USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Maske yasağı nerelerde bitti? Dışarda maskesiz karışmak başıboş HES bundan böyle yok

TÜRKİYE koronavirüsle ait mücadelede maske düşüncesince ehemmiyetli birlikte değişmeyen aldı. Dışarda ve havalandırması bulunan bölgelerde maske zorunluluğu kalktı. HES uygulaması da bitirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının peşi sıra "Size bitim

Maske yasağı nerelerde bitti? Dışarda maskesiz karışmak başıboş HES bundan böyle yok
02-03-2022 22:46
TÜRKİYE koronavirüsle ilgilendiren mücadelede maske düşüncesince ehemmiyetli ortak değişmeyen aldı. Dışarda ve havalandırması bulunan bölgelerde maske zorunluluğu kalktı. HES uygulaması da bitirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının arkası sıra "Size binnetice beklediğiniz olup bitenleri vereceğim" sanarak kararları duyurdu.Abone ol

Alınan toy kararlara göre; Açık havada maske zorunluluğu ve HES kodu kaldırıldı, okullarda karantina uygulanması sonlanmış oldu ve belirtisi sıfır kişilerden sınav zorunluluğu kalktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın arkası sıra tamamı Türkiye'nin beklediği koronavirüsle mücadelede toy zamanın detaylarını açıkladı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Bugün ısrarların sabırları sınadığı mevzularda size binnetice beklediğiniz olup bitenleri vereceğim. Huzurlarınızdaki erkek 2 sene süresince size kısıt ısrarında mevcut kişidir, şimdiyse "Her şeyi gözden nakil zamanı" geldi diyor. Koronavirüs Bilim Kurulumuz bire ortak ahit bulunduğu derece gelişimleri kontak lens altında tuttu ve tavsiyeler geliştirdi. Salgınla elbette uğraş edeceğimizi tanımlayan gündeş gelişmelere gereğince daim güncelleyen Bilim Kurulu'nda çalışmaktan kıvanma ettiğim kurumdur. Şahsım ve sizler hesabına Bilim Kurulu'nun etraflı üyelerine ortak kere hâlâ teşekkürname ediyorum.

"Aziz milletime teşekkürname ederim"
Salgın sürecinde lazım tedbirlere er başvurduk. Tüm dünyada en aceleci akıntı ülkelerden bir tanesi olduk. Salgının hikâye sayılarına baktığımızda minimum etkilediği devletler arasındayız. Bu başarıda, Bilim insanlarımızın birlikte teşekkürname verecekli olduğumuz baş döndürücü insanoğlu var. En iri teşekkürü ise ermiş milletimiz doğruluk ediyor. Kurallara uymada iri denge yayınlayan ermiş milletime teşekkürname ederim. Birlikte yegâne ortak uğraş verdik.

"Koronavirüs ile uğraş bundan böyle telkih ile verilecek"
Tedbirlere bizlerden baş döndürücü geç başvuran devletler kısıtlamadan iri miktarda rahat durumda. Ülkemizde de kimi engellemeler kalkmıştı. Karantina, yalıtım derece ortak baş döndürücü yürütüm da değişikliğe gittik. Gelinen noktada her insanın bilmesi gereken Corona ile mücadelenin bundan böyle telkih ile verileceğidir. İlacın 65 gözyaşı üstündeki vatandaşlarla bağışıklığı bağan şahıslara dağıtımına başlamıştık. Bir bakıma müstevli esaretinden esas yaşama geçmekte. Birazdan sizinle paylaşacağım kararlar kesin ortak mutabakatla münfail kararlar değil. Bilim insanlarımızdan bekleme sonucu olanlar da var. Birçok bilgelik adamı ise aldığımız insiyatifi destekliyor.

AÇIK HAVADA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTIİşte Bakanlık şekilde tahsil edilen kararlar;

- Artık bariz iklim da maske değerlendirmek mecburiyetinde değiliz.

- Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse, maske kondurmak kayıt değil.

- Yeni devirde HES uygulaması kaldırıldı. Hiçbir büyüklenme veya kuruluşta girilişte HES kodu uygulaması yapılmayacak.

- Hastalık belirtisi sıfır kişilerden sınav istenmeyecek.

- Okullarda 2 vakanın çıkması yerinde karantina uygulaması olmayacak.

"Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz"
Bir mevzuya dikkatinizi tefriş etmek istiyorum. Bir erkek müstevli bitmedi demediğinde konkre esas değişmiyor. Salgın konkre tesirini yitirdi, gözle görülmektedir esas budur. Bundan sonradan ne yapılmalı derseniz yanıtı baş döndürücü açık. Salgın ile maşer şekilde kısıtlamalarla uğraş etmekten ferdî sığınma etabına geçmeliyiz. Maske dair bence ilke şudur; Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz, maskeyi gerektiğinde kondurmak aracılığıyla yanımızda taşıyoruz. Maske günce yaşantımızın elzem olanı olmalıdır.

Bakan Koca akıbet vaziyeti paylaştı
Hiç ek rahatsızlığı olmayanların %8inin ölüm gözyaşı averajı 63. 13 ayrı ek rahatsızlığı olanların ölüm gözyaşı averajı ise 77. 

Vefat gözyaşı averajı 2021 Mayıs ayı, (Deltanın dip olduğu) gözyaşı averajı 68 iken Omicron varyantının dominant bulunduğu dü haftada ölüm edenlerin gözyaşı averajı 77'ye derece yükseldi.

Yaş gruplarına gereğince ölüm oranlarına bakılınca akıbet ay ölüm edenlerin %91.5'i 60 yaşından büyükler. Hastaneye günce yatışlara bakınca omicron önceleri bir hale dönmüş görünüyoruz. Yoğun bakıma günce yatışlar ehemmiyetli seviyede düştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler