USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kırklareli'nde "nüfusmatik" işlemleri başladı

Kırklareli'nde, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 21 Eylül 2020'de yaşama geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay Projesi kapsamında nüfusmatik işlemleri başladı.

Kırklareli'nde
11-03-2022 11:00
Kırklareli'nde, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 21 Eylül 2020'de yaşama geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay Projesi kapsamında nüfusmatik işlemleri başladı.Abone ol

​​​​​​​Nüfusmatik cihazları ile T.C. etiket kartı harf işlemleri, e-imza yüklenmesi, bulunak beyanı, etiket kartına ustalık yükleme, termin işlemleri, 15 gözyaşı altı füru düşüncesince T.C. etiket kartı müracaat işlemleri yapılabiliyor.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Nüfus Müdürlüğündeki nüfusmatik cihazını inceledi.

Bilgin, burada meydana getirdiği konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatlarıyla yerel ve ulusal yazılım nüfusmatiğin faaliyete geçirildiğini söyledi.

Geliştirilen sayısal ekipmanların kullanılarak amme hizmetlerinde verimliliğin arttırılmasının hedeflendiğini tabir fail Bilgin, böylece popülasyon müdürlüklerindeki yoğunluğun da azalacağını belirtti.

Vatandaşların gişelerde yapabildiği işlemleri nüfusmatik cihazlarında da yapabileceğini aktaran Bilgin, "Bir nevi numaramatik kabilinden görünse de ondan baş döndürücü mavera işlevi bulunan müşterek makine. Hem vatandaşın elan havadan ve çabuk biçimde işlev alması sağlanıyor, bununla beraber popülasyon müdürlüklerindeki yoğunluklar bu biçimde azalmış oluyor." dedi.

Nüfus müdürlüğü çalışanının buğulu kişilere evlerinde de işlev verdiğini dile getiren Bilgin, "Memur arkadaşlarımız şahsen popülasyon müdürlüğüne gelemeyecek vatandaşlarımızı evlerinde görüşme ederek işlev veriyor. Artık eskisi kabilinden kullanıcılarını teskere ile yahut sırtlarında taşıyarak popülasyon müdürlüğüne sağlamak durumunda değiller." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler