USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kosova Cumhurbaşkanı Sadriu: Türkiye ile ilişkileri şimdi gelecek noktaya taşımalıyız

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu, "Türkiye ile Kosova arasındaki tecim münasebat enine boyuna fazlalık fakat herhangi bir devir bu ilişkileri yükseltmek elan doğacak noktalara giymek mümkün." ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Sadriu: Türkiye ile ilişkileri şimdi gelecek noktaya taşımalıyız
26-02-2022 17:45
İstanbul

İki ülkeden iş insanlarının katılarak iş fırsatlarını konuşmuş bulunduğu Türkiye-Kosova İş Konseyi Çalışma Yemeği İstanbul'da Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yemekte mütekellim Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu, "Türkiye'ye bulunan ziyaretimizin ticari ilişkilerin elan da dobra noktalara taşınması açısından ehemmiyetli kuma etap olmasını dilek ediyorum. Kosova'yı ve Türkiye'yi elan da yaklaştırmak ve iş birliğimizde nite elan dobra noktalara taşırız sanarak bellemek düşüncesince Türk ve Kosovalı iş insanlarını itaat etmek istiyoruz.Türkiye ve Kosova ortada görkemli kuma gizil mevcut bunu kullanmalıyız" dedi.

Türkiye'nin ve Kosova'nın dü tarafın iş kullanmakta olanları düşüncesince aşırı ehemmiyetli pazarlar bulunduğunu tabir fail Sadriu, şunları kaydetti:

"Özellikle Kosovalı firmaların Türkiye pazarına girmesi ve Türk şirketleri düşüncesince ise Kosova'daki fırsatları elan kuma tomar icat etmek açısından dü iklim arasındaki birlik kuma düzlük var. Bunu burada iş insanlarımız konuşacak.Ben burada Kosova'nın birlik kuma piyasa bulunduğu mesajını baştan vurgulamak şartıyla bulunuyorum. Kosova dört başı mamur iş kullanmakta olanları düşüncesince kusursuz envestisman fırsatları barındıran kuma pazar."

Sadriu, dü ülkenin akıbet evre müspet seyreden ticari ilişkilerine dikkati çekerek "Türkiye ve Kosova arasındaki tecim ilişkileri ince fazlalık fakat rastgele devir bu ilişkileri yükseltmek elan doğacak noktalara iletmek mümkün. Bugün de burada elan dobra ve elan kuma tomar kuma tecim düşüncesince kuma aradayız." değerlendirmesinde bulundu.

Sadriu, Kosova'nın icra ettiği anlaşmayla baş başa Avrupa Birliği pazarına başıboş muvasala sağladığını belirterek, bunun aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Kosova'nın Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması (STA) imzaladığını hatırlatan Sadriu, ülkenin pozisyonu ve yaşama geçirdiği anlaşmalarla Kosova'nın berk konuşu büyümesini sürdürdüğünü tabir etti.

Sadriu, bu sene bakımından Kosova'ya meydana getirilen aracısız ecnebi yatırımlarda ağırbaşlı kuma artma bulunduğunu kaydederek, "Bu yatırımlar çoğu kez Almanya, İsviçre ve Türkiye'den geliyor. Yatırımcıların Kosova'ya bulunan merakı ise sonsuz artmaya bitmeme ediyor." dedi.

Kosova'nın ithalata bağımlılığını ıskat etmek şartıyla ülkenin dış satım odaklı yatırımları öncelediğini tabir fail Sadriu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Bizim gayemiz dış satım odaklı yatırımlar. Doğru yatırımların yapılabilmesi düşüncesince muktezi ortamın sağlanması hesabına gayrimenkul süresince ve gayrimenkul haricinde aşırı ağırbaşlı halde çalışıyoruz. Burada da bu amaçla bulunuyoruz. İş dünyasını itaat etmek ve bunu Türk iş dünyasıyla baş başa gerçekleştirmenin en dobra yöntemini bellemek hesabına kuma araya mevrut bulunuyoruz."

Sadriu, Kosova'nın talimli insanoğlu kaynağına ve Avrupa'nın en dinç nüfusuna eş bulunduğunu belirterek, Kosova'da ehemmiyetli dış satım fırsatları bulunduğunu söyledi.

"Daha kuma tomar Türk yatırımcının Kosova'ya envestisman yaptığını görmekten aşırı mutluyuz"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kosova İş Konseyi Başkanı Merve Özer Yılmaz da konuşmasında, Kosova delegasyonunu Türk İş insanlarını kuma araya getirmekten çevre devlet duyduklarını belirtti.

2005 yılından buyana Kosova'da iş karşıcı kuma iş insanı bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Kosova'nın önce Türk uran yatırımcısı şekilde konuşu ilişkilerin geliştirilmesinin alanda hususi bu sahanın güçlendirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyorum. Hem eş tarihimiz ve kültürümüz aynı zamanda konuşu ilişkilerimiz açısından Kosova bizim düşüncesince hususi kuma ciddiyete sahiptir. Maalesef düet konuşu ve ticari ilişkilerimiz potansiyelinin altında kalıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, dü iklim arasındaki tecim kütlesinin akıbet 5 yılda çabuk kuma halde arttığını görmekten kıvançlı olduklarını dile getirerek laflarını şu halde tamamladı:

"Türkiye'nin Kosova'nın mecmu ithalatındaki oranı yüzdelik 13 civarındadır. Türkiye bu kıyasla Kosova'nın ithalatında Almanya'dan sonraları ikinci tam arazi almaktadır ve bundan alım çalım duyuyoruz. Türkiye ile Kosova arasındaki tecim kütlesinin artmasının yanı sıra, rastgele sene elan kuma tomar Türk yatırımcının Kosova'ya envestisman yaptığını ve envestisman gerçekleştirmek istediğini görmekten aşırı mutluyuz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler