USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Linkedln yetkilileri TBMM'ye gelmiş olarak lokma tatlısı yaptı

TBMM Komisyonu'nda mütekellim Linkedln Hukuk Danışmanı Joshua Retien "Linkedln'in en nevi şahsına sınırlı ayrıcalığı asıl kişilerin değinme kurmasını sağlamak. Sahte profilleri önlüyoruz" dedi.

Linkedln yetkilileri TBMM'ye gelmiş olarak lokma tatlısı yaptı
03-03-2022 16:46
TBMM Komisyonu'nda mütekellim Linkedln Hukuk Danışmanı Joshua Retien "Linkedln'in en nevi şahsına sınırlı niteliği asıl şahısların değinme kurmasını sağlamak. Sahte profilleri önlüyoruz" dedi.Abone ol

Linkedln Hukuk Danışmanı Joshua Retien, platformun en ehemmiyetli özelliğinin, asıl şahısların değinme kurmasını gelmek bulunduğunu belirterek, doğruluk olmayan profilleri önlediklerini söyledi.

Linkedln yetkilileri, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplantısı'nda banak yaptı.

Linkedln Hukuk Danışmanı Retien, merkezi İrlanda bulunan platformun 18 binden ortak tomar personelinin bulunduğunu, 26 dilde görev verdiğini tabir etti.

Türkiye'de şu anda Linkedln'in ortak ofisinin olmadığını kaydeden Retien, büro ihdas mevzusundaki emekleri bitmeme ettirdiklerini belirtti.

Çalışmalarının merkezinde üyelerinin toprak aldığını vurgulayan Retien, Linkedln'in çalışkan ortak ortam bulunduğunu ve kullananların önlerindeki olanakları arttırdıklarını dile getirdi.

Retien, Türkiye'de 2011'den buyana bulunduklarını anlatarak, "Türkiye'deki iş gücü bizim düşüncesince önemli. İngiltere ve Almanya'nın peşi sıra Türkiye'ye antre yapmıştık. Dünya genelinde tahminî 810 milyon, Türkiye'de ise 11 milyon üyemiz var. Türkiye'deki bulunan kullanıcı tabanımız aşırı çabuk ortak halde büyüyor." diyerek konuştu.

Türkiye'deki kurumsal ve hususi kuruluşların iş ilanları ayırmak ve acemi kabiliyetler bilmek düşüncesince Linkedln'i kullandığını aktaran Retien, Linkedln'in de bu şirketleri strateji ettiğini kaydetti.

Büyük kuruluşların evren çapında kabiliyetleri kendine çekebilmek, bellik kıymeti gerçekleştirmek ve en güzel talibi bulmak düşüncesince Linkedln'in çözümlerinden yararlanma ettiklerini tamlayan Retien, "Politika yapmaktan tutun da analizlere denli iş gücü sanayisine aşırı şişman ortak bedel katıyoruz. Buna uyarınca iş ilanlarına çıkılıyor, insanoğlu iş bulmak düşüncesince buna uyarınca çıkarlarını geliştiriyorlar, iş arayan ile iş sağlayan ortada değinme ihdas fırsatı yaratıyoruz." dedi.

Linkedln'in meraklı manada görüşlerin paylaşılabileceği ortak ortam olduğunu, kullananların çıkarlarını güvende hissetmesini istediklerini vurgulayan Retien, bu mevzuda ayaklık ve politikalar geliştirdiklerini aktardı.

Reiten, icra ettikleri çalışmalarla doğruluk olmayan hesapların önüne geçtiklerini, doğruluk olmayan matematik girişimlerinin yüzdelik 99'unun durdurulduğunu dile getirerek, "Linkedln'in en nevi şahsına sınırlı niteliği asıl şahısların değinme kurmasını sağlamak. Sahte profilleri önlüyoruz." laflarını harcama etti.

Üyelerini doğruluk olmayan hesaplar ve dokuncalı içerikleri bildirmeleri düşüncesince motivasyon ettiklerini özetleyen Reiten, "Amacımız belirgin ve kupkuru global politikalar ısınmak ve bu politikaların her insana uygulandığından güvenli olmak." ifadesini kullandı.

- "Yapacağımız kanun dezenformasyonla ilgili"
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ise global ortak dava biçimine mevrut dezenformasyon mevzusuyla ilgilendiren ortak kanun emek vermesi yaptıklarını söyledi.

Ukrayna-Rusya savaşının, toplumsal ağlar üstünden meydana getirilen enformasyonların ve dezenformasyonların yöntem kurumunu ve demokrasileri denyo aldığını ortak el şimdi gösterdiğine ayraç fail Yayman, ülkelilerin toplumsal ağlar üstünden acemi ortak yapılanmaya gittiklerini belirtti.

AK Parti hükümetinin toplumsal ağlara yaklaşımının kupkuru bulunduğunun altını çizen Yayman, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu noktada topu topu dünyada bulunduğu kabilinden toplumsal ağların çalışmasına özgürcesine bitmeme etmesinden yanayız. Yapacağımız yasa, toplumsal ağları düzenleyen ortak kanun değildir, dezenformasyonla ilgilendiren ortak düzenlemedir. Bu noktada Batı demokrasilerinde, Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de, Amerika'da ne tensikat var ise Türkiye'de de o düzenlemelerin olacağını ortak el şimdi kayda etmek isterim. Hükümet adına yaklaşımımız bu aşamada hem ferdî özgürlüklerin korunması bununla birlikte millî güvenliğin ve amme güvenliliğinin sağlanmasıdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler