USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Eskişehir'de bir otelde basınla mukarenet etkinliğine katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, basın mensuplarıyla bir araya geldi
03-10-2021 23:14

Bir kol ziyaretler düşüncesince Eskişehir'e mevrut KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tün ezanı saatlerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzenlenen basınla mukarenet etkinliğinde mütekellim KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzun zamandır bağlı bulunan Maraş'ın açılmasıyla bağlanmış değerlendirmelerde mevcut Tatar, Türkiye'nin meydana getirdiği Acil Durum Hastanesi'ne de değindi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'ye Türkiye kabilinden yapılacak bulunan ve devleti en dobra biçimde özümleme edeceğini belirttiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşı da açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarıyla buluşmada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve Eskişehir İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu zevcelik etti.

“Maraş sahasını pandemiye karşın 230 bin insanoğlu görüşme etti”

Basın mensuplarıyla bir araya mevrut KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 47 senedir bağlı Maraş'ın açılmasının arkası sıra pandemiye karşın 230 bin ferdin görüşme ettiğini açıkladı. Pandemi zımnında makbul tedbirlerle bu arada öğrencilerin ve turistlerin gelmesiyle bu arada ziyaretlerin artacağını kail Cumhurbaşkanı Tatar, “Uzun zamandır Maraş'ın nasıl biteceği tartışılıyordu.

Maraş 1974'ten beri 47 senedir kapalı. Maraş dediğiniz toprak ağız ağıza bizim Türk vakıflarına aittir. Maraş, Abdullah Paşa Vakfı, Mustafa Paşa Vakfı ve Bilal Ağa Vakfı'na ilişik bir mülktür. Bu açıkça ve nettir. Bütün tapular ve etraflı kayıtlar bunu göstermektedir.

Türkiye ile yaptığımız istişarede KKTC sınırları içre mevcut Maraş'ı açmayı kararlaştırdık. Maraş'ın gelişmesini, kalkınmasını ve haliyle turizmimize ve ekonomimize katkısını değerlendirmek düşüncesince açtık. Maraş sahasını bu güne denli pandemiye karşın 230 bin insanoğlu görüşme etti. Pandemi olmasaydı milyonu bulurduk. Hem turistler hem öğrenciler gelemedi. Ama artık inşallah az buçuk şimdi sabır, aşılanma, tedarik ve açılmalarla gezim ve öğrencilerin gelmesinin etkisiyle Maraş'a ziyaretler artacaktır. Maraş şimdi bir tomar bedel bulacak. Oradaki plaj, toplumsal bünye ve parklar sahn bulacak” dedi.

“Türkiye'den kabloyla yalıtım çekebilsek hem çevreyi kirletmemiş oluruz hem de maliyeti düşürürüz”
Elektrik gücünü santrallerden ve yakılan akaryakıtlardan sağlandığını kail KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye'den kablo çekilerek yalıtım getirilmiş bulunduğu taktirde hem çevrenin kirlenmeyeceğini hem de maliyetlerin düşeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, yalıtım ilişkin Rumların KKTC'ye ve Türkiye'ye bağlanmamak düşüncesince Avrupa'yla bağlanak kurmaya çalıştıklarını şu laflarla tabir etti:

“Maalesef bizim etraflı yalıtım enerjimiz santrallerden ve yakılan akaryakıtlardan sağlanmaktadır. Bu da hem çevreyi kirletiyor hem de maliyet yükseliyor. Türkiye'den kabloyla yalıtım çekebilsek hem çevreyi kirletmemiş oluruz hem de maliyet düşürürüz. Çünkü Kıbrıs'ta yalıtım Türkiye'den baş döndürücü şimdi fiyatlı durumdadır. Keşke bunu Kıbrıs'ın yerine yapabilsek. Benzer başağrısı Rumlarda da var. Rumlar kabloyla yalıtım gelmek düşüncesince Avrupa ile bağlanak kurmaya çalışıyorlar. Avrupa binlerce balçık uzaklıkta ancak Türkiye'nin DOĞRU kıyısı 40 balçık uzaklıkta. Ama maatteessüf Rumlar KKTC'yi muhatap kabul etmek ve Türkiye'ye alışmak istemiyorlar” dedi.

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca değme daim yanımızda oldu”

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'de pandemi çağında hastanelerin çıtırbom kaldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Acil Durum Hastanesi yapılması ilişkin iane istedikten 2 ay sonraları yapımını bitirdiklerini söyledi. Yapılan Acil Durum Hastanesi yardımıyla on paralık bir arıza yaşamadıklarını tamlayan Tatar, “Hayat yeniden başladı. Aşı, maske, aralık kabilinden şeylere hepsi alıştı, öğrendi. Bana uyarınca esenlik sistemimiz bu işi baş döndürücü dobra yönetti. Ama şurası da belirteyim değme devir değme noktada hem Cumhurbaşkanımız hem Fuat Oktay hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca değme daim yanımızda oldu. Aşının şişman bir yönünü Türkiye Cumhuriyeti'nden aldık. Hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti bizim telkih eksikliğimizi gidermiştir.

Türkiye'nin akıbet senelerde esenlik sisteminde meydana getirdiği site hastaneleri, doktorlar, esenlik mensupları kabilinden değme çeşitli yatırımın bu pandemi çağında ne denli durumunda ve altın bulunduğu ortaya çıktı. Kıbrıs'ta pandemi çağında hastanelerimiz çıtırbom erişince plan geliştirmeyi denedik ancak işler aheste ilerliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan İstanbul'da 2 ay kabilinden bir müddette bitirdikleri acele gidiş hastanelerinden bizlere de yapmalarını istedim. Yaptılar. 2 ayda hastaneyi bitirdiler. Şuan Lefkoşa'da acele gidiş hastanemiz 100 kapasitesiyle işlev veriyor. 100 kapasiteli acele gidiş hastanemiz pandemi çağında şişman seviyede fazlalık vakaların tedavisinde aktif fiil gösteriş oynadı. Genel hastanelerimiz de işlerinde arıza olmaksızın gayrı hastalara bakabildi” niteleyerek konuştu.

“Külliye bizim düşüncesince baş döndürücü şişman bir projedir”

Düzenlenen basın toplantısında KKTC'ye yapılacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi karşı da mütekellim KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bizim düşüncesince baş döndürücü şişman bir projedir. Sayın Cumhurbaşkanımız kabilinden değerlendirildi ve bir bedel ortaya çıkacaktır. Bizim Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi söylediğim çatı ve bir sedir binası ile KKTC'nin bir mevki bulunduğunu gösterecektir. Ve o devlete isabetli bir halde yapılacak bu yatırımlar mevki mevcut bulunduğu sürece orada olacaktır. Ama bire bir vakitte 450 dönümlük arazinin 50 dönümü binalara ayrılırken 400 dönümü otopark yeri yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘Millet Parkı' şekilde değerlendirilecektir. Projenin bu biçimde yaşama geçmesini arzuluyorum ve dilek ediyorum” ifadelerine toprak verdi.

Kazım Ulusoy - Ali Furkan Çetiner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler