USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: Türkiye çağ İHA ve SİHA'larda dünyanın en önde mevrut ülkelerinden biri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye çağ dünyada İHA ve SİHA'larda dünyanın en önde mevrut ülkelerinden bir tanesi oldu." dedi.

Kurtulmuş: Türkiye çağ İHA ve SİHA'larda dünyanın en önde mevrut ülkelerinden biri
02-12-2022 20:05
Tekirdağ

Çerkezköy ilçesindeki ortak restoranda gençlerle ortak araya mevrut Kurtulmuş, bu ülkenin en kalburüstü birikiminin ilk gencelme bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin genç ve devim bilimi ortak nüfusunun bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, "En şişman yatırımımız gençliğe meydana getirilen yatırımdır. Yollar, köprüler, hanlar, hamamlar bunlar yapılıyor fakat neticede eksiksiz bunları hâlâ ileriye götürecek, Türkiye'yi şişman hedeflerine kavuşturacak bulunan genç nesillerdir ve dobra yetik inançlı, milletine güvenen, değerlerine bağlı, ne istediğini bilen, dünyayı tanıyan, kendisini tanıdığı bulunan ve bu manada da ülkesinin potansiyellerinin bilincinde bulunan ilk gencelme bizim en şişman kazanımımızdır. Buna gelişigüzel çeşitli imkanla dayanaklık etmek vermeye mücahede ediyoruz." sanarak konuştu.

Türk milletinin bayağı ortak budun olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu Anadolu kıtasında şişman medeniyetler geldi geçti. Bu medeniyetlerin içinde hem İslam sürecinin İslam medeniyetleri hem öncesindeki şişman medeniyetler oldu. Bizim ecdadımız 3 kıtaya 7 iklime lakırtı sahibi bulunan şişman ortak uygarlığı ortaya koydu. Bu repertuvar bizim düşüncesince de şişman ortak imkandır. Ancak bunu söylerken hoppadak eskiden kalmış şekilde değil hani denir ya 'biz geçmişle doğacak ortada ortak köprüyüz', kökü mazide bulunan atiyiz. Yani köklerimiz mazidedir fakat gözümüz, gönlümüz, amacımız gelecektir. Geleceğe akilane yüzümüzü, yarınlara akilane yüzümüzü çevirmiş vaziyetteyiz ve elbette kabil da baştan Türkiye'yi çelimli biçimde ileriye taşıyabiliriz, hazırlayabiliriz. Bunun düşüncesince sıkıntılı edinmek lazım. Bunun düşüncesince bazıları 'ya baş döndürücü fon görüyorsunuz' kılıç Türkiye siyasetinde kaç 'hayal görüyorsunuz' niteleyerek kendileriyle ortak biçimde az hâlâ dalavere geçilen şişman siyasilerin Türkiye'nin tarihine kaşe vurduğunu biliyoruz. Rahmetli Menderes'e de rahmetlik Özal'a da rahmetlik Erbakan'a da söyledikleri hayalleri nedeniyle o ufukları nedeniyle 'ya fon görüyorsunuz' dediler. Allah’a baş döndürücü şükür onların az hâlâ planladıkları, kestirim ettikleri şeylerin şişman çoğunluğu bugün oldu. Aynı biçimde Tayyip Erdoğan'a AK Parti'ye de kaç plan söylendiği devir fon görüyorsunuz deniyordu baş döndürücü şükür bu planların az hâlâ topu gerçekleşti, hâlâ da ileriye akilane gidiyoruz."

"Vesayet odakları geride kalmış yer aldığı düşüncesince TOGG'u yapabildik"

Türkiye'de ihtilal durumunda yatırımlar yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, maksadı olmayanın bu ülkeye ortak misyon edemeyeceğini tabir etti.

Türkiye'de kaç şeyin değiştiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Sorumuz şu, dobra Türkiye bire ortak Türkiye, olanaklar bire ortak imkanlar, insanoğlu da bire ortak insanlar. Ne değişti de Türkiye bunları yapabildi. Değişen nesne zihniyettir. İşte AK Parti'nin 20 sene içinde Türkiye'deki bence en önemli, sayın, yüzlerce icra ettiği şişman işi sayarsınız fakat yapmış yer aldığı en şişman iş anlayış devrimini gerçekleştirmiş olmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu ülkede bundan sonraları milletin lafından başka, milletin egemenliğinden başka, milletin reyinden apayrı tek çelim merkezi yoktur" diyen Kurtulmuş, "Efendim 'falanca çelimli çevre, filan loca, filan iç ve aut vasilik odağı, filan hesaplı çevre, filan askeri vasilik odağı, çıplak vasilik odağı' bunların bütünü geride kalmıştır. Vesayet odakları geride kalmış yer aldığı düşüncesince TOGG'u yapabildik canan gençler." dedi.

Bundan sonraları Devrim otomobillerini bu millete izleteceklerini özetleyen Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye 1961'de yüzdelik 100 kişi yapımı bulunan domestik otomobilini yaptı. Eskişehir'deki fabrikasında çalıştırdı. 1961'de Türkiye Büyük Millet Meclisi o filmi izlerseniz ayrıca tartışarak izleyin onun. Araba dört dörtlük orada milletin huzuruna çıkarılıp arz edilecekken şeytanın aklına gelmeyecek ortak kadro fut oyunlarıyla o otomobilin üretilmesi engelledi. 1961 az hâlâ bu salondakilerin çoğunun hâlâ daha dünyada bulunmadığı tarihte fakat Türkiye düşüncesince baş döndürücü andıran ortak tarih. Niçin Türkiye'nin vasilik odakları domestik makine üretilmesini istemiyorlardı da onun için. Çünkü Türkiye'nin vasilik odaklarının arkasındaki bazısı çevreler elin oğlunun ürettiği arabası bu millete dayatacaklardı da onun için."

Nuri Demirağ'ın hayatından kesitler sunan Kurtulmuş, "1940'lı senelerde Türkiye'de Türk uçağını kişi olanaklarıyla üretti, iklim dışına sattı. Yurt haricinde halen bazısı yerlerde Türkiye'de yapılmış Nuri Demirağ fabrikasında yapılmış bazısı uçakların motorları vardır. Ama Türkiye'de ortak ziyasız el 1940'lı senelerden bahsediyorum Türkiye’nin kişi uçağını üretmesini istemediği düşüncesince zira elin oğlundan, elin gavurundan tayyare almamız lazımdı, Türkiye’nin domestik uçağını üretmesine izin etmediler. Nuri Demirağ Yeşilköy Havalimanı'nın bulunmuş yer aldığı arazi, o ailenin malıydı. Garip yaşamının böylelikle fakrı hacet içinde öldü, zira mülkü mülkü elinden çıktı." ifadelerini kullandı.

İki üç hafta geçmiş Eskişehir'deki TEI fabrikasını görüşme ettiğini özetleyen Kurtulmuş, "Allah'a baş döndürücü şükür dünyanın en dobra tayyare motorlarının üretilebileceği yeteneğe gelmiştir. Bu ortak övünç vesilesidir." dedi.

Geçmişte bazısı güçlerin Türkiye'ye tayyare ürettirmediklerini vurgulayan Kurtulmuş, "1978'de masa kuruldu Ankara'da, Ankara Palas'ta İtalyanlar geldi Tornado firması. Türk tarafı ile geçim imzalanacak, Türkiye'nin ziyasız odasından lif buyruğu geldi ve Türk tarafı masadan kaldırıldı. Niye, Türkiye'nin tayyare üretmemesi lazım." sanarak konuştu.

"Şimdi İHA'larımızla SİHA'larımızla övünüyoruz"

Kurtulmuş, bundan sonraları Türkiye'nin İHA'ları ve SİHA'ları ile övündüğünü söyledi.

Önceden İHA'ları ve SİHA'ları modernize edebilmek düşüncesince uğraştıklarını özetleyen Kurtulmuş, şu biçimde bitmeme etti:

"Dün kabilinden hatırlıyorum hâlâ beş altı sene evvel, kısaca bu nüfuz ortak zamanlar yabancılardan İHA, SİHA alabilmek ve ya onlardan bizim İHA'larımızı SİHA'larımızı modernize edebilmek düşüncesince ne derece baş döndürücü uğraştığımızı hatırlıyorum. Yok kongreye girdi, girmedi, verdiler, vermediler ortak biçimde oyaladılar. İyi ki de oyaladılar, baş döndürücü şükür çirkin bitişik adamı ev sahibi yapar. Türkiye bugün dünyada İHA ve SİHA'larda dünyanın en önde mevrut ülkelerinden bir tanesi oldu. misal verebilirim, şurası anlatmak istiyorum, vasilik düzenleri hoppadak sandıktan çıkan iradeye erinç çıkmıyor, bire ortak sürede milletin iradesiyle hâlâ ileriye gitmesinin önünü de tıkayan ortak sistem yerine çalışkanlık gösteriyor. Çünkü dışarıda ilişkin oldukları bazısı çevreler çelimli ve şişman Türkiye istemiyorlardı. Allah'a baş döndürücü şükür Türkiye'nin 72 salname baş döndürücü partili politik hayatında ego buna mili yöntem çizgisi diyorum, rahmetlik Menderes'i, Özal'ı Erbakan'ı, Muhsin Yazıcıoğlu'nu bunları unutmadan bu çizik içinde bugün bu çizginin mümessili AK Parti'dir, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu çizgiyi Türkiye'de ulusal olanı diriltmek ve mili ortak kalkınma hamlesine geçekleştirmek düşüncesince savaş etti."

Kurtulmuş, Türkiye'nin bugün baş döndürücü çelimli ortak noktaya geldğinin altını çizerek, "Şimdi hoppadak F-35 tartışmasını, bilmiyorum F-16 tartışmasını S-400 tartışmasını izleme ediyorsunuz. Bu ağız dalaşı nedendir biliyor musunuz? Elin oğlu biliyor ki Türkiye bu istikamette çelimli yürüyüşüne bitmeme ederse Allah'ın izniyle Türkiye en andıran sürede kişi uçağını ağız ağıza kendisi üretecek ve kişi iklim defans sistemlerini de kendisi kuracaktır. Birinci, AK Parti’nin en şişman başarısı bu vasilik düzenlerini açıkgöz olmasıdır. Artık milletin, sizin reyinizin üstünde tek ancak görüşü bildirme edilemez. Bu noktada 15 Temmuz gecesi budun inançla sahaya çıkarak sonuç darbecileri de Türkiye’nin gündeminden atmış ve Türkiye vesayeti, tarihin çöplüğüne gömmüştür. Ne eyvah ki bazıları de vasilik düzenlerine korkunç duyuyor."

"Türkiye uzaydaki yarışta da olacak"

Kurtulmuş, Türkiye'de gençler düşüncesince koskoca ortak özgüven yapımı gerçekleştiğini söyledi.

Çorlu ilçesinde ortak yurdu görüşme ettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Bu yurtta artan 7 mühendislik talebesi hazırlıklarını yapıyorlar. Geçen sene girmişler bu sene de TEKNOFEST yarışlarına katılarak kişi ürettikleri İHA ve SİHA'larla dereceye gireceklerini fon ediyorlar." dedi.

Türkiye'nin gök üssü ve gök araçlarının da olacağını tabir fail Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye uzaydaki yarışta da olacak. Birileri bunu fon edecekler, bizim gerçekleştirdiklerimizi fon bile edemiyorlar. Sevgili kardeşlerim hayaliniz olacak, hedefiniz olacak. Kendinizle ilgili, ülkenizle ilgili, çevrenizle ait ve dünyayla ait ortak hayaliniz olacak. Bizim amacımız hoppadak baştan çelimli ortak Türkiye ihdas etmek değil bire ortak sürede bu altyapının üstünde Türkiye yüzyılını da baştan sona bu arada mensur etmektir. Yani içeride vasilik düzenlerini yıkmış ve geride bırakmış bulunan Türkiye'nin maksadı baş döndürücü hâlâ çelimli ortak Türkiye'dir."

Kurtulmuş, Türkiye'nin toptan vasilik odaklarını da yıkarak çelimli ortak Türkiye ve Türkiye yüzyılını getireceklerini dile getirdi.

Numan Kurtulmuş, konuşmasının arkası sıra programa dahil bulunan gençlerin sorularını cevapladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler