USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu'nu hiç kimseye kaptırmayız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki sorun ve soruşturmalara bağlı olarak, "‘Nasıl kabil da kılıç İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı görevden alırız’, bunun arayışı içindeler. Hi

Kemal Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu'nu hiç kimseye kaptırmayız!
08-01-2023 19:05
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki sorun ve soruşturmalara bağlı olarak, "‘Nasıl mümkün da tığ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı görevden alırız’, bunun arayışı içindeler. Hiç kimesne unutmasın, Ekrem Başkan’ı hiç kimseye kaptırmayız. Onun aritmetik vereceği biricik organ, 16 milyon İstanbulludur." dedi. Abone ol

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’da Esenyurt Belediyesi Proje Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da müheyya bulunmuş olduğu görüşmede meydana getirdiği konuşmada "‘Nasıl mümkün da tığ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı görevden alırız’, bunun arayışı içindeler. Hiç kimesne unutmasın, Ekrem Başkan’ı hiç kimseye kaptırmayız. Onun aritmetik vereceği biricik organ, 16 milyon İstanbulludur." dedi. 

Seçimle gelenin seçimle gitmeyeceğini...

Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimle gelenin seçimle gitmeyeceğini görüyorlar, başkanın birlikte ahir seçimlerde aşırı hâlâ iri oy alacağını da biliyorlar. ‘O devir ne yapalım, ayağını nite kaydırırız’. Yargıyı aldatılma kendisine kullanıyorlar. Ama buradan o savcılara da hakimlere de sesleniyorum. Hiçbirinizin doğruluk duygusuna erbap olmadığınızı biliyorum" dedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

Belediye başkanlarımızı hazmedemiyorlar

- Halkı seven, halkı düşüncesince etkin şehremaneti başkanlarımızı hazmedemiyorlar. Belediye başkanlarımızın önüne engeller çıkarıyorlar. Ya neden bariyer çıkarıyorsunuz, ne esbabımucibe ile bariyer çıkarıyorsunuz. Bırakın şehremaneti başkanları görevlerini yapsınlar, ahlaki temelde yapıyorlar.

- Belediye başkanı arkadaşlarıma seçimden evvel söyledim; ‘Seçildiğiniz andan itibaren CHP rozetini çıkarın. Çünkü siz, bundan hakeza halis muhlis beldenin başkanısınız. Bütün beldeye işlev edin, uğur boncuğu fark yapmayın vatandaşlarınız arasında.’ Yine şurası söyledim; ‘Bir ayrımcılık yapacaksanız, şu demek oluyor ki zait ayrımcılık yapacaksanız namevcut yoksul mahallelerden başlayın. Fakir mahallelere başta ehemmiyet verin. Oralarda kreşler açın. Anne, emniyet zarfında çocuğunu getirip kreşe bırakabilsin. Taziyeye gidebilsin. Pazara, alışverişe gidebilsin. Komşuya ziyarete gidebilsin. Yani o da kentin ne işe yaradığını görebilsin.’

Koltuğunu haczettiler! Eskinin borçları için...

Esenyurt Belediye başkanımızın koltuğunu haczettiler. Düne denli neden öteki şehremaneti başkanının koltuğunu haczetmiyordun? Bu şehremaneti reisi mı borçlandı? Hayır. Diğerlerinin halis muhlis faturaları bizim şehremaneti başkanımıza çıkarılıyor. Ona karşın şehremaneti reisi arkadaşlarıma söyledim; ‘Şikayet etmeyeceksiniz. Her zorluğu aşacaksınız, sizin çecik hizmetinizi on paralık kimesne engellemeyecek, buna müsaade vermeyeceksiniz’ dedim. Hepsi hakeza çalışıyor.

Belediye başkanına 137 soruşturma...

- Buranın birlikte beton ormanına dönüştürüldüğünü de biliyorum. Bir beton ormanı. Ya şehirde canlı biri çocuğunu alıp en azından birlikte parka görmek ister, nemli orada taşınmak ister, emekliler orada oturup lakırtı kılmak isterler. Ama bunların hepsinin gözü dönmüş. Nerede birlikte gereksiz meydan gördüler, gökdelenleri diktiler. Beton ormanı. Bir insan, beton ormanında değil, huy ile iç içe berhayat ballanmak ister. Bu da gitti. Şimdi şehremaneti başkanımız, yeşil alanları abartmak düşüncesince elinden mevrut çabayı gösteriyor. Gösterecek, engeller çıkarılıyor. Engelleri de aşacak. Hakkında mecmu 137 anket açmış, açmazsanız namertsiniz. Ne olacak yani, verilmeyecek hesabımız namevcut ya. Alın teri dökmüşsen iş yok. Harcadığın değme kuruşun hesabını millete vermişsen uğur boncuğu sorunumuz yok.

Sanmayın ki çabucak bunlar Esenyurt düşüncesince oluyor, halis muhlis şehremaneti başkanlarımız düşüncesince ayrımsız şeyi yapıyorlar. Biri gidiyor, diğeri geliyor. Devamlı ‘denetleyelim, engelleyelim, haciz koyalım. Banka hesaplarına haciz koyalım, bunlar birlikte iş yapmasınlar. Biz de dönerek meydanlarda diyelim ki bak, siz seçtiniz, bunlar birlikte iş yapmıyorlar’. Ama bizim şehremaneti başkanlarımız zekalarını kullanıyorlar. Her kuruşu el düşüncesince harcıyorlar. Onlar ne yaparlarsa, ne engelleri çıkarırlarsa çıkarsınlar o engelleri iri birlikte muvaffakiyet ile aşmasını da biliyorlar. Hepinizin nezdinde halis muhlis şehremaneti başkanlarıma kalben teşekkürname ederim.

"Ekrem Başkan'ı hiç kimseye kaptırmayız; onun aritmetik vereceği biricik aza 16 milyon İstanbulludur"
‘150 günde 150 proje’ sanarak başladı. 150 günde, az buçuk birlikte tomar aceleci gitti, 190 projeyi gerçekleştirdi. 150 günde 190 proje. İstanbul’un katmerleşen halis muhlis sorunları ile uğraş etmeye başladı. Bütün yer altı treni yatırımları durmuştu. Para bulamıyorlardı, zira kimesne güvenip de itibar açmıyordu. Ekrem Başkan, inşaatı duran halis muhlis yer altı treni inşaatlarını baştan başlattı. Geçen devir en iri yer altı treni hattını açtık. Şimdi Esenyurt’a da doğacak yer altı treni hatlarını başlatıyor ve onları da inşallah çelimsiz müddet içinde, ara sıra öngörülen hedeften evvel de hizmete açıyor. Şimdi ona da bariyer çıkarmaya çalışıyorlar. Onu da engellemeye çalışıyorlar. ‘Nasıl mümkün da tığ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı görevden alırız’, bunun arayışı içindeler. Hiç kimesne unutmasın, Ekrem Başkan’ı hiç kimseye kaptırmayız. Onun aritmetik vereceği biricik organ, 16 milyon İstanbulludur.

Seçimle gelenin seçimle gitmeyeceğini görüyorlar, başkanın birlikte ahir seçimlerde aşırı hâlâ iri oy alacağını da biliyorlar. ‘O devir ne yapalım, ayağını nite kaydırırız’. Yargıyı aldatılma kendisine kullanıyorlar. Ama buradan o savcılara da hakimlere de sesleniyorum. Hiçbirinizin doğruluk duygusuna erbap olmadığınızı biliyorum. Adalet duygusuna erbap olmayan, vicdan sahibi sıfır on paralık kimsenin bilgili koltuğunda oturmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Sanıyorlar ki gelecekler, istediklerini yapacaklar. Türkiye Cumhuriyeti devleti on paralık kimsenin babasının mülkü değildir. Hiç kimesne unutmasın, CHP’nin 100 salname birlikte Kuvayi Milliye ruhu vardır, 100 yıllık. Sıradan birlikte tümen değildir CHP.

Yargının aldatılma kendisine kullanılmasını katiyen benimseme etmiyoruz. Takdir millete aittir. Milletin sesine de oyuna da emniyet duyacağız. Hem demokratlık hem budun diyeceksin; arkadan, milletin gerisinde dolanıp milletin oyunu namevcut etmeye, saymamaya çalışacaksın. Bunu benimseme etmiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz, on paralık kimesne ide etmesin ve umutsuzluğa kapılmasın. Hiç kimsenin umutsuzluğa inhimak hakkı yoktur. Hep bu arada Türkiye’yi ikinci yüzyılında demokratlık ile taçlandıracağız.

"Suriyelileri bateri ve zurna ile göndereceğiz"
Esenyurt’ta şehremaneti başkanımız, yurt dışından mevrut Suriyeliler, Afrikalılar da engelleme edinmek neredeyse başka yerlerden mevrut katı aşırı ecnebi mevcut ancak on paralık hiç kimseye husumet hissettirmeden, husumet yapmadan her insana işlev etmeye çalışıyor. Bugün biz, şehremaneti başkanımızın öncülüğünde dü otobüs Suriyeli kardeşlerimizi, onların iradeleri ile Suriye’ye gönderecektik. Diyorum ya kesif pıtrak ‘Davul ve zurna ile yollayacağız onları’ diye. Hemen karışma ettiler. ‘Vay nite olur, Kılıçdaroğlu geldi, Suriye’ye gönderecek. Biz ne diyeceğiz?’ Ne derseniz deyin, en geç dü sene zarfında halis muhlis Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye bateri ve zurna ile göndereceğiz. Hiçbir engeli tanımayacağız. Onlar bizi tanımıyorlar, ne düşündüğümüzü bilmiyorlar. Biz halkı düşünüyoruz, onlar ceplerini düşünüyorlar.

Ben değme daim nikbet ederim; ne yapacaksınız bunları? Bu denli yolsuzluğu ne yapacaksınız? Gerçekten beklenmedik ediyorum, ne yapacaksınız? Sonunda üç kez aşındırmak yiyorsunuz, ne yapacaksınız? Ne yapacaklarını oldukça güzel biliyorum. Halkımız, onlara lüzumlu dersi intihap sandığında verecek. Bu mevzuda en küçük endişem yok. Sabır ile bekleyeceğiz. Sandık gelecek, derslerini vereceğiz. Ondan sonraları göreceksiniz; Esenyurt, İstanbul, Türkiye nite oluyor. Kucaklaşma, helalleşme, on paralık kimsenin ötekileştirilmediği birlikte Türkiye nite düz yazı ediliyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler