USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu’nun programı öncesi kentsel dönüşüm eylemi

İzmir Karabağlar'da Mobilya Akademi'nin açılışına eklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların kentsel dönüşüm eylemi ile karşılaştı. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ile ait mağduriyetlerini paylaşan vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'ndan hastalıkların

Kılıçdaroğlu’nun programı öncesi kentsel dönüşüm eylemi
24-10-2021 17:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Karabağlar'da möble sektörüne öge kazandırmayı amaçlayan Mobilya Akademi'nin açma töreninin arkası sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ile Karabağlar Belediyesi'nin dolgun açma törenine katıldı.

İkinci durağı bulunan dolgun açma töreni öncesi ellerinde dövizlerle muntazır vatandaşların eylemi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu, aracından inerek vatandaşlarla konuştu.

Mağdurlar yerine Kılıçdaroğlu ile mülaki Eray Uslu adlı vatandaş, “Kentsel dönüşüm İzmir'de hüsrana uğradı. 5 evreden oluşan projenin dü evreyi yapıldı.

Tunç Başkan ise bununla ilgilenmedi. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'nin evvel kentsel dönüşüm projesi şekilde önceleme edilen projesiydi fakat sekteye uğradı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizlere basının uğrunda bu dönüşümün birlikte an önce bitirileceğine ilişkin yalan verdi. Biz namına güveniyoruz. 9 senedir yapılmayan projenin birlikte an önce bitmesini istiyoruz. 40 yıllık komşularımızın 3'te bir tanesi acemi dairelerde oturuyor, ötekiler oturamıyor” dedi.

“Çocukken daima marangoz mümkün miyim niteleyerek hayalet ederdim”

Mobilya dalının merkezi konumunda bulunan Karabağlar'daki Mobilya Akademi'nin açma töreninde mütekellim Kılıçdaroğlu, esnafların sorunlarıyla şahsen ilgilenen birlikte bakanlığın olmadığını belirterek, “Şikayet ediyorsunuz, yayılmış mağazalar mevcut diye. Şikayeti ne bakanlığa yapıyorsunuz? Havaya yapıyorsunuz. Biz bunun çözülmesi icap ettiğini biliyoruz zorla isteriz ki 600 mebus de bunu bilsin ve problemi halletmek düşüncesince birlikte şeyler yapsın. Siyaset, mevcud sorunları halletmek düşüncesince var. Marangozluk giranbaha birlikte meslek. Çocukken daima marangoz mümkün miyim niteleyerek hayalet ederdim. Çocukken kasa yapmasını, gösteriş yapmasını öğrenmiştik. Çok dobra birlikte meslek. Tarihten bizlere küsurat kapıları alıyoruz, müzede sergiliyoruz. Bu düzlük ölmeyecek birlikte alan. Bu mesleğin kendini yenilemesi, çağdaş aygıtları geliştirmesi lazım. Bunun düşüncesince de akademiye gerekseme var. Bunları öyle bu merkezlerde yapabilirsiniz” dedi.

“Ana parayı akıllıca taksitlerle alacağız”

Kılıçdaroğlu, “Zanaatkarın kıymetini politika kurumu yeteri genişliğinde içselleştirmiş değil. Pandemide şişman teessürat çektiniz. Esnaf hakkıyla ezildi. En şişman haksızlığı yaşadığınız devre bu devre oldu. Zamanı ulaşınca çözülecek. Az kaldı on paralık iptila etmeyin. Aldığınız kredilerin faizlerini evvel birlikte haftada sileceğiz. Ana parayı akıllıca taksitlerle alacağız. Esnafın ayağa kaldırılması lazım. Esnaf ayağa kalktığı takdirde Türkiye ayağa kalkacaktır. Esnafa bedel vermemiz lazım. Herhangi mütekâmil ülkede bire birlikte sokakta iptidai pare perukar dükkânı dükkanı açamazsınız. Herkesin kazanacağı ortamı iletmek planlama ile olur. Bunları planlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Ara öge yetiştirmemiz lazım”

“Bütün düzenleme endüstri bölgelerinde dobra okullar, uygulayım bilimi liseleri açacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Ara eleman, acemi öge yetiştirmemiz lazım. Düşünün hacısı hocası darülfünun mezunu. Herkes birlikte masa, birlikte iskemle istiyor. Eğitimin baştan ele katılması lazım. Türkiye'nin çözülemeyecek tek problemi yoktur. Var bulunan sistemin sorunları mevcut zorla bu sorunları çözeceğiz. Yakın birlikte müddet özellikle esnaf ve sanatkarlar kazanmak az daha eksiksiz millete soluk aldıracağız” niteleyerek konuştu.

“Arkamızdan doğacak soy sop tükendi”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, “Böyle birlikte tesisi yapmaktan akıbet aşama mutluyuz. Uzun müddet bu mevzuyu görüştük, çalıştık. İZKA'nın da 1 milyon lira bağış yardımıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Karabağlar, möble dalının İzmir'deki başkenti. Sektörle sonsuz danışma içindeyiz. Bu tesis, meslek olarak, terbiye kurumu bulunan dayanaklık etmek verecek. İzmir Valiliği ve Karabağlar Kaymakamlığı da akademide yapılacak eğitimlere ulama koyacak. Elbirliği ile nice işin başarılabileceğini görmüş olacağız” dedi.

İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan da, şunları söyledi:

“Bu çatı bizim hayalimizdi. Bu yapının çağ bittiğini gitmek bizi bahtiyar etmektedir. Bizim arkamızdan doğacak soy sop tükendi.

Sanatkar şekilde neslimizin akıbet örneğiyiz. Arkadan yetiştirecek öge bulmada ağırlık çekiyoruz. Bizde 8 milyon darülfünun talebesi varken, Almanya'da 2,5 milyon. Öğrencileri terbiye merkezlerinde konuşma dallarına yetiştiriyorlar. Meslek liseleri bizlere seslenme etmiyor, bizlere terbiye merkezleri lazım. Bu mevzuda şişman gayretler gösterilmeli. 8 milyon darülfünun öğrencimiz mevcut zorla arkamızdan iş yaptıracağımız gençlerimiz yok.”
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, “Esnaf teşkilatı şekilde pandemi ile karşılaştık. Tüm dünyanın ezberi bozuldu. Pandeminin yükünü esnaflar şekilde çektik. Esnaf teşkilatı artı ayrımcılığı çoktan adalet etti” ifadelerini kullandı.

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir milletvekilleri katıldı.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler