USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan enerjik yayında namzetlik açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV deli dolu yayınına katıldı. mühim açıklamalarda mevcut Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın illet hala yavuklu çıkarmaması ile ait suali da yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan enerjik yayında namzetlik açıklaması
09-12-2022 05:05
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV çalışkan yayınına katıldı. mühim açıklamalarda mevcut Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın hastalık hala yavuklu çıkarmaması ile ilgilendiren suali da yanıtladı.Abone ol

Karar TV çalışkan yayınında mütekellim Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu,6'lı masanın hastalık hala yavuklu çıkarmaması ile ilgilendiren mevrut soruya da cevap verdi.

Zincir marketlerle ilgilendiren mevrut suali cevap veren Kılıçdaroğlu, ''Diyelim ki bu üç harfli firmalar, tutarları yükselterek öz aralarında müşterek teşrikimesai yapmışlarsa Rekabet Kurumu var. Rekabeti bozucu aksiyon içindelerse esasen ukubet verilecek. Bunları yapmıyorsunuz, öç alıyorsunuz.  Bu gidiş mevki yönetimindeki acziyeti gösteriyor'' ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

''Anayasada oldukça belirgin hâkimiyet var. Bütçeyi TBMM'de Cumhurbaşkanı sunar. Cumhurbaşkanının gelmesi ve öz bütçesini savunması, eleştirileri dinlemesi ve eleştirilere cevap vermesi lazım.

(Hüseyin Örs'ün saldırıya uğraması) Gerilimli müşterek siyasetçi hava yuvarı hemen siyasetçi partileri ve onların milletvekillerini değil sokaktaki yurttaşı da geriyor. Suçüstü halidir. Normalde Cumhuriyet Savcılığının harekete geçmesi lazım.

Biliyorsunuz otoban ve köprülerde dolar, euro bazında değer muayyen durumda. O fiyatlar yılda 4 el yenilenirken minimal ücrette yılda 4 el yenilensin ve ona mucibince işçiler ecir alsın niteleyerek istem var.

 Devlette şu anda düet müşterek bina var. Saray bürokrasisi ve aşağıda bakanlıkların bürokrasisi. Bunların arası kopuk. Garip müşterek mevki yapısı baskı ortaya.

''Enflasyonda artma sürüyor''

Hayatın gerçeği şu, ego müşterek mahveden adına markete gittiğimde domatesin fiyatı düşmediyse finans şişkinliği düşmemiş demektir. İşin özeti yurttaş markete manava gittiğinde fiyatların düşüp düşmediğidir. O tedenni değer artma hızının yavaşlaması anlamına geliyor. Enflasyonda artma sürüyor. Üretici değer endeksiyle mahveden değer endeksi ortada yar var. Üretici maliyeti aşırı faziletli yüzdelik yüzün üzerinde. Sonuçta üreten ad hesabına kar ilave edip bunu ulaştırmak zorunda. Fiyatlar mecburen yükselecek. Hayatın gerçeği fiyatın düşmediğini markette pazarda göreceksiniz.

Başörtüsü tartışması

Önce hazırladıkları teklifi görmemiz lazım. İçinde ayrıksı maddeler varmı namevcut mu bunlara bakacağız. Kadının gösterici giysisiyle siyasa uğraşmamalı. Biz siyasetin sömürme etmemesi düşüncesince yasa teklifi verdik. Onlar yasa teklifi verelim dediler. Getirdikleri yasa teklifini göreceğiz. evvel öz içimizde mevrut teklife bakacağız. İlla erinç çıkalım halinde cereyan etmiyoruz. Biz problemi Türkiye'nin gündeminden boşaltmak istiyoruz. Türkiye'nin gündemi bu olmamalı. Ülkeyi nite büyütmeliyiz ülkenin gündemi bu olmalı. O bireşimli sorundan Türkiye'yi boşaltmak istiyoruz. Eğer bizim dediğimizi yapıyorlarsa kıvançlı oluruz.

Erdoğan bizim teklifimizin hesabına yasa çıkışıyla gelerek, gine başörtüsünü sömürme ika yöntemini seçti. Vay sen nite başörtülülerin gösterici giysisiyle uğraşmıyorsun diyor. Niye itiraz etmiyorsun diyor. Bizim misyonumuz bu sahası yalnızca siyasetin dışına çıkarmak. Ben inanırım ki bu teklifin ortamında müşterek değil müşterek birçok husus olacak. Erdoğan ego nite bunu siyasete gereç yaparım niteleyerek düşünüyordur. Orban'ın Macaristan'da yaptığını Türkiye'de gerçekleştirmek istiyor. Kaç husus geleceğini bilmiyoruz. Geldikten sonraları ona mucibince değişmeyen vereceğiz. Bizim kanuni önerimize elverişsiz düşmüyorsa dibine imza atarız. Referanduma götüremezler. Başörtüsüne itiraz fail namevcut ki.

Aday hastalık açıklanmadı sorusuna yanıt

Diyelim ki yavuklu mahsus oldu. Daha hükümet programı üstünde anlaşmamışız. Bir öğür önderi ayrı izah yapacak, yavuklu ayrı izah yapacak. Vatandaş demez mi ki, bunlar şimdi aralarında anlaşmamış. evvel kılıç öz programımızı oluşturacağız. Hepimiz ayrımsız şeyi söylemeliyiz ki söyleyiş donanması oluşsun. Bunları oluşturmadan yavuklu tespit etmek katiyen katiyen akıllıcasına olmaz. Bu aşırı kazalı müşterek şey, neyi nite yapacağımız dair anlaşmalıyız.

Ayrıca dava yavuklu meselesi değil. Sorun sistemde. Devletin kurumlarını mıhlı adına oluşturursanız o devir Ali dirimsel yönetir Veli dirimsel yönetir. Bizim ikinci yüzyıla davet cihazı programında söylediğimiz neydi? Ülkenin daima müşterek halaskâr bekleyivermek durumundan kurtarılması. Bu mevki dediğiniz kurumun mıhlı işleyişini sağlamamız lazım. Artık devletin kurumları hamam siyasete maşa olmamalı. Belçika'da dü sene hükümet kurulamadı lakin kimesne mevki nerede demedi. mühim bulunan sistemi oturtmak. Artık Türkiye müşterek şimdi bu çeşit krizlere girmesin. Bu ülkenin o denli kalifiye kullanıcılarını mevcut ki... Merkez Bankası'nın başına getireceğiniz ad hem servet hem iktisat politikasını izleyecek. Plan yapacaksınız o projeler müşterek çağ üzere çalışacak. Vatandaş kolundaki kuyruklu ve yelkovanı görür. Akrep ve yelkovanın ortada müşterek düzenek var, daima dönen çarklar var. İşte o çarklar devlettir. O çarkların biri Merkez Bankası'dır, biri planlamadır, biri Hazine'dir, biri Dışişleri Bakanlığı'dır. Bunların tamamımın ayrımsız amaca kilitlenmesi ve ayrımsız politikayı ayrı ayrı yerlerde yapmaları gerekiyor. Bunu meydana getirecek bulunan bürokrasidir. Talimatı verecek bulunan da siyasa kurumudur. O mekanizmalar bozuldu, akreple yelkovanda esasen göstermiyor. Biz hem mekanizmayı yöneltmek istiyoruz bununla birlikte akreple yelkovan hakikatı göstersin istiyoruz.

"En zeki insanlarımızı dışarıya kaptırıyoruz"

Dünya değişkin müşterek aşamaya geldi, Türkiye'nin bunu yakalaması lazım. Bizde de kalifiye fen kullanıcılarını var. Türkiye'nin dünkü müşterek iyilikle yönetilmesi lazım. Bilgiye ehemmiyet vermesi lazım. Üniversiteleri bilgelik üretmeyen müşterek topluluğun faiz şansı yok. Giderek vasatlaşan müşterek darülfünun yapımız var. Boğaziçi Üniversitesi'ni mahvettiler. Odaklanmamız müstelzim bu, bilgelik olmaksızın tek bilinçlilik olmuyor. Biz verimsiz tartışmaların içerisindeyiz. Biz 250 bin dolara ev bölgeye yurttaşlık veriyoruz. İngiltere de şöyleki yapıyor; dünyanın en dobra 50 üniversitesinden birinden izinli ol sana yurttaşlık vereyim. Biz en zeki insanlarımızı dışarıya kaptırıyoruz.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler