USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar milli otomobil GÜNSEL ile test sürüşü yaptı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin yerel arabası GÜNSEL'i görüşme ederek, gerçekleştirdiği test sürüşünün arkası sıra dizi istihsal emekleri üzerine bilgelik aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar milli otomobil GÜNSEL ile test sürüşü yaptı
13-08-2022 15:04
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, GÜNSEL'i görüşme ederek, KKTC'nin yerel arabasının dizi istihsal hazırlıkları ile ilişik bilim aldı. Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde mevcut GÜNSEL Üretim Tesisleri'ne mevrut Cumhurbaşkanı Tatar'ı, Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel karşıladı. Test sürüş dalında GÜNSEL'in geçmiş modeli B9 ile test sürüşü oluşturan Cumhurbaşkanı Tatar'a, sonra GÜNSEL'de meydana getirilen çalışmalar, dizi istihsal hazırlıkları, doğacak projeksiyonları ve GÜNSEL'in yurt ekonomisine yapacağı katkıları özetleyen ayrıntılı ortak banak gerçekleştirildi. Test sürüşü ve bilgilendirme toplantısının arkası sıra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “GÜNSEL, ülkemize düş veren, yarınlara güvenimizi perçinleyen iri ortak proje”

Üniversite kampüsünde mevcut GÜNSEL istihsal tesislerini görüşme ederek, test sürüşü fail ve dizi istihsal çalışma harcamaları karşı bilim düzlük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “GÜNSEL, ülkemize düş veren, yarınlara güvenimizi perçinleyen iri ortak projedir. Bu iri projeye inanan, envestisman fail ve bize düş bulunan ilkin Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel edinmek az daha Günsel Ailesi'ne ve elektrikli otomobil GÜNSEL'e mesai verici mühendis ve tasarımcılara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel'in meydana getirdiği sunumu “etkileyici” namına tanımlayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Gerçekleştirilen sunumu dinlerken ülkemizin istikbaline bulunan inancım katlanarak arttı. Ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni; teknoloji, otomobil ve mühendislik ihraç eden; gençlerimize kalifiye iş gücü olanağı sağlayıcı ve aut tecim açığımızı kapatarak aut tecim ilavesi verici ortak ülkeye tahvil etmek düşüncesince maruz bu savaşım ve inançtan etkilenmemek muhtemel değil” dedi.

Geçen hafta Konya'da planlı İslami Dayanışma Oyunları'a Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile katıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Konya'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le meydana getirdiği görüşmeye müteallik de açıklamalarda bulundu. KKTC'nin nahak ambargolar ve siyasal kısıtlamalarla savaşım ettiğini kail Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Türkiye kabilinden Azerbaycanı'ın da rastgele devir KKTC'nin yanı sıra bulunduğunu ve gelecekte de yanı sıra olacağını aktardığını söyledi.

GÜNSEL B9 ile gerçekleştirdiği test sürüşünün ardından, GÜNSEL mühendislerine de seslenen Cumhurbaşkanı Tatar, “Ülkemizin neler başarabileceğini gösterdiğiniz düşüncesince hepinizle alım çalım duyuyorum” dedi. Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “GÜNSEL, elden zat faaliyetleri ile değil çevresinde oluşturacağı otomotiv taraf sanayi, mühendislik ve uygulayım bilimi faaliyetleri ile de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'mizin ekonomisinde iri ortak sıçramaya bozukluk olacak.” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli arabası GÜNSEL'in, 18 maaş ortak süreçte dizi üretime başlayacağını kail Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Sadece zat faaliyetleri ile değil çevresinde oluşturacağı otomotiv taraf sanayi, mühendislik ve uygulayım bilimi faaliyetleri ile de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'mizin ekonomisinde iri ortak sıçramaya bozukluk bulunan GÜNSEL'imizin, dizi üretimine endamsız ortak müddet kaldığında Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar'ı ağırlayarak çalışmalarımız karşı bilim aktardık” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve matbuat mensuplarına GÜNSEL'in hisse senedi süreci, dizi istihsal çalışma harcamaları ve oluşturulacak iktisadi sıçramayı özetleyen derinlikli ortak banak da oluşturan Prof. Dr. Günsel, “Devletimizin yanımızda bulunduğunu hissettiren ziyaretlerinden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler