USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kurban pazarları ve kesimhanelerde çokluk yaşanıyor

Bayramın önce gününde aileleriyle kurban pazarlarına revan vatandaşlar, kesim sahalarında bulanıklık oluşturdu

Kurban pazarları ve kesimhanelerde çokluk yaşanıyor
09-07-2022 14:03
Ankara

Kurban Bayramı'nın geçmiş gününde, kurban pazarları ve kesimhanelerde bulanıklık yaşanıyor.

Ankara

Ankara'da şetaret namazının kılınmasının peşi esna vatandaşların, kurban ibadetini hesabına getirme telaşı başladı.

Kurbanlık hayvanlarını belediyelerin gizli pazar yerlerine veya kesim sahalarına getiren Ankaralılar, tekbirler eşliğinde kesim işlemini hesabına getirdi. Vatandaşlardan birileri hayvanlarını zat kesmeyi yeğleme ederken birileri kasaplara kestirdi.

Kesim sahalarında muhtemel yaralanmalara geçmiş müdahaleyi gerçekleştirmek düşüncesince keyif kadrosu ve cankurtaran bekletildi.

Bazı şehir sakinlerinin kurbanlık hayvanlarını kesim sahasına getirirken zorlandığı anlamış olur kameralara yansıdı.

Kesim işlemini bütünler birtakımı vatandaşların, semaverde demlediği çayla kahvaltı yapmış olup dinlendirilmiş olduğu görüldü.


Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

İstanbul

Vatandaşların, Bahçelievler'deki kesim alanında, aileleriyle ilkin aldıkları numaraya mucibince kurbanlıklarının kesilmesi düşüncesince beklediği görüldü.

Kurbanlıklar, İslami usullere makul namına şehremaneti görevlileri kabilinden hijyene özen edilerek kesilirken, polis görevlileri de yakınlarda müşterek arıza yaşanmaması düşüncesince tedbir aldı.

Kesim dalında esna gözleyen lider Narin, sabahleyin 08.30'da kurbanlıklarını bölgeye getirdiklerini belirterek, "Pandemiden sonradan doğruluk ve hijyene imdi baş döndürücü özen edilir olmuş. Ortam baş döndürücü güzel. Allah her insanın kurbanını bildirme etsin." dedi.

Sabah namazından sonradan hissedarlarıyla bölgeye mevrut İsmet Köse de dobra ve temiz müşterek ortamla karşılaştıklarını anlatım ederek, "Eskiden kendimiz kesiyorduk, mütekait oluyordu. Böyle ortamda imdi dobra oluyor. Bir vakit süresince eve gidiyoruz." sanarak konuştu.

Ailesiyle kurban kesim sahasına mevrut Neşe Erbey, "Namazı kıldık, kahvaltıyı yaptık, buraya geldik. Sıramızı bekliyoruz. Poşetlerimizi de getirdik. Kurbanımız kesilirse alıp götüreceğiz. Kavurma yapacağız, komşulara dağıtacağız." ifadesini kullandı.

Erbey'in anası Elif Topal da kurbanın kesilmesini beklediklerini, paylaştıktan sonradan sızgıt yapacaklarını belirterek, "Eskiden evlerin uğrunda kesiliyordu. Böyle imdi kolay, imdi leziz oluyor." dedi.

Hayvan malikleri satıştan memnun

Bu yılki satışlardan kıvançlı kaldıklarını dile getiren efsanevi malikleri ise ellerinde baş döndürücü az küçükbaş kurbanlık kaldığını aktardı.

Kurban pazarına, Tokat'ın Reşadiye kazasından 215 antrenör getiren Nihat Koyuncu, elinde 13 antrenör kaldığına ayraç ederek, "Bu sene satışlardan baş döndürücü memnunum. Allah her insanın işini elleme etsin. İlk evrede şişman koçları 4 bin 500-5 bin teklik ortada verdim. Koçlar demincek 3 bin 700-3 bin 600 teklik ortada satılıyor." biçiminde konuştu.

Ümraniye Hekimbaşı Kurban Pazarı'nda da şetaret namazının kılınmasının peşi esna bulanıklık başladı.

Kurbanlıkların bazıları, pazarın tarafındaki kesimhanede kesilirken, bir takım yurttaşlar ise pazardan kurbanlıklarını aldı. Öte yandan, Ümraniye Belediyesi polis ekipleri ve düzenlilik görevlileri de pazarda tedbir aldı.

Kağıthane'deki kurban adanmış hesabına sabahleyin er saatlerde mevrut yurttaşlar imdi ilkin aldıkları kurbanlıkları, araçlarla kesim sahasına götürdü.

Bazıları ise bayramın geçmiş gününde kurbanlık bildirme etmek düşüncesince satıcılarla kesim yaptı.

Adana

Adana'nın biçim ve ilçelerinde kurulan kurban pazarlarına gelenler, bütçelerine makul efsanevi baktı.

Kurbanlık bildirme etmek arzu edenler ile satıcılar ortada devir zamane güç pazarlıkların yapıldığı görüldü.

Pazara mevrut Ferit Alkan, fiyatlardan kıvançlı bulunduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nı sevinçle karşıladıklarını tamlayan Alkan, "Bu sene dobra üç kurbanlık aldık. Alamayanlara da Rabb'im seneye kader etsin. Keseceğiz ve hakkaniyetle dağıtmaya çalışıp, kendimize de az buçuk ayıracağız. Fiyatlar elleme baş döndürücü şükür." dedi.

Mersin

Mersin'de kurbanlık alımı düşüncesince bayramın geçmiş gününü yeğleme fail vatandaşlar, Yenişehir ilçesindeki efsanevi pazarında bulanıklık oluşturdu.

Bütçelerine makul kurbanlığı temizlemek düşüncesince esnafın kurduğu çadırları gezen vatandaşlar, devir zamane satıcılarla düzen bağı kesim yaptı.

Kurbanlıkların kesimi düşüncesince Büyükşehir Belediyesi ve kaza belediyelerince kurulan hareketli kesim noktalarında da çabukluk yaşandı.

Yenişehir Belediyesi ekipleri de vatandaşlara su ve torba dağıttı.

Hatay

Hatay'da da Kurban Bayramı'nın geçmiş gününde efsanevi pazarlarında çabukluk yaşandı.

Hayvanlarını kıymak talip besiciler ile bütçelerine makul kurbanlık bildirme etmek arzu edenler ortada düzen bağı pazarlıkların yapıldığı görüldü.

Besicilerden Abdullah Koyuncu, bu sene efsanevi fiyatlarının sabık yıla oldukça dayanıklı değişik olmadığını söyledi.

Satışlardan kıvançlı bulunduğunu tamlayan Koyuncu, efsanevi pazarında değme ekonomik duruma makul kurbanlıkların bulunduğunu kaydetti.

Osmaniye

Osmaniye'de de bayramın geçmiş haset kurbanlık bildirme etmek isteyenler, Dereobası köyüne kurulan kurban pazarına gitti.

Vatandaşlar, satıcılarla kesim ederek aldıkları kurbanlıkları zat araçları veya nakliyeciler yoluyla taşıdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler