USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 'daha çelimli birlikte Türk ulusu' açıklaması

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "KKTC'de aut güçler ve Avrupalılar kabilinden aşırı oyunlar oynanmaktadır. Türkiye ile münasebetlerimizin en güzel halde sürdürülmesi, güzel ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 'daha çelimli birlikte Türk ulusu' açıklaması
28-10-2021 23:34
Gaziantep

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, aut çelim ve Avrupalıların Kıbrıs'ta oyunlar oynandığına dikkati çekerek, "Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da bizlerin millî menfaatlerini, ulusal menfaatlerini destek olmak yoluyla hâlâ çelimli yanında Türk ulusu varlığı benim daim özlemim ve temennim olmuştur." dedi.

Çeşitli ziyaretlerde mevcut olmak neredeyse kente mevrut Tatar, gazetecilere bu ziyareti değerlendirdi.

Gazianteplilerin iri uyanıklık ve yakınlığını gördüğünü tamlayan Tatar, KKTC'nin saygısını, sevgisini ve halkının mesajını Gazianteplilerle paylaştığını dile getirdi. Tatar, "Önemli bulunan aramızdaki bağların bu enformasyon çağlarında hâlâ çelimli olabilmesidir. Coğrafyaya baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin çelimli namına baş başa akım etmesi icap ettiğini düşünüyorum. Türkiye'nin desteği, rastgele ayrışık bölgede yapacağı katkılar KKTC düşüncesince baş döndürücü önemlidir." ifadelerini kullandı.

Tatar, KKTC'nin mücadelesini senelerdir sürdüğünü belirterek, politik nedenlerden ötürü halen engelleyim neredeyse yaptırımların bitmeme ettiğini dile getirdi.

KKTC'nin ekonomisinin gelişim göstermesi düşüncesince gezim ve eğitimin yanı esna ayrımlı düzlük ve sektörlere yatırımların yapılması gerektiğine dikkati çekici Tatar, şunları kaydetti:

"Gaziantep'e baktığımızda hakkıyla yanında muvaffakiyet öyküsü var. Hem KKTC'deki ulusal savaş bununla beraber Gaziantep'teki kahramanlıklara baktığımızda da bazı düz özelliklerimiz ve Türk milletinin soydaşları namına baş başa mevcut olma hedefleri noktasında zamanı geçmişimiz bulunuyor. Kentteki temaslarımızın görülmedik kıymettar ve giranbaha bulunduğunu düşünmekteyim. Gaziantep'te özgülemek istediğimiz mesaj, KKTC sizlerin de vatanınızdır. Dolayısıyla gezmen olarak, mektepli namına sizi KKTC'ye bekliyoruz."

Tatar, yıldız ve lodosluk kesimiyle Kıbrıs'ın Avrupa Birliğine (AB) alınmasını ve Türkiye'nin Kıbrıs'taki askeri ve garantörlük haklarını vazgeçme ederek KKTC'nin yalnızlığa bırakılmasına katiyen izin etmeyeceklerini vurguladı.

Kıbrıs'ın kuzeyinde rastgele devir hâkim Türk Cumhuriyeti'nin mevcut olacağına yer veren Tatar, şöyleki bitmeme etti:

"KKTC, rastgele devir Türkiye ile bulunan lazıme ve bağlarını sürdürecektir. Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da bizlerin millî menfaatlerini, ulusal menfaatlerini destek olmak yoluyla hâlâ çelimli yanında Türk ulusu varlığı benim daim özlemim ve temennim olmuştur. Bu mevzuda vizyonum bariz ve nettir. Bunu söyleyerek yanında intihap kazandım. İnşallah rastgele devir KKTC halkı da bu siyaseti destekleyecektir. Amacım siyasetimi sonuna derece bitmeme ettirmektir. KKTC'de aut güçler ve Avrupalılar kabilinden baş döndürücü oyunlar oynanmaktadır. Türkiye ile münasebetlerimizin en dobra halde sürdürülmesi, dobra ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz. Türkiye'nin yardımı ile KKTC'nin güçlenerek refahının artarak çoğalması ve ekonomisinin gelişmesini arzuluyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ı ağırladıklarını ve dü günün mahmul kırcı geçtiğini belirtti.

Gaziantep ve Kıbrıs'ın ehemmiyetli eş geçmişi ve geleceği olduğuna ayraç fail Şahin, "Cumhurbaşkanı Tatar ile gidecek baş döndürücü yolumuz ve işimiz var. Özellikle turizm, pedagoji bilimi ve gastronomi dalında dünkü iş birliklerine ihtiyacımız var. Bu ziyaret bu anlamda ehemmiyetli yanında dönüm noktası olacak, baş başa baş döndürücü çelimli olacağız." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler