USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan SİHA iddiası: Erdoğan'dan evvel destekledim Her obje SİHA değil

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li ve HDP'li adların eleştirilerinin odağında mevcut SİHA'lar düşüncesince kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da evvel dayanaklık etmek verdiğini tez etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan SİHA iddiası: Erdoğan'dan evvel destekledim Her obje SİHA değil
12-03-2022 17:59
CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li ve HDP'li adların eleştirilerinin odağında mevcut SİHA'lar düşüncesince kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ilkin dayanak noktası verdiğini kanıt etti.Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ukrayna Rusya savaşıyla birlikte kat elan dünyada gözlerin çevrildiği SİHA'larla ilgili "SİHA mevcut beli lakin herhangi birlikte obje SİHA'dan ibaretmiş üzere kalkışmak da akilane değil. Ben onları Erdoğan'dan ilkin desteklemiş biriyim" dedi.

CHP'li mebus Sezgin Tanrıkulu geçtiğimiz senelerde icra ettiği açıklamada SİHA'ların sivilleri vurmuş olduğu kanıt ederek  "Eskiden JİTEM vardı, demin bire birlikte rolü SİHA'lar yapıyor. Böyle formül ahbaplık devletinde gayrimümkün fakat harpte olur; savaşın da kuralları var" laflarıyla suçlamalarda bulunmuştu.

Haber Türk yazarı Nihal Bengisu Karaca'ya icra ettiği açıklamada, Kılıçdaroğlu, iktidarın Rusya-Ukrayna savaşındaki stabil politikasına bağlı de, "Biz olsaydık da bu mevzuda dun üst hakeza yapardık… Dikkat ederseniz Rusya üzere birlikte çekirdeksel güçlükle Ukrayna’da yarattığı insancasına dramı tığ de eleştiriyoruz. Bir iklim ari birlikte ülkeye bu halde saldıramaz, bu mevzuda dünyanın eş akım etmesi lazım. Dik durulması lazım. Ancak tabii eleştirilerimiz de var. O da şu, Rusya’ya erke dair bağımlılığımız %60 oranında. Tek cepheli birlikte bağımlılık yaratıldı. Turizmden tarıma Rusya’sız akım edilemeyecek birlikte bağımlılık yaratıldı. Hatta başımıza birlikte de Rusya’nın yapacağı birlikte çekirdeksel işi mevcut şimdi. Bunlar Türkiye’nin aut politikada elan ari akım etmesini kırıcı şeyler" diye konuştu. 

Rusya-Ukrayna krizinin Millet İttifakı'nın gelecek başarısını engelleyebileceğini düşünüyor musunuz? Çünkü düzenlilik kaygısı fukaralık sıkıntısını bastırabiliyor. Bir yanda da Millet İttifakı'nın aut politikadaki mutabat noktalarının netleşmemesi vaziyeti var. Sözgelimi defans sanayiindeki gelişmelere nite bakıyor ittifak? Bu öteden bu yana eleştiriliyordu demin elan da ön plana çıkabilir.

Dış prosedür istişare kurulunu fırka adına topladık ve vardığımız değişmeyen Türkiye’nin etkisiz kalması yönünde. Ben de o çerçevede görüşler bildirme ettim.

Savunma sanayii mevzusuna gelince. Savunma sanayiine ciddilik ita stratejisi AK Parti ile başlamadı, Özal ile başladı.

-Ama günün böylelikle Ukraynalılar SİHA’lara liet yaptı…SİHA mevcut beli lakin herhangi birlikte obje SİHA’dan ibaretmiş üzere kalkışmak da akilane değil. Ayrıca tabii SİHA da yapılsın, İHA da yapılsın. Ben o SİHA'ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan’dan ilkin gezmiş, ata mahdum Bayraktarları Erdoğan’dan ilkin desteklemiş biriyim.

- Nasıl başüstüne bu?
Selçuk Bayraktar’ın babası daha hayattaydı o zamanlar. Eski Refah Partilidir. Fabrikaları İkitellide’ydi. Kendilerine butlan yapıldığını, engellendiklerini düşünüyorlardı. Gittim gezdim, çıkarlarını dinledim. Hazırladıkları görselleri izledim.

- Ne devir başüstüne bu?
Henüz dünyaevi olmamıştı, düğünden üç sene denli önceydi diyebilirim.

İHA'ları, SİHA'ları nite ürettiklerini, arsıulusal ihalelere nite girdiklerini söyledi ata oğul. ODTÜ’den İTÜ’den yetkilendirilmiş aşırı elleme birlikte ekiple çalışıyorlardı.Hatta bu arada foto çektirdik.

Engeller çıkarıldığından bahsetmişlerdi ve ego de burada dobra işler yapılır niteleyerek engelleri aşmaları düşüncesince dayanak noktası vereceğimi söylemiştim.

Damat olma vaziyeti olunca sözde defans sanayiine ehemmiyet özgülemek hükümetle başlamış tığ ise SİHA'lara karşıymışız üzere birlikte idrak oluştu.Gerçek hakeza değil.

SİHA'ları önceki destekleyen benim, defans sanayini batıran ise hükümet.

Tank yaptırmadılar bu ülkeye. Ordu ilkokul manken tank üretti Otokar’la birlikte. Aselsan, Havelsan, Roketsan, Makine Kimya da var, dört yapılış Otokar'la bu arada ilkokul manken tank geliştirdiler. Ankara’da bunların atış denemeleri yapıldı. Bütün atışlarda %100 muvaffakiyet gerçekleşti. Araya Ethem Sancak girdi.

Hatta Güney Kore firmasıyla Otokar anlaştılar, tank motoru üretilecekti. Teknolojide dehşetli birlikte eşik aşılacaktı, ortaklık caba kuruldu. Fakat ora da harap oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler