USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: Türkiye’de politik cinayetlerle savaş fail akıntı AK Parti politik hareketidir

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet" açıklamasına ilişkin, "Bildiğin birlikte bilinçlilik var ise söyle. Türkiye’de siyasal cinayetlerle savaş fail hareket, AK Parti siyasal hareketidir." dedi.

Kurtulmuş: Türkiye’de politik cinayetlerle savaş fail akıntı AK Parti politik hareketidir
11-10-2021 23:00
Yalova

Numan Kurtulmuş, AK Parti Yalova İl Başkanlığının Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlemiş bulunduğu Danışma Meclisi Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, AK Parti'nin davasının baştan çelimli ve iri Türkiye’yi ihdas etmek bulunduğunu söyledi.

İddia, kâm ve ahlak sahibi kadrolar yerine yola bitmeme edeceklerini ve dayanışmalarını artıracaklarını tamlayan Kurtulmuş, "2023’e giderken bu yoldaki eksikliklerimizi noksanlarımızı gidererek hızlı ortak halde yürüyüşümüze bitmeme edeceğiz Allah’ın izniyle. 2023’te de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı baş döndürücü çelimli ortak halde baştan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı üstünden ortak özgüven oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şu halde bitmeme etti:

"İnanın ne gerçekleştirmek olduklarını ve ne yapacaklarını da baş döndürücü da güzel bilmiyorlar. Geçtiğimiz hafta söyledim, yanıt da verdiler. Cumhurbaşkanı talibi ilkin Kılıçdaroğlu olacak sanarak yardımcılarından literatür başlangıcında laflar geldi. Arkasından Kılıçdaroğlu, olmayacağının sinyalini verdi. İstanbul ve Ankara büyükşehir şehremaneti başkanlarını da ortak halde kenara koyarak kişi tarafında sahayı temizledi. Arkasından İYİ Parti’nin Genel Başkanı ‘Ben başvekil adayıyım zaten’ niteleyerek cumhur reisi adaylığından çekildiğini ortak halde ortaya koydu. Daha zaten cumhurbaşkanlığı düşüncesince rastgele ortak engel çıkarmayacağını söyledi. Arkasından ortak mühim aşama da HDP’den geldi. ‘Biz ortak anlaşma arayışı süresince değiliz’ denildi. Bizi de konfirmasyon etti. Biz baştan sona şurası söylüyoruz: HDP’nin öbür taraftaki ittifakla ittifakları gizli, iş birlikleri açıktır. Açık iş birliği, duyurulmayan anlaşma süresince akıntı ediyorlar. Bunları konfirmasyon ettiler. Sıra geldi cumhur reisi adayını bulmaya. Daha doğacak gerçi, zamanı mevcut da deminden eskizlerini, alıştırmalarını yapıyorlar. Biz rahatız, adayımız ve inşallah Cumhurbaşkanımız 2023’te Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakı yerine kılıç şen ortak halde bitmeme ediyoruz."

"Nispeten artık bağan profilli birtanesini yavuklu boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar"

Millet İttifakı'nın önceki işlerinin cumhur reisi talibi anmak olacağını dile getiren Kurtulmuş, bu mevzuyla ilgilendiren düşüncelerini paylaştı.

Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benim ferdî bu denli salname tecrübeyle söyleyeceğim obje şudur: Siyasi tabanı olan, ötede cumhur reisi seçilirse kendilerine kadem bağı olacak bulunan bir tanesi yerine, politik tabanı sıfır oldukça artık bağan profilli birtanesini yavuklu boşaltmak düşüncesince uzlaşmaya çalışacaklar. Bunu söyleyince bazısı yavuklu çıkaracaklarını söyleyemiyorlar da 'Hadi bakalım tarzı getirin de kimin yavuklu olacağını görün' diyorlar. Seçimi getireceğiz, 2023'te bu ulus sandıkları kuracak ve orada kimin yavuklu olabileceği ortaya çıkacak. Bizim rahatlığımız bu, ne yapacağımızı biliyoruz. Yeniden güçlü, iri Türkiye’yi kuracağız. Yarım artan işimizi bitirmek düşüncesince bu milletin hedeflerine akla yatkın akın etmek düşüncesince bitmeme edeceğiz. Onlar ne yapacaklarını biliyorlar mı? Onların en baş döndürücü söyledikleri ‘İyileştirilmiş riyaset sistemine geçeceğiz. Güçlendirilmiş milletvekili düzene geçeceğiz.’ Nasıl geçeceksiniz? İYİ Parti’nin beklediği sistemle CHP’nin veya diğerinin beklediği dizge ayrımsız mı, değil. Hükümeti elbette kuracaksınız? Terörle mücadelede HDP’yi Türkiye‘nin teröre gönül rahatlığı mücadelesinde elbette kandırma edeceksiniz? Tüm bu sorular duruyor ancak 'Tayyip Erdoğan gitsin de elbette giderse gitsin' sanarak ortak koroyu tutturmuşlar görünüyorlar. Hele illa artık ağır olanı dünya dışından bazı merkezlerden, bazı çevrelerden Tayyip Erdoğan veya AK Parti karşıtı bazı sözlerin gelmesinin de medetini umuyorlar, ordan da imdat bekliyorlar."

"Siyasi cinayetlerle savaş fail hareket, AK Parti politik hareketidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonradan doğacak adların bazı yerlerde söyleniş edilmeye başlandığını dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Haddinizi bilin. Türkiye’de kimin cumhur reisi olacağına değişmeyen verici falan ülkedeki falan tarz değil veya falan edip değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin halkının kendisidir, eren Türk milletidir. Sandık bazısı gösteriyorsa, bazısı sandıktan milletimiz cumhur reisi yerine çıkaracaksa başımız gözümüz üstünedir. Birtakım idrak operasyonlarıyla kendilerine sefer ayırmak arzu edenler ne eyvah ki akıbet beş altı gündür de acayip, acayip ortak sözün ardına takılıp gittiler. Diyor ki Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı politik cinayetleri, bilmiyorum neyi çıkararak Türkiye’de ortak gerilim çıkaracaklar ve öylelikle seçime derece derece seçmeni konsolide etmeye çalışacaklar.’ Bu cümleye yakın, buna yaklaşan ortak şeyler söylüyor. Eğer bildiğin ortak obje mevcut ise Sayın Kılıçdaroğlu söyle. Dilinin altında bakla her neyse onu da ortaya çıkar. Türkiye’de politik cinayetlerle savaş fail hareket, AK Parti politik hareketidir. Türkiye’de faili meçhullerin, cezaevlerindeki sistemli işkencelerin, halkı birbirine bucak katkısız sol çatışmalarının karşısında sonuna denli duran parti, AK Parti’dir, bu politik harekettir."

"Bu ulus buna ayakkabı bırakmaz"

Kurtulmuş, rahmetlik Başbakan Adnan Menderes’ten itibaren başlamış bulunan Türkiye’nin ulusal yöntem geleneğinin, darbelerden, faili meçhullerden, politik cinayetlerden, bağlı odalar süresince meydana getirilen pazarlıklardan yana tek halde işinin olmadığını belirtti.

Bu ülkede darbelere kimlerin gönül rahatlığı vakfe sergilediğinin arasında bulunduğunu anlatım fail Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"15 Temmuz'a gönül rahatlığı kimin açık ortak halde bulunduğu ortadadır. 15 Temmuz’da kimin ‘Bize buradan ortak nan yarar mı?’ sanarak beklediği de ortadadır. Türkiye’nin eksiksiz politik cinayetlerini sonlandıran, çetelerin bu ülkede uydurma sahibi olmasını önleyen, bu politik harekettir. Dolayısıyla tek halde kusur laflarla milleti ortak kaygı tüneline sokmaya kimesne çalışmasın. Varsa duyumlarınız söyleyin. Tedbirleri artık artırsınlar ancak ortalığı karıştırma, suyu bulandırma, algıları kirlettirmek düşüncesince bu çeşit laflar söylemenin noktayı de değildir. Bu ulus buna da ayakkabı bırakmaz. Seçimler eskiden yapılacak. Millet sandıktan Allah’ın izniyle bazısı çıkardıysa ona değer edeceğiz. Sandıktaki ahali oylarını fark etmek düşüncesince düzgülü dışı yollara inhiraf etmek bizim bilmediğimiz, bizim kitabımızda yazmayan şeylerdir. Biz milletin gönlüne girmeyi, milletinin oyunu edinmeyi esasi yerine onama fail ve milletimiz ne diyorsa ona 'baş menfez üstüne' deriz. Darbelerden, darbecilerden, dehşet hallerden, bazı faili belirsiz cinayetlerden, bazı politik cinayetlerden imdat ummayız. Medet umanları da adi insanoğlu yerine tanımlarız.”

Türkiye'nin cahillik kesiminde de 18-30 gözyaşı batın grubunda da AK Parti’nin ortak numara öğür bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Açık açıklık ortak numara öğür AK Parti’dir. 'Gençler AK Parti’den ümidini kesti' diyorlar. Zannedersin ki AK Parti ortak numara değil de apayrı ortak öğür birinci. Hiçbir gözyaşı grubunda AK Parti’den apayrı parti, ortak numara öğür değildir. Hangi anketi istiyorlarsa alsınlar koysunlar önlerine. ‘Efendim idrak meydana getirmeye bitmeme ediyorlar.’ O devir size algının üzerinde ortak apayrı miktar vereyim. Türkiye’de AK Parti’nin uzuv sayısı 11,5 milyondur. Türkiye’deki eksiksiz politik partilerin yekûn üyelerinden artık fazladır." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, toplantının arkası sıra Yalova Valiliği ve Belediye Başkanlığını görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler