USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreninde Türkiye'yi Bakan Çavuşoğlu anabolizma edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 19 Eylül'de düzenlenecek cenaze töreninde, Türkiye'yi kendisinin anabolizma edeceğini söyledi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze töreninde Türkiye'yi Bakan Çavuşoğlu anabolizma edecek
14-09-2022 17:03
Ankara

Bakan Çavuşoğlu, diplomatlık muhabirleriyle Dışişleri Bakanlığında birlikte araya geldi, gündeme bağlı soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreninin pazartesi haset hükûmet merkezi Londra'da yapılacağını belirterek "Türkiye'yi temsilen ego katılacağım." dedi.

ABD'nin New York kentinde 20-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek BM 77. Genel Kurulu'na katılımının peşi sıra da Japonya'ya gideceğini kail Çavuşoğlu, suikasta uğrayan emektar Japonya Başbakanı Abe Şinzo düşüncesince 27 Eylül'de düzenlenecek resmi cenaze törenine katılacağını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, İsrail'e sefirikebir atanmasına bağlı birlikte soruya, "Yeni Büyükelçiler kararname taslağı hazır. Sayın Cumhurbaşkanımıza (Recep Tayyip Erdoğan) sunma edeceğiz. Kapsamlı birlikte kararname olacak." cevabını verdi.

Türk vatandaşlarına ara sınav randevularının geç tarihlere verilmesi

Çavuşoğlu, Amerika ve bazısı Batılı ülkelerin, Türkiye'deki nice ara sınav müracaat sahibinin randevularının bekleme süresini aşırı etraflıca tutmasına ve reddedilen başvuruların artmasına bağlı Batı ülkelerinin büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığına çağrılacak bulunmasına bağlı birlikte istifham üzerinde ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tatilde bulunan büyükelçiler vardı, onların dönmesini bekliyoruz. Bu ay süresince New York BM Genel Kurulu ondan sonra olur. Arkadaşlar burada, Batı ülkelerinin, yalnızca AB (Avrupa Birliği) değil, büyükelçilerini birlikte araya getirecekler, lazım uyarılarımızı yapacağız. Bazı devletler ara sınav dönemini hızlandırmaya başladılar. Bazı devletlerde mesail bitmeme ediyor."

Vize mağduriyetine bağlı Amerika ve Almanya dahil, başka nice ülkeyle ilgilendiren muhtelif örnekler bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, öğrenciler, iş kullanmakta olanları ve akademisyenler kabil camianın nice kesiminden bireyin eklenmek az daha beyanda bulunmuş olduğu fuar yada toplantıların tarihinden aşırı sonraya ara sınav randevusu verildiğini anlattı.

Çavuşoğlu, "Bu denli açık, saçma örnekler var. Bunu birlikte sisteme sokmamız lazım. Bu, hakeza gitmez." sanarak konuştu.

Daha ilkin Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile ve Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la değişik bitirdikleri görüşmelerde bu mevzuyu gündeme getirdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "ABD (vize sürecini) gene hızlandırdı akıbet yıllarda mevrut bilgilere mucibince fakat hala ehliyetsiz ve bu durumun bundan hakeza çözülmesi gerekiyor." dedi.

"Ermenistan'ın bu provokasyonları sonlandırması gerekiyor"

Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci hususi Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ın birlikte ahir görüşmeyi üçüncü birlikte iklim hesabına Türkiye yada Ermenistan'da yapmasının öngörülüp görülmediğine bağlı birlikte istifham üzerinde Çavuşoğlu, Türkiye'nin Moskova'daki önceki görüşmeden doğrudan sonradan bu teklifte bulunduğunu hatırlattı.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"O görüşmeden sonradan ikinci devletlere gitmemize icap yok, bundan hakeza Türkiye yahut Ermenistan'da olsun dedik. Hangi ilde, ne kentte olabileceği da ehemmiyetli değil. Fakat Ermenistan buna apiko olmadığını söyledi. Toplamda dört müzakere oldu. Bu mevzularda Ermenistan yüreksiz davranıyor, üzerimizde bası mevcut diyor. Olabilir de fakat şu akıbet Azerbaycan'la gelişmeler bizim canımızı kendiliğinden sıktı. Ermenistan'ın bu provokasyonları sonlandırması gerekiyor."

Türkiye'nin Ermenistan'la normalleşme dönemini Azerbaycan'dan özgür birlikte biçimde sürdürmeyeceğini Ermenistan'ın da bildiğini kail Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Biz Güney Kafkasya'nın istikrarı düşüncesince samimiyiz. Ermenistan da içten olursa henüz müspet gelişmeler gelebilir. Biz hakeza söylediğimiz devir da tasalı olduklarını belirtiyorlarmış fakat bu, gerçek. Bizim Azerbaycan’dan özgür biçimde hamle atmamız muhtemel değil. Gerçekçi de değil. Azerbaycan ile bizim aramızdaki münasebat birlikte yana, Azerbaycan ile Ermenistan ortada bu gerilimler bitmeme ederken Güney Kafkasya'da istikrardan kesinlikle yalan edilebilir? Şimdi anlaşmalar imzalandı, aha Zengezur ve başka projeler, Ermenistan'ın da aşırı yararına olacak projeler, buna fark 'koridor' demeyin kabil birlikte derinti bahaneler buluyorlar. Brüksel'de yeniden bu mevzuları yaşama geçireceklerini tasdik ettiler, (Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham) Aliyev ile (Ermenistan Başbakanı Nikol) Paşinyan'ın görüşmeleri oldu. Sonuçta kılıç Güney Kafkasya'nın istikrarı düşüncesince samimiyiz. Ermenistan henüz içten olursa, gelişmeler olabilir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler