USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kosova Başbakanı Kurti: 'Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini destekliyoruz'

Antalya Diplomasi Forumu'na dahil olan Kosova Başbakanı Albin Kurti, Rusya'nın Ukrayna'ya meydana getirdiği işgali reddettiklerinin altını çizerek, “Onun karşısındayız. Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini sonuna denli destekliyoruz” dedi.

Kosova Başbakanı Kurti: 'Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini destekliyoruz'
12-03-2022 12:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde bu sene ikincisi planlı Antalya Diplomasi Forumu (ADF) bitmeme ediyor.

“Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında planlı toplu tartışma kapsamındaki liderler paneline; Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic hatip kendisine katıldı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova'nın baş döndürücü güre ortak yurt bulunduğunu belirterek nüfusunun güre ve kararlı gençlerinin bulunduğunun altını çizdi.

Seçimleri şişman ortak genellikle kazandıklarını dile getiren Kurti, “Toplumun şişman desteğini kazandık. 30 senedir onların desteğini hissediyoruz. Gençler henüz ortak tomar değiş gereksinimi içindeler, değiş istiyorlar. Kosova baş döndürücü ehemmiyetli ortak demokratlık ülkesi, aykırılık de kazanabiliyor. 20 senedir kuvvet başka taraftaydı ve geçtiğimiz sene buraya geçti. İktidarda bulunan biz düşüncesince baş döndürücü dobra gösterge. Gençler dü esas şeyi benimsediler; biri istihdam, başkası adalet. Bu elden mahkemelerdeki doğruluk değil, kurumların adaletli ortak halde yönetilmesi de ehemmiyetli ”dedi.

"Adalet ve istihdam gençleri yanımıza çekti"

Gençlerle meraklı eğitimle istihdam bağlantısını kurduklarını dile getiren Kurti, “Pek baş döndürücü güre pedagoji bilimi aldıkları bölgede çalışamıyorlar. Gençler fakülteler ve ya liselerinde mesleksel pedagoji bilimi alıyorlar. Bu eğitimi ayrımlı şirketlerde deneyimleyebiliyorlar. İstihdamda ayırt oluşturduk. Adalet ve istihdam düşüncesi gençleri yanımıza çekti. Gençlerle koyu yazışma ve ortaklık şeklinde kazanmak baş döndürücü önemli, sosyalleşmeye ve siyasal gelişime hapishane olmaları sağlanabilir. Genç nüfusun indinde halklar mevcut rical ve hanımlar var, gençler, yaşlılar, kollar var. Bir ekip politikaları tasarladığımızda etraflı olmamız gerekir. Aynı sürede hepsi eylemlerimizde etraflı olmaya bitmeme etmemiz gerekir. Genç siyasetçiler dünkü fikirleri ortaya koyabilir” niteleyerek konuştu.

"Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini destekliyoruz"

Kurti, Kosova Cumhuriyeti kendisine Rusya'nın Ukrayna'ya meydana getirdiği işgali reddettiklerinin altını çizerek, “Onun karşısındayız. Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini sonuna genişliğinde destekliyoruz” ifadelerine toprak verdi.

"Gençleri odağımız aldık"

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic, rastgele şeyin çabucak değişmiş olduğu ortak çağda olduklarını belirtti. Pandemi zamanında hayatların korku altında bulunduğunu dile getiren Pejcinovic, “Bu tehdidi değerlendirirken esas prensipleri korumaya çalıştık, esas hafriyat ve özgürlüklerimiz kaybetmemeye çalıştık. Konseyimizin perspektifi güre nesillerin endişelerini taleplerini ehemmiyetli halde dikkate almak. Konseyde gençleri değişmeyen kabul etme süreçlerine engelleme ediyoruz. Gençler paydaşlık göstermek, seslerinin duyulmasını istiyor. Herkes teknolojiyi kullanıyor ve güre insanoğlu teknolojiyi kullanarak çalışmaktalar. Teknoloji ile beraberce baş döndürücü şişman ilerlemeler kaydedildi. Yakın sürede başta sentetik dirayet dalında hızla gelişen teknolojinin tehlikesinin ortaya çıktığını görüyoruz. Yapay zekânın gelişimini sağlarken esas hafriyat ve özgürlüklerin korunması insanoğlu haklarının müdafaasını elbette sağlarız bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yaşama hakkı hacısı hocası düşüncesince en esas olandır bu da çevresel korumaya ilişkin durumdur. Gençlerin katılımını odağımıza almış durumdayız. Onların endişelerini muhtemelen bölgede dikkate alıyoruz ve bu mevzularda çalışmaya bitmeme ediyoruz” dedi.

"15 adet korumam öldürüldü”

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, “Ben 2 senedir fariza yapıyorum. Şunun ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Hepimizin değişiklikten sabah yeli alması gerekiyor. Bizim vatanımızda istikrarsızlığımızı bucak baş döndürücü obje oldu. Biz şu anda olmadığımız nice bölgede henüz görünür olduk. Komşularımız ile ilişkilerimizde başkalık oluyor. Bana erinç da ortak hamle yapıldı. 15 adet korumam öldürüldü. Dünya şoke oldu. İktisadi kalkınmamız ile ait kendisine da gittikçe henüz kararlı oluyoruz. Bu ülkemizi henüz da gelecek götürecek. 2025'te intihap olacak. Seçmeni kandırma eylemek düşüncesince muktedir ballanmak gerekiyor. Eylemleriniz ile değişikliği ortaya koyabilmeniz ve bunu ortaya koymanız gerekiyor” niteleyerek konuştu.

“Hayat standardını arttırmamız lazım”

Kendisini dünkü çocuk ile nemli kesimin ortada ortak yerde gördüğünü tamlayan Embalo, “Tecrübeden müstefit ballanmak lazım. Nüfusumuz genç. Afrika'nın geneli gençtir. Bizler yaşlıları henüz sağduyu kendisine görüyoruz. Onları kenara koymayız. 'Onlardan elbette faydalanabiliriz?' niteleyerek bakarız. Günümüzde gençlere baş döndürücü özen etmemiz gerekiyor. Herkes Avrupa'ya görmek istiyor. Hayat standardını arttırmamız lazım. Gençliği kullanabilmek ve çalışır edebilmek önemli. Onların kalmasını iletmek düşüncesince onlara dobra ortak iş vermemiz lazım. Toplum içinde ilerlemesini sağlamamız lazım. Mesela bizim partimiz 3 sene önceki kuruldu. Gençliği seferber ettik. En dobra imkânları onlara sunabildik” dedi.

“İletişim kanalları sonuç basamak sınırlıdır”

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, meydana getirdiği açıklamada, “Siyasi partileri kazançlı ilimler kendisine düşünelim. Siyasette bunu ortak kazançlı kere kendisine görürsek benzeşim şeylerin dünyada da bulunduğunu görürüz. Piyasada baş döndürücü az aktris ve aktris var. 4-5 siyasal fırka var. Ancak burada ortak tekelleşme görüyorsunuz. Bu noktada hakkıyla de mütemerkiz ortak meydan var. Aslında siyasal manzarayı iktisat sektörü kabilinden görebilirsiniz. Yüksek pahalı hizmetler var. İyi ortak ihtimam alamıyorlar. Hizmet sağlayıcıların baş döndürücü ağırbaşlı ortak gücü var. Siyasi partilere katkıda bulunan, envestisman işleyen şahıslar bulunduğunu görürüz. Bu şahıslar de seçimlerin ondan sonra hükûmeti meclise girdikten sonraları ortak destek bekliyorlar. Biz bu aşamada şöyleki düşündük. Gerçekten rekabeti oluşturmamız lazım. Bu çeşit piyasalarda ayrımlı çalışmalar vardır. Yasal engellemeler vardır. İletişim kanalları sonuç basamak sınırlıdır. Bu modelde bu kanalları elbette kırabiliriz? Bunlardan ortak tanesi serbest sermayedir. Aynı siyasal yatırımcıların dünkü ortak siyasal ünite oluşturmasını beklerseniz, bu sizi ayrımsız modele art getirecektir” laflarına toprak verdi.

“İnsanların problemlerini kırma noktasında baş döndürücü ayrımlılık yok”

Nesiller ortada yazışma kanalları farkı bulunduğunu tamlayan Petkov, “Şu anda güre ve nemli nüfuslara ihtimam eylemek aynı. Yerel mesail aynı. Herkes iş ve henüz dobra ortak sahn seçimi istiyor. Bu dünkü çocuk elden toplumsal komünikasyon araçları düşünüyor. Onların problemlerini halletmek düşüncesince yaşlılar da ergenlerde aynıdır. İnsanların problemlerini kırma noktasında baş döndürücü ayrımlılık yok. Bizim partimiz baş döndürücü güre ortak parti. Biz nemli nüfusun da tecrübesine güveniyoruz” açıklamasını yaptı.

İsa Akar - Ertuğrul Gün - Ahmet Serdar Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler