USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: Bu ermiş milletin ve iri ülkenin iri hedefleri iktisap etmek zorunda

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Büyük uluslar önlerine şişman hedefler koymazlarsa gidecekleri birlikte kez olmaz. Elin oğlunun oyuncağı durumuna dönerler. Dolayısıyla bu ermiş milletin ve şişman ülkenin de şişman hedefleri peyda etmek zorundadır." dedi.

Kurtulmuş: Bu ermiş milletin ve iri ülkenin iri hedefleri iktisap etmek zorunda
21-01-2023 04:05
Ordu

Numan Kurtulmuş, Ordu'daki programları kapsamında Altınordu ilçesindeki birlikte otelde "Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Kanaat Önderleriyle İstişare Toplantısı"na katıldı.

Gittikleri herhangi birlikte ilde bu toplantıları yaptıklarını, baş döndürücü dobra fikirlerin ortaya çıktığını tamlayan Kurtulmuş, dünyanın zahmetli birlikte süreçten geçtiğini, 4-5 yılda yaşanmış olan olayların adamlık zamanı süresince ihtimal yüzyıllar ortamında gerçekleşen gelişmeler bulunduğunu anlatım etti.

Ekonomideki dip mevzular ve evren meselesindeki dip çözümsüzlükler kabil konuların hesabına birde pandeminin geldiğini kail Kurtulmuş, sonunda hayattaki esas meselelerin baş döndürücü hâlâ merasimsiz birlikte halde ortaya çıktığını dile getirdi.

Kurtulmuş, bu süreçte enerji, geri hizmet ve besin krizlerinin evren ekonomisini etraflıca sarsmaya başladığını, bu krizlerin hayattaki esas dengeleri de yerinden oynattığını vurguladı.

"Türkiye istihdam itibarıyla üstün dereceli noktalara geldi"

Pandemi krizinin peşi esna Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin hayattaki dengesizliklerin tuzu biberi bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, şu halde konuştu:

"Zaten pandemi ile ortaya çıkmak birlikte baş döndürücü maslahat bu müddette hâlâ da ağırlaşmaya başladı. Bu süreçte Türkiye ehemmiyetli birlikte tercihte bulundu. Bazı garplı devletler karşılaştıkları problemlerin ihtimal ölçeğini hafifleştirmek düşüncesince frene basarken Türkiye gaza bastı. Ekonomiyi ufaltmak namına büyüterek, üretimi, istihdamı, ihracatı acemi bölgelerde envestisman yapılmasını sağlayarak dolayısıyla bitmeme etti. Son 9 çeyrektir dünyada yukarı üstüne üstlük büyümeyi realizasyon edebilen birlikte tane diyar Türkiye oldu. Aynı vakitte 2022 senesinde dünyada gelişmeyi kaydeden ülkelerden bir tanesi oldu. Yine Türkiye 253 bilyon dolarlık dışarı satım rekoru ile geçtiğimiz yılı geride bıraktı. Türkiye istihdam itibarıyla da üstün dereceli noktalara geldi."

Gittikleri herhangi birlikte ilde Organize Sanayi Bölgelerinin genişletilmesi anlamında taleplerin bulunduğunu bildiren Kurtulmuş, bu taleplerin Türkiye'nin istihsal gücünün artarak bitmeme ettiğinin işareti bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin almış olduğu tedbirlerle zahmetli süreçlerin üstesinden geldiğini kail Kurtulmuş, vatandaşların alıntı enerjisini artıracak aracısız ve ya bilvasıta halde programların uygulamaya konduğunu anlattı.

Bu süreçte Türkiye'nin arsıulusal bölgede baş döndürücü çelimli birlikte diyar kendisine öne çıktığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bütün diyalekt krizlerin çözümünde isteme ve aykırı anlaşmaya alakalı etüt prensiplerini çalıştırarak en ciddi ve en çetrefilli problemlerin çözümünü fena masada realizasyon edebilecek birlikte kararlılığı ortaya koydu." dedi.

"Türkiye öncülüğünü gerçekleştirmiş oldu"

Bütün dünyanın Rusya ve Ukrayna arasındaki mücadelesi izlerken, Türkiye'nin savaşın sonlandırabilmesi düşüncesince hesabına sakıt sorumlukları namına getirdiğini kaydeden Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bu süreçte oynadığı görevi birlikte numara dereceden bilenlerden birisiyim. Her güneş 'nasıl kabil da bu mücadelesi birlikte halde sonlandırırız, diyalekt barışın sağlanmasına katkıda bulunuruz' sanarak Türkiye görülmedik ehemmiyetli birlikte gösteriş yürütme etti. Dünyada hem Putin aynı vakitte Zelenskiy ile konuşabilen birlikte tane önder kendisine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Sorunların çözülmesi, hububat koridorunun aşılması, hava takasının gerçekleştirilmesi kabil bölgelerde Türkiye öncülüğünü gerçekleştirmiş oldu."

Milli defans uran dalında art arda atılmış adımlarla Türkiye'nin dünyada şimal ülkelerden biri bulunduğunun altını çizen Kurtulmuş, İHA ve SİHA'ların birlikte gayrı çokbilmiş mühimmatlarıyla, harp uçaklarıyla, helikopterleri ile Türkiye'nin iri adımlar attığını belirtti.

Türkiye'nin yıldırı örgütlerine huzur kavga verdiğini tamlayan Kurtulmuş, "Ayrıca teröre dayanak noktası sağlayan devletlere birlikte halde bu desteklerinden vazgeçmesi düşüncesince etraflı arsıulusal platformları domestik durumunda kullandı." dedi.

"Biz hedeflerimizi daim iri tutacağız"

Türkiye'nin çelimli ve iri Türkiye istikametinde dolayısıyla bitmeme ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin sonuç 20 sene ortamında ekonomiden aut politikaya, sosyal bütünleşmeden arsıulusal ilişkilere, muvasala ve hastanelere derece nice mevzuda ast yapısını realizasyon ettiğini anlattı.

Büyük milletlerin iri hedeflerinin bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, "Büyük uluslar şayet önlerine iri hedefler koymazlarsa gidecekleri birlikte kere olmaz. Elin oğlunun oyuncağı durumuna dönerler. Dolayısıyla bu ermiş milletin ve iri ülkenin de iri hedefleri kazanmak zorundadır. Biz hedeflerimizi daim iri tutacağız. Önümüzdeki çevrim Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı Allah'ın izni ile Türkiye'nin Yüzyılı olacak. Bu ermiş milletimizin yüzyılı olacak. Türkiye dünyada lafı beğenilen birlikte diyar durumuna gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler