USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu esenlik problemlerini açıkladı: 26 milyon mazruf var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Sağlık Forumu'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu salonda çağ Türkiye'nin esasen en asliye problemlerinden birtanesini halletmek düşüncesince ortak araya geldik. Sorunu nakız dair iddialı olduğumu dile getirebilirim. Çünkü iddiamın ka

Kemal Kılıçdaroğlu esenlik problemlerini açıkladı: 26 milyon mazruf var
05-03-2022 11:16
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Sağlık Forumu'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu salonda bugün Türkiye'nin esasen en esas problemlerinden birtanesini halletmek düşüncesince ortak araya geldik. Sorunu bozma dair iddialı olduğumu dile getirebilirim. Çünkü iddiamın kaynağını problemi yaşamaktan dinlemekten geçiyor" dedi.Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP Sağlık Forumu: Sağlık Sistemine İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı"nda açıklamalarda bulundu. "Sağlık sorunları nelerdir diyerek tün ezanı gireyim bakayım dedim. 26 milyondan ortak tomar zımni var. Demek ki hakkıyla ağırbaşlı ortak sorunla dirlik karşıyayız" diyen CHP lideri, 6 esas dava sektörü belirlediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu toplantıdan aşırı obje bekliyoruz. Sorun alanlarını dimdik belirlerseniz ve çözümleri de üretirseniz kılıç akıbet basamak bahtiyar oluruz. Bize analizör lazım. Çözümleri üretirseniz beklediğinizden de aceleci tamamını çözmekte kararlıyız" diyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Bu salonda bugün Türkiye'nin esasen en esas problemlerinden birtanesini halletmek düşüncesince ortak araya geldik. Sorunu bozma dair iddialı olduğumu dile getirebilirim. Çünkü iddiamın kaynağını problemi yaşamaktan dinlemekten geçiyor. Eğer o problemi yaşayanı dinlerseniz o probleminin çözümünü de aşırı şen bulursunuz.

"Bizim Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dediğimiz modelin içre ortak obje elan var. Yasalar görüşülmeden önceki hazırlanmakta bulunan taslaklar, tavsiyeler ilgilendiren manzume kuruluşlarıyla, STK'lar ile görüşülür. Sonra görüngü komisyona ulaştığında gine STK'lar, manzume kuruluşları çağırma edilir. Hazırlanan düşünce görüşülmeye başlanmadan önceki o firmaların yetkililerine lakırtı hakkı verilir, görüşlerini aktarırlar. Yasalaştıracak uzuv ile problemi çözülecek organın ortak arada olmasını sağlayacağız.

"Bir mesail yumağı mevcut fakat sorunları bozma dair azimli ortak istek koyarsak sorunları çözeriz. Sorunları bozma dair azimli iradeyi ki ortaya koyacak? Sorunun çözülmesi ortak genelge, ortak talimatname ile olacaksa o mevzuda mesul bulunan kurumun başındaki bakandır. Sorunun deposu parlamentodan çıkma ortak kanun ise o devir görü ve yasama kurulu olmaktır.

"Sağlık problemi Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana var, bundan böyle da olacaktır. Bir problemi çözersiniz bambaşka ortak dava çıkar. Teknolojide ortak evolüsyon mümkün bambaşka ortak dava çıkar. Sağlık sorunları nelerdir diyerek tün ezanı gireyim bakayım dedim. 26 milyondan ortak tomar zımni var. Demek ki hakkıyla ağırbaşlı ortak sorunla dirlik karşıyayız.

Bildiğim kadarıyla, 6 esas dava sektörü belirledim. Birincisi keyif çalışanları, sizin sorunlarınız çözülmeden ötekiler çözülemez. Sınırlı sayıda fariza yapıyorsunuz, grup boşlukları var. Sizinle ayrımsız rolü hazırlamaya hazırlananların da sorunları var. Hasta kendisine geldiğimiz devir bizim de sorunlarımız var. Bunların da çözülmesi gerekiyor. İlaç, tıbbi alan. Yeni mahsulat çıkıyor, toy mamüllerin hekimler kabilinden hastalara ulaştırılması lazım. Dördüncüsü ise tıbbi donanım. Bu düzlük sizin dava alanınız olmaktan aşırı devletin bunları alıp hastaneye koyma alanı. Sağlık hizmetlerinin finansmanı bu da aşırı ehemmiyetli ortak alan. Hâlâ bugün milyonlarca ferdin keyif sigortası yok. 84 milyonluk ortak kitlenin karşılaşmış olduğu dava ve bunun hazne yahut ferdî kabilinden akçalanmış edilmesi, finansının ortak kısmının yardım paylarıyla sağlanması esas dava dallarından birisidir. Sağlık hizmetlerinin sunulmuş olduğu alan. Bugün her insanın beklediği Askeri Hastanelerin de olması lazım. Maalesef kapatıldı, açılmadı. Askeri hastanesi sıfır yegâne kalaba bizim ordumuz.

"Bu toplantıdan aşırı obje bekliyoruz. Sorun alanlarını dimdik belirlerseniz ve çözümleri de üretirseniz kılıç akıbet basamak bahtiyar oluruz. Bize analizör lazım. Çözümleri üretirseniz beklediğinizden de aceleci tamamını çözmekte kararlıyız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler