USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kredi desteği kentsel dönüşümü hızlandıracak

Kentsel dönüşümde devletin sağlamış olduğu kasacı kredisi desteği Resmi Gazete'de piyasaya çıkan kararla dü katına çıkarıldı. Alınan bu kararın vatandaşlara ağır açıdan yarar sağlayacağını tamlayan İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu, “Alınan kararın maksadı ken

Kredi desteği kentsel dönüşümü hızlandıracak
03-02-2022 14:24

Kentsel dönüşüm planlarında adalet sahibi bulunan şahıslara sağlanan emniyet desteklerinde artırıma gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de gösterilen kararla bu miktar dü katına çıkarıldı. Alınan bu karardan sonradan uzmanlar kentsel dönüşümde birlikte hızlanmanın olacağını belirtti.

Konuyla ilgilendiren izahat da mevcut Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu kararın sektörde müspet karşılandığını söyledi. Kararın kentsel dönüşüm çalışmalarına ehemmiyetli birlikte yardım sağlayacağını vurgulayan Fenercioğlu, "Ben bunu müspet karşılıyorum piyasaya müspet ağırlık edeceğini düşünüyorum. Tabii ki bunun gayesi kentsel dönüşümün önünü açmak, hızlandırmak, vatandaşa alımlı bir duruma getirmek. Bu manada bu adımı aşırı müspet bulduğumu gene ifşa etmek istiyorum. Kentsel dönüşüm ülkemizin rastgele devir bahsettiğimiz kabil mübrem birlikte gerçeği. Türkiye'de sonuç 10 senedir gündemde sonsuz konuşuluyor. Stoklara baktığımız devir Türkiye'nin kuruluş stoğunun elden 10 yılda onda birisi düzeltilmiş bu da baktığımızda beniz yılda yenilenmesi anlamına geliyor. Bu nedenden çıkan kanunların yanında tığ hâlâ müspet hukuklar seçim bekliyoruz. Hızlı birlikte halde hükümetten bakanlığımızdan bu mevzuda aşama atmasını hem yapım mühendisi kendisine bununla beraber yurttaş kendisine arzu ediyoruz. Ben bu mevzuda inşallah hâlâ çabuk değişmeyen çıkacağını imge ediyorum zira sonuç yıllarda zelzele aşırı birlikte tomar yaşandığı düşüncesince devletimizde bundan hakeza kentsel dönüşüm kent merkezlerinde mübrem birlikte esas olmuştur. Herkes bununda farkındadır. Ben bu meydana getirilen yardıma gene teşekkürname ediyorum. İnşallah hâlâ dobra destek sunar bekliyoruz” dedi.

Vatandaş kandırma edilmeli
İstanbul'da yaşanabilecek birlikte depremde yapıların ağır miktarda dokunca göreceğini tamlayan Fenercioğlu “Biliyorsunuz İstanbul depremi de ülkenin gündeminde. Rabbim inşallah sıkıntı yaşatmasın ancak baktığımız devir veriler ilmî gerçeklerde İstanbul'da birlikte zelzele olacağının işaretini veriyor. Özellikle İstanbul'da aşırı emektar kuruluş stoğu bulunmuş yer aldığı ve kişi yoğunluğu aşırı birlikte tomar yer aldığı düşüncesince İstanbul bu manada az buçuk hâlâ birlikte tomar ehemmiyet bildirme ediyor. Tabi ki İstanbul'da meydana getirilen kentsel dönüşüm projeleri mevcut hiçbir yapılmıyor değil ancak söylediğim kabil bunlar az buçuk hâlâ arttırılarak naşir vatandaşta kandırma edilir. Vatandaşta kentsel dönüşümden korkuyor buda birlikte gerçek. Kentsel dönüşüm hem mutluluk kanalıyla bununla beraber bilirkişi kişilerle hâlâ dobra ifade edilerek bence hızlandırılması gerekiyor. İstanbul'un birlikte an evvela yaşanabilecek depremde apiko bir duruma gelmesi gerekiyor. Herkes el birliğiyle kişi hesabına düşeni yaparsa depreme hâlâ ne derece mücehhez bir duruma gelirsek o derece dobra kabil diyerek düşünüyorum” diyerek konuştu.

Kentsel dönüşümde müteahhitler dobra seçilmeli
Kentsel dönüşüm esnasında vatandaşların kıygınlık yaşamaması düşüncesince konutlarını müteahhitlere verirken dobra araştırı yapmasını ve birlikte uzmandan dayanaklık etmek almaları icap ettiğini dile getiren Fenercioğlu “Vatandaşımız müteahhite verirken hâlâ evvela yüklenici ne derece dobra birlikte şirket olsa caba kentsel dönüşüm yönünde uzmanlaşmış mı bu mevzuda hâlâ evvela çalışmalarda bulunmuş mu bunu araştırması gerekiyor. Buna uyarınca yüklenici seçmesi gerekiyor ve rastgele ne derece dobra birlikte şirket olsa caba incelemelerden evvela olsa caba haricen birlikte avukat desteği ve gene bilirkişi birlikte fen elemen desteği almasını salık mektubu ediyorum. Çünkü sonunda bu işler eksperlik müstelzim mevzular üçüncü birlikte gözün bakması rastgele devir iyi. Vatandaşında lehine fail şirketin da lehine naşir ki aşırı dobra örnekler yer aldığı kabil biçimsiz örnekler de var. Bu manada vatandaşın dobra araştırı yaparak zira kentsel dönüşümle esasen sonuç çağda yurttaş lehine seçim çıktı. Eskiden biricik yönlü feshedilemiyordu deminden şuan yapım muhtemelen birlikte müddet başlamazsa mutluluk belirleme ederse biricik yönlü feshedilebiliyor. Vatandaşın bu mevzuda esasen önü açıldı. Biliyorsunuz İstanbul'da ve devletimizde birlikte aşırı çatı baştan yıkılıp birlikte hâlâ yapılamadı. O nedenden hakeza birlikte kanun çıktı. Ben gene sert adımlarla vatandaşımızın bu kentsel dönüşüm noktasında dobra tetkikat yaparak bitmeme etmesini salık mektubu ediyorum. Dediğimiz kabil bizim bire birlikte şeyi zelzele değil yapılar öldürüldü diyoruz. İnşallah memleketimiz hem günümüzün teknolojisine yakışan bununla beraber vatandaşın adalet etmiş yer aldığı konforlu emniyetli binalarda biran evvela kavuşarak evlerinde erinçli birlikte halde yaşarlar diyoruz” diyerek konuştu.

Volkan Kayalar - Hacer İnci

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler