USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu şimdiden dü partiyle görüştü: "Yeni şürekâ mı?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben bu saatten sonradan değişmem' laflarıyla masayı vazgeçme fail İyi Parti'ye videolu ileti yollarken ayrımsız günde dü değişik partinin yöneticileriyle mülakat gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu şimdiden dü partiyle görüştü:
04-03-2023 04:05
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben bu saatten sonradan değişmem' laflarıyla masayı bırakma fail İyi Parti'ye videolu ileti yollarken ayrımsız günde dü değişik partinin yöneticileriyle musahabe gerçekleştirdi.Abone ol

Altı değişik partinin katılımıyla kurulup kamuoyunda 'altılı masa' adına tanımlanan Millet İttifakı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarıyla dağıldı. Akşener, CHP sıralarından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı göreve çağırdı.

Diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'in restini 'Ben bu saatten sonradan değişmem' laflarıyla cevaplayıp ayrımsız günde dü değişik partiyle makas temasına geçti.

Sosyal medyada ve basında şişman nağme uyandıran fotoğrafların akabinde 'İttifakın toy ortakları mı?' yorumları yanı sıra geldi.

Ayrılık saatlerinde Sol'a ziyaret

İlk aşamada partinin umumi başbuğ yardımcılarından Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı ile baş başa akıntı fail Kemal Kılıçdaroğlu, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi lider İşleyen'i görüşme etti.

İyi Parti merkezinden hasretlik kararının çıkacağı Genel yönetim Kurulu toplantısının sürdüğü tam İşleyen'in misafiri bulunan anne aykırılık lideri, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İkili, İyi Parti'deki karara müteveccih mevrut soruları karşılıksız bırakırken Sol Parti yöneticilerinden lider İşleyen, Kılıçdaroğlu'nun hamlesini "Bizim düşüncesince bu el birliği ziyareti aşırı anlamlıydı" sanarak yorumladı.

Masa dağıldıktan sonradan TİP'le makas teması

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in matbuat toplantısında hasretlik kararını açıklamış bulunduğu tam CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, bu defa TBMM'de TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın konuğuydu.

Erkan Baş'ı TBMM'deki ofisinde görüşme fail Kılıçdaroğlu, kelimesi kelimesine Sol Parti merkezinde bulunduğu kadar mevkidaşı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İki yöneticinin buluşmasından sonradan TİP'in resmi içtimai iletişim araçları hesabı üstünden bu ziyaret, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımız Erkan Baş’ı TBMM’de görüşme etti. Ziyaretlerinden ve gösterdikleri dayanışmadan dolayı Sn. Kılıçdaroğlu’na teşekkürname ederiz" şeklindeki ifadelerle paylaşıldı.

"Hiç iptila etmeyin"

Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'den ayrılmış bulunduğu tam İyi Parti'nin masa kendince aldığı değişmeyen gündeme oturmuştu. Meclis'in çıkışında gazetecilerle ayaküzeri geveze fail Kılıçdaroğlu, "Hiç iptila etmeyin, dört başı mamur ahcar adına oturacak. Yolumuza bitmeme ediyoruz" dedi. CHP'li liderin canı tez tavırları nazarıitibar çekerken tün ezanı saatlerinde İyi Parti sıralarına yollamış bulunduğu videolu ileti aşırı konuşuldu.

"Sofra" vurgusu

Aynı güneş içinde Sol Parti ve TİP'i görüşme ettikten sonradan ofisine dönen anne aykırılık lideri, bu defa Meral Akşener'e ve İyi Parti sıralarına videoteyp tarafından şu mesajı yolladı:

"Bu sofraya 'o oturmasın, bu oturmasın' niteleyerek bu ülkeyi toparlayamayız. Birilerini değersiz görerek, delik gerisi ederek Türkiye'yi değiştiremeyiz. Bu Türkiye'yi 20 yıldır yaşıyoruz zaten. 'Erdoğan gitsin, güçlükle Erdoğanizm gelsin' bu da olmaz. Tarihi sorumluluğumuz mevcut bizim. İttifakımızın öteki ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. İttifaka dokunca verici demeçler tek vermiyor. Hiçbirinin bağlaşma içerisinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim. Sürekli ayrımsız olgular, birbirini esasen fail hamleler. Biz ülkeyi politik operasyonlarla yönetmeye isteyen olmayacağız. Hepimizin mesuliyeti mevcut ve mesul davranacağız. Bana gelince, ego bu saatten sonradan değişmem, ego birleştiririm. Birleştirmeye de bitmeme edeceğim, anüs adam olmak zorunda. Bunu da kimesne durduramaz. Bu sofrada politikacı oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin yerinin olmaması gerektirdi. Bu sofraya oturanlar hakeza oturdu, koruyucu da fakat bu nedenden kalkacaktır. "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonuç mesajında 'sofra' vurgusunda bulunması, Sol ve TİP hamlelerinin içtimai medyada 'sofra ziyareti' sanarak yorumlanmasına biçim açtı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler