USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kırmızı Işık’tan kadınlara yönelik eğitim atağı

Türkiye Vodafone Vakfı, hanımefendilerin şiddetten korunması neredeyse 8 sene evvel yaşama geçirdiği ‘Kırmızı Işık' uygulamasını geliştirmeye bitmeme ediyor. Uygulamaya akıbet kendisine Toplumsal eşey eşitliği' temalı eğitim videoları ve Şiddet Farkındalık Testi eklendi

Kırmızı Işık’tan kadınlara yönelik eğitim atağı
27-07-2022 10:03
Toplumsal değiş ve gelişmenin öncüsü olma hedefiyle çalışkanlık yayınlayan Türkiye Vodafone Vakfı, hanımefendilerin şiddetten korunması neredeyse 8 sene ilkin yaşama geçirdiği ‘Kırmızı Işık' uygulamasını toy özelliklerle geliştirmeye bitmeme ediyor. Kadınların şiddete sunulan kalmış bulunduğu anlarda polis kuvvetleri yahut yakınlarına rahatlıkla çav verebilmesini sağlayıcı ve bugüne derece 371 bin kat indirilen uygulamaya, bilirkişi görüşü alınarak hazırlanmakta bulunan ‘Toplumsal eşey eşitliği' temalı eğitim videoları ve Şiddet Farkındalık Testi eklendi. Her birisi 1-3 zaman devam eden eğitim videolarında kadınlara ‘Neden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği', ‘Nedir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği', ‘Biyolojik Cinsiyet ve Toplumsal Cinsiyet', ‘Basmakalıp Yargılar' ve “Ben Ne Yapabilirim?” üzere mevzularda bilgelik veriliyor. Şiddet Farkındalık Testi kapsamında ise ‘Psikolojik Şiddet', ‘Fiziksel Şiddet', ‘Dijital Şiddet', ‘Ekonomik Şiddet' ve ‘Şiddet Algısı' hikayelerinde hanımefendilerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. ‘Kırmızı Işık' kullanıcıları, toy katılan eğitim videoları ve farkındalık testinden parasız yararlanabiliyor.

Kadına yönelik şiddetin hepsi dünyada ehemmiyetli birlikte dava bulunduğunu vurgulayan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Dünya Bankası, hanıma yönelik şiddeti, herhangi birlikte 3 hanımdan bir tanesini hayatları süresince etkileyen toptan birlikte müstevli kendisine nitelendiriyor. Ağır birlikte insanoğlu hakkı ihlali ve ağırbaşlı birlikte içtimai dava bulunan hanıma yönelik havai hızla gelişen teknolojinin enerjisini kullanarak şimdi çalışan savaşım edilebileceğine inanıyoruz. Bu inançla geliştirdiğimiz ‘Kırmızı Işık' uygulamasıyla, hanımefendilerin şiddete sunulan kalmış bulunduğu anlarda polis kuvvetleri yahut yakınlarına rahatlıkla çav verebilmesini sağlıyoruz. Bugüne derece 371 bin indirmeye vasıl uygulamamızın maaş sayı farkı bin kullanıcısı bulunuyor.

‘Kırmızı Işık' uygulamamızı kullanıcı düşünce ve geribildirimleri doğrultusunda daima geliştiriyoruz. Yapılan araştırmalarda, hanımefendilerin hız türleri üzerine farkındalıklarının az bulunduğunu ve bu yönde birlikte bilgilendirme gereksinimi bulunduğunu gördük. Uygulamamıza bütünleşmiş ettiğimiz eğitim videoları ve Şiddet Farkındalık Testi ile bu ihtiyaca cevap vermeyi hedefliyoruz. Eğitimleri ve testi bütünler kadınlar, fiziksel, psikolojik, ekonomik, sayısal hız türlerinden hangisine sunulan kaldığını görebiliyor ve kararında nereye başvurması icap ettiğini öğrenip harekete geçebiliyor” dedi.

Acil numaralar biricik tuşla aranabiliyor

Yapılan açıklamaya göre, ‘Kırmızı Işık' uygulamasıyla mağdura yönelik önceki yardımın şimdi aceleci ve bedava ulaştırılması, bu sayede inhibütör birlikte el oluşturulması hedefleniyor. Uygulamaya acele hallerde ulaşılması maksut 3 erkek biricik tuşla kaydedilebiliyor. Şiddete sunulan küsurat kadınlar, biricik tuşla yakınlarına telefonla erişebiliyor ve tehlikede bulunduğunu bildiren ve nerede bulunduğu bilgisini içeren acele SMS gönderebiliyor. Alo 183, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı acele numaraları biricik tuşla aranabiliyor. En yaklaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nin adresleri ve telefonları harita üstünden bulunabiliyor. Kadınlar, şiddete sunulan kalındığında neler yapılabileceği ile ilişik bilgilere de erişebiliyor. Android kullanıcıları acele SMS ve acele kontrol fonksiyonlarını telefonlarının anasayfalarına pinleyebiliyor. Böylece gerekseme duyduklarında biricik tuşla bu fonksiyonlara erişebiliyorlar. Uygulamayı rüyet özürlü kadınlar da kullanabiliyor. Kırmızı Işık'ın hepsi fonksiyonlarına iOS kullanıcıları düşüncesince Voice Over, Android kullanıcıları düşüncesince Talk Back erişilebilirlik seçeneği eklendi. Bu eklenti sayesinde, dokunmayla seçilen eleman okunarak ünlü geribildirim sağlanabiliyor. ‘Kırmızı Işık' uygulaması Apple Store ve Google Play'den parasız kendisine indirilebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler