USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Muhaliflerim beni Ankara’nın papağanı olarak tanıtıyor”

Anadolu Üniversitesinde planlı 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde gönüllü doktora unvanı sunulan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende icra ettiği konuşmada KKTC muhalefetini eleştirerek, "Bana değme çeşitli suçlamayı yapıyorlar. Beni 'Ankara'nın papağanı' ola

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Muhaliflerim beni Ankara’nın papağanı olarak tanıtıyor”
04-10-2021 15:09

Tören, Yunus Emre Kampüsü Hukuk Fakültesi uğrunda Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ın katılımıyla Mustafa Kemal Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başladı. Buradan alay eşliğinde bilimsel niteliği bulunan sene başlangıcı nedeniyle hazırlanmakta bulunan izlence düşüncesince Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ne geçildi. Burada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı; Vali Erol Ayyıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, İl Garnizon Komutanı Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ve gayrı tören düzeni üyeleri karşıladı.

“Anadolu Üniversitesi pedagoji bilimi ihracatçısı konumundadır”

2021-2022 Akademik Yılı açılışı nedeniyle hazırlanmakta bulunan programda açma konuşmasını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal yaptı. Konuşmasında Anadolu Üniversitesi'nin 1 milyonu çok öğrencisiyle dünynın üçüncü iri üniversitesi bulunduğunu vurgulayan Erdal, “Pandemi şartları altında güzeşte süreyi, üniversitemizin 40 yılı çok bariz ve engin pedagoji bilimi deneyimiyle, bilimsel niteliği bulunan takım ve teknolojik altyapımız ile başarıyla atlattık. Binin üstünde elektronik kitabımızı Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı marifetiyle tamamı darülfünun öğrencilerinin erişimine açarak, Mergen Eğitim Sistemi desteği verdik. Bir milyonu aşan canlı talebesi ile dünyanın üçüncü iri üniversitesi bulunan Anadolu Üniversitesi, 28 ülkede verdiği bariz ve engin pedagoji bilimi hizmeti ile ülkemizin ve emlak haricinde canlı vatandaşlara vakitten ve mekândan serbest pedagoji bilimi hizmeti vermekle kalmayıp, bire nezdinde sürede da nezdinde pedagoji bilimi ihracatçısı konumundadır. 5 bin 700'ü lisansüstü edinmek neredeyse yekûn 24 bine vasıl örgün öğrencimizi kampüsümüzde ağırlamaya hazırız” sanarak konuştu.

“Eskişehirliler düşüncesince Kıbrıs'ın ayrı nezdinde önemi vardır”

Törende icra ettiği konuşmada 1964 senesinde Rum çeteler çeşidinden martir edilen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'i anımsatan Vali Erol Ayyıldız, “Eskişehirliler düşüncesince Kıbrıs'ın ayrı nezdinde önemi vardır. İsmi Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 600'den nezdinde tomar yere sunulan ve 1964 senesinde Kıbrıs'ta martir bulunan Cengiz Topel adı, Kıbrıs Türk'ünün yerinde mücadelesinde kardeşliğimizin ünlü ve onurlu nezdinde nişanesi olarak kalmaktadır. Üniversiteler nezdinde bilim yuvası olarak geleceğe kalifiye fertler yetiştirilmesinde ehemmiyetli misyonlar edinmiştir” ifadelerini kullandı.

“Beni 'Ankara'nın papağanı' olarak tanıtmaya bitmeme ediyorlar”

Anadolu Üniversitesi Senatosu'nun oybirliğiyle almış olduğu kararla Rektör Erdal çeşidinden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a “fahri doktora unvanı” verildi. Programda, anadan görme açma dersini verici Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin adadaki varlık mücadelesini anlattı. Törendeki konuşmasında KKTC muhalefetini eleştiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Oyunun ne işe yaradığını aşina edinmek zorundayız. Tabi bunu devir kurnaz göstergeç ekranlarından herhangi nezdinde daim beraberce izliyoruz. Televizyonlarda ayrışık haritalar gösteriyorlar, uzmanlar ayrışık değerlendirmeler yapıyor. Birtakım kurnaz oyunlarla biz dirlik karşıya olabiliriz ancak oyunun ne işe yaradığını aşina edinmek durumundayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden baktığımızda aldatmaca hakeza görülüyor. Orada da mücadelem bitmeme ediyor, orada da muhaliflerim var. Halen henüz federasyona inananlar var. Bunların başlangıcında emektar Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve sonuç olarak Mustafa Akıncı ve onların adamları gelmektedir. Bana herhangi nezdinde muhtelif suçlamayı da yapıyorlar. Beni 'Ankara'nın papağanı' olarak tanıtmaya bitmeme ediyorlar. Beni evren aleme hoşnutsuzluk ediyorlar. Ben Türkiye'yi özümleme fail nezdinde kişiymişim, Kıbrıs Türk halkını özümleme etmezmişim; ben bunu katiyen benimseme etmem. Benim yüreğim elbetteki Kıbrıs Türk halkının doğruluk ve kendilerini korumak. Bu doğruluk ve çıkarları korurken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin devamı düşüncesince meydana getirilen halis muhlis çalışmalarda Türkiye Cumhuriyeti'nin de desteğine ihtiyacımız bulunduğunu herhangi nezdinde vesileyle söylüyorum. Aksi takdirde o adada Kıbrıs Türklerini dağıtmak onlar düşüncesince o derece ağır olmaz. Eğer Türkiye oradan çekilirse askeriyle, varlığıyla Avrupa Birliği içre bizlerin o mücadeleyi vermemiz hazırlop olmayacaktır” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti ile gökçe el varlığımızı bitmeme buyurmak bizim düşüncesince esasi olandır”

Türkiye Cumhuriyeti ile teşrikimesai bünyesinde gökçe el varlığını sürdürmenin önemine ilgi çekici Cumhurbaşkanı Tatar laflarını şu biçimde sonlandırdı:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güçlendirilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti ile herhangi nezdinde muhtelif iş birliğiyle gökçe mai el varlığımızı bitmeme buyurmak bizim düşüncesince esasi olandır. Başımız dik, onurlu, kendimize güvenen, birliğimize inanan, gücümüzü bilici Türkiye ile beraberce o duruşu sergileyebilen başı sarp nezdinde biçimde o masada oturabilmek değişik nezdinde gidiş ortaya çıkartmaktadır. Eğer yara bere ve boynunuz kıvrık durursanız o devir size bu oyunları art arda sıralarlar.”

Törende Eğitimi Destekleme Vakfı'ndan burs elde eden öğrencilere KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Vali Erol Ayyıldız ve Rektör Fuat Erdal burs belgelerini sunma etti. Tören, Rektör Erdal'ın Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in minyatür heykelini Cumhurbaşkanı Tatar'a bağış etmesiyle sonuç buldu.

Abdullah Güçlü-Şevket Can Çikot
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler