USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV çıkışı: 'Bizler iktidara gelene denli araba almayın'

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, içtimai iletişim araçları randevularına müşterek yenisini eklemiş, vatandaşları sayaç 22:00'de Twitter'da buluşmaya çağırmıştı. Kılıçdaroğlu çekmiş olduğu videoda kullanılmamış araba alımında ödenen ÖTV ile ait iktidarı eleştiri

Kılıçdaroğlu'ndan ÖTV çıkışı: 'Bizler iktidara gelene denli araba almayın'
25-07-2022 23:03
CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal iletişim araçları randevularına ortak yenisini eklemiş, vatandaşları dakika 22:00'de Twitter'da buluşmaya çağırmıştı. Kılıçdaroğlu çekmiş olduğu videoda el değmemiş araba alımında ödenen ÖTV ile ilişik iktidarı eleştirirken; "Bizler iktidara gelene derece araba almayın" dedi.Abone ol

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu tün ezanı 22.00’de Twitter'da buluşalım" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu yayınladığı videoyu, "Birkaç ay taşıt edinmeyi ertelerseniz, Bay Kemal kendisine sözümdür: İkinci el araba parasına, el değmemiş araba aldıracağım sizlere." notuyla yayınladı.

CHP önderi Kılıçdaroğlu, toplumsal medyadan hesabından paylaşmış olduğu videoda şu ifadeleri kullandı:

"Uzun zamandır geveze edemedik, şans bugüneymiş. Bu tün ezanı sizi sebep çağırma ettim evime? Çok dava birikti ve güvenli olun ki baş döndürücü çetince ortak uğraş veriyoruz. Biz iktidara geldikten sonraları bakarız demiyoruz. Bu intikal sürecinde çektiğimiz acıları oldukça hafifleştirmek düşüncesince baş döndürücü uğraşıyoruz, dobra eyyam yakın.

Ama intikal sürecinde de mücadeleyi doğrudan bırakmıyoruz. İktidara geldiğimizde ivedilikle ve rahatlıkla çözeceğimiz sorunlar, maatteessüf muhalefetteyken devir alabiliyor. İnatla sahn kalitenizi düşürmeye etkin acımasız ortak kuvvet mevcut karşımızda. Oysa insanımız baş döndürücü mütevazı. Bir evi, ortak arabası, dobra erinçli ortak ailesi olsun istiyor, yalnızca bu kadar.

Hepsi bu. Bu fark baş döndürücü görülüyor insanımıza. Yoksulların, en savunmasızların üstü çizildi. Orta sınıfın altındaki haneler dibe düşürüldü. Özellikle karakteristik ılımlı dershane iştirakçi evlatlarının basamakları tırmanarak ölçün atlama olasılığı ellerinden alındı. İktidar yalnızca ihalecilere, kentet çetelere, mafyalara, çantacılara çalıştı. 

İşte bugün, ivedilikle yapacağımız ortak iyileştirmeye uyarmak ve nazik ortak davet cihazı gerçekleştirmek düşüncesince sizlere mutfağıma çağırma ettim. Bugün araba vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV. Türkiye'de ortak taşıt alırken dünyanın en faziletli taşıt alıntı vergisi bulunan ÖTV'yi ödüyoruz.

Yetmiyor, arabanın bedeli ile beraberce bu verginin de vergisi kendisine tahsil edilen yüzdelik 18 KDV ödüyoruz. Üstüne gümrük vergisi ödüyoruz, motorlu taşıtlar vergisi ödüyoruz. Bu derece bağış nelerdir Allah aşkına? 

Açıkça davet cihazı yapıyorum... İlk yapacağımız işlemlerden ortak 1.6 motosiklet arabalarda vergileri bugünün dörtte ortak oranında düşürmek olacak. Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. İkinci el taşıt kendisine satılan arabanın fiyatıyla el değmemiş araba alabileceksiniz. Yapmanız müstelzim araba alımını şimdilik ötelemek ve iktidarımızı beklemek. Ailenizle el değmemiş ıtırlı otomobillere bineceksiniz. Bu otomobiller siz değerli ziyaretçilerimizin de hakkıdır. Bu yürütüm aşırı vasıtalar düşüncesince olmayacak. Zenginin baş döndürücü kazanın vergilendirilmesi taraftarıyım.

Bu ülkede baş döndürücü kazanan, fakirin fukaranın yaşamının iyileşmesi düşüncesince de beytülmale katkıda mevcut olmak zorundadır. Saray yoksuldan alıp varsıla verdi. Ben bu parayı baştan yoksula aktarma geçirmek düşüncesince aşırı tüketimden bağış kabul etme taraftarıyım. Sermayeye huzur değilim. Ama her insanın özlük payına düşeni ödemesi gerekir.

Bizler iktidara gelinceye derece araba alımını öteleyin. İktidara geldiğimizde halkımızın en baş döndürücü arzu gösterdiği taşıt segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz. ÖTV'yi aşırı taşıt alanlara uygulayacağız. Otomobil alanı de bana darılmasın. ÖTV problemini de çözdüğümüzde kayıplarını baş döndürücü aceleci telafi ederler. Böyle bitmeme ederse elhak onlar da biliyor ki onlar düşüncesince de yolun sonu göründü. Bu nedenden daima beraberce az buçuk sabır. Sonrası bizler düşüncesince aydınlıktır. Kalın sağlıcakla."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler