USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: 'İstanbul'un nüfusunu 2,5 milyon azaltacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilerleyici günlerde açıklayacağı projeyle İstanbul nüfusunun 2 buçuk milyon azalacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Çok dobra ortak planımız mevcut ve gelecek günlerde açıklayacağız. Bu projeyi yaşama geçir

Kılıçdaroğlu: 'İstanbul'un nüfusunu 2,5 milyon azaltacağız'
23-12-2021 16:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Kozan'da meydana getirdiği Şehit Mustafa Fehmi Kubilay'ın isminin verildiği Kozan Kent Meydanı ile Kurtuluş Mücadelesi'nin Kozanlı Kadın Kahramanı Sırelif namına nesir edinen Gündüz Bakımevi'nin açılışına katıldı.

Açılışta mütekellim Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meydana getirdiği ve yapacağı hizmetlerden bahsetti.
Daha sonraları mütekellim Kılıçdaroğlu, “Çok dobra müşterek görünüş var. Öyle gözüküyor ki demokrasiye susadınız. Söz veriyorum bu kavim kucaklaşacak, uydurma veriyoruz bu coğrafyada tek bebek yatağa aç girmeyecek. Söz veriyoruz eş eş eşitliğini sağlayacağız. Kadın, emeğiyle erinç bünyesinde çalışacak. Belediye başkanı arkadaşlarıma söylüyorum harcadığınız mal sizin değil, harcadığınız rastgele kuruşun hakkını vereceksiniz. Pozitif ayrımcılık yapacaksınız diyorum. En kimsesiz mahallelerde hizmete başlayacaksınız diyorum. Bunların tamamını yapacağız. Bu toprakların huzura gereksinimi var. Kozan'ın fazlalaşan ovasını görüyorsunuz. Dolayısıyla tığ zat topraklarımızda erinç bünyesinde büyüyerek ve gelişerek berhayat olmak istiyoruz” niteleyerek konuştu.

“1 hafta bünyesinde Süleyman Şah türbesini emektar alegori koyacağım”

Adana'da müşterek bal laboratuvarı kurulacağını aktaran Kılıçdaroğlu, “Kozan doğruluk etmiş olduğu merakı alacak. Benim dört başı mamur misafirlerim vardığında harnup çayı ağırlama ederim. Dolayısıyla Kozan'ın keçiboynuzuna talibiz. Bal üreticileriyle de görüştük, Zeydan reis bey müşterek laboratuvar kuracak ve adalet sıfır bal ile asıl balı fark edilecek. Bal üreticilerinin hakkını yedirmeyeceğiz. Vatanımız ve bayrağımız bizim al çizgimiz. Bizim milliyetçiliğimizde Süleyman Şah türbesini kaçırmak, oradaki bayrağı düşürmek yoktur. Göreceksiniz. 1 hafta bünyesinde o bayrağı götürüp oraya dikeceğim ve Süleyman Şah türbesini gine emektar alegori koyacağım” dedi.

“Milletin parasını, hukukunu doğrulama edeceksiniz”

Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyet'i anons ettiğini tamlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim milliyetçiliğimizde Türk lirası değerlidir. Bugün bankalardaki mevduatların yüzdelik 67'si dolar-avro ise müşterek itimat problemi mevcut demektir. Sormak isterim, hakeza müşterek tabloyu Türkiye Cumhuriyeti doğruluk ediyor mu? Türk lirasını gine saygın duruma getireceğiz. Parayı pul yaptılar. Parayı ki pul ettiyse, siyaseti ki itimatsız duruma getirdiyse kasa doğacak ve elinizi vicdanınıza koyup anca oy kullanacaksınız. Bizim Türkiye'ye bakışımız evolüsyon ve nema istikametindedir. 1921'de tayyare fabrikası kurulduğunu ve o uçağın 8 sene sonraları Konya'dan Ankara'ya uçtuğunu ki biliyor. Tarihimizi bizlere öğretmiyorlar. O tayyare fabrikası haya satılarak kuruldu. Bu diyar bayağı müşterek diyar değildir. Bu diyar ulusal Kurtuluş Savaşı'nı vermiş ve Cumhuriyeti kurmuştur. Bizden sonraları dört başı mamur İslam devletleri Cumhuriyet'i kurmuştur. Şimdi Cumhuriyet'i demokrasiyle taçlandıracağız. Etnik ve liberalizm üstünden ki politika yapıyorsa köksüz söylüyordur. Biz toy müşterek politika anlayışını halletmeye çalışıyoruz. Bizim tarihimizde çecik görev geçirmek vardır. Halka hizmet, hakk'a hizmettir. Para, milletin parası. Milletin parasını, hukukunu doğrulama edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“Fakirlik baht değil”

Aile Destekleri Sigortası'ndan bahseden Kılıçdaroğlu, şimdi sonraları şunları söyledi:
“Devletin dini adalettir. Tüyü noksan yetimin hakkını bende, sizde savunacaksınız. Bu topraklarda tek bebek yatağa aç girmeyecek. Aile Destekleri Sigortası'nı getireceğiz. Geliri sıfır yahut geliri minimum ücretin altında bulunan ailelere devletin düzenli, dosdoğru iane yapmasıdır. Türkiye bunu 1971 senesinde bildirme etmiş. 50 senedir sebep bu sigorta dalı uygulanmıyor. Çünkü siyasi ego sana kayıt vereceğim sen bana oy ver diyor. Bu düzeni yıkacağız. Geliri sıfır ailelere veznedar üstünden parasını yatıracağız. İnsan onurunu koruyacağız. Fakirlik baht değil. Bu sisteme akıbet vereceğiz. Parayı da evde kadının veznedar olarak yatıracağız. Kimse de o ailenin kimsesiz bulunduğunu bilmeyecek. Her eve huzuru, bereketi getireceğiz.”

“Hatay ve Mersin arası iri proje”

Hatay'ın Samandağ kazasından Mersin'e denli uzanacak müşterek projeyle İstanbul nüfusunun 2,5 milyon azalacağını özetleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu semt düşüncesince baş döndürücü dobra müşterek planımız mevcut ve istikbal günlerde açıklayacağız. Bu projeyi yaşama geçirdiğimizde Samandağ'dan başlamış olacak Mersin'e denli bulunan müşterek hattı baştan nesir edeceğiz ve İstanbul'un nüfusu 2,5 milyon azalacak. Bu alanda sunturlu müşterek istihdam oluşturacağız. Bu bölgenin kullanıcılarını deli dolu insanlar. Bu alanda sunturlu gençlerimiz mevcut ve çoluk döl umutlarını gayrimenkul dışına bağlamışlar. Buradan Türkiye'yi çıkartmamız lazım. Türkiye'nin üretmesi, büyümesi, emek vermesi lazım. Türkiye'nin alanında en çelimli talih pozisyonuna gelmesi lazım. Bunların tamamını yapacağız” dedi.

“Suriyeli kardeşlerimizi bateri ve zurnayla Suriye'ye göndereceğim”

Türkiye'den terörü sileceklerini, Suriyelileri de bateri ve zurnayla ülkelerine göndereceklerini kail Kılıçdaroğlu, “En geç 2 sene içre dört başı mamur Suriyeli kardeşlerimizi bateri ve zurnayla Suriye'ye göndereceğim. İşte ulusçuluk bu arkadaşlar. Kimseyi kıygın etmeden göndereceğiz. 1 hafta bünyesinde çiftçilerin bankalardan yahut ekincilik saygınlık kooperatifinden çektikleri saygınlık faizlerini sıfırlayacağız. Sizlerin takdiri ve Allah'ın izniyle geleceğiz ve esnafı da, ziraatçıyı de kurtaracağız. Bütün şikayetleri biliyorum. Hiç kimesne kendisini iyesiz hissetmesin. Sizin sahibiniz Cumhuriyet'tir. Bu ülkeden yola çıkarak Türkiye'yi baştan nesir edeceğiz. Birinci dershane demokrasiyi getireceğiz ülkeye. Gençlerden oy isterim zira beni şimdi özgürcesine eleştirmenizi istiyorum. Bir siyasetçinin alkışa değil, dosdoğru ve düzgün eleştiriye gereksinimi var. Terör belasını da bu topraklardan silip atacağız” halinde konuştu.

Konuşmaların arkası sıra açılışlar gerçekleştirildi.

Umutcan İşledici - Beril Solmuşgül - Selçuk Kaya - Selçuk Şavran
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler