USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kazdağları’nda Çanakkale Ayvacık-Küçükuyu Yolu T-2 Tüneli’nde ışık göründü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi'nde Kazdağları'ndan sabık T-2 tüneli ışık göründü. Tören Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. İnşaatı çabucak devam eden tüneller ile Kazdağları'ndan geçişi 7 dakikaya düşürecek.

Kazdağları’nda Çanakkale Ayvacık-Küçükuyu Yolu T-2 Tüneli’nde ışık göründü
01-02-2022 17:13

Projede, 9,6 kilometre uzunluğunda, 2x2 şeritli, bitümlü ısıdam kokteyl kaplamalı, mecmu uzunluğu 5 bin 710 mt. bulunan 2 koşa tulum tünel bulunuyor. Bin 693 metrelik T-1 Tüneli'nin sonuncu beton istila seviyesinde tamamlanmasının arkası sıra 4 bin 17 metrelik T-2 Tüneli'nde ışık göründü.

T2 Işık Görme Töreninde geçmiş şekilde Ak Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan konuştu. Herhangi ortak tünel töreni düşüncesince ortak araya gelinmediğini vurgulayan Turan, "Bugün elden Ayvacık'ı Küçükkuyu'ya bağlamıyoruz. Bugün, Kuzey Marmara'yı Güney Marmara'ya, Ege'ye bağlıyoruz; Çanakkale yatırımcısını İzmir Limanı'na bağlıyoruz; İstanbul turistini Küçükkuyu'ya, Ayvacık'a, Assos'a bağlıyoruz. Bugün, ara sıra 1 saati bulan, yağmurda, karda, iri kazaların bulunduğu o yolu, 5 dakikaya indirmenin, çağdaş ulaşıma kavuşmanın adımını atıyoruz. Biri 4 bin 100 metre, birisi bin 700 mt. iktisap etmek az daha dü devasa tünelin açılışını yapıyoruz. Trafik güvenliğini, mahrukat tasarrufunu eklediğimizde alana kesinlikle koskoca ortak ulama bulunduğunu anımsatmak istedim" dedi.

Çanakkale'de zamanı ortak güneş henüz yaşandığını tabir fail Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Bugün burada kavuşum 240 mt. altında muvasala yatırımlarımız hesabına zamanı günlerden birtanesini yaşıyoruz. Başta Çanakkale ve Balıkesir iktisap etmek üzere, alanı etkileyen, Ayvacık-Küçükkuyu Yolu üstündeki T-2 Tünelimizdeki hafriyat çalışmalarını tamamladık. Artık tünelimiz de ışığı görüyoruz. Sizlerin de bilmiş bulunduğu üzere, bölgemizdeki turizmin canlanmasıyla, ticaretin artmayla taşıt trafiği de arttı. Trafik sıkışıklığını ortadan kaldırıp; konforlu, tehlikesiz ortak gezi düşüncesince Çanakkale'yi İzmir'e bağlayan kuzey-güney aksının, mukassem sefer şekilde yegâne kısmı konumundaki kestirmece 10 km'lik Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde imal çalışmalarımız çabucak bitmeme ediyor. Onlarca acı dönemeci barındıran ve mecmu uzunluğu 5 bin 710 mt. bulunan koşa tulum dü skor tünel mensur ediyoruz” dedi.

Kazdağları'nda T-1 Tüneli'nde sonuncu beton istila düzeyinin geçildiğini kail Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “4 bin 17 metrelik T-2 Tünelimizde bugün ışığı görüyoruz. Tünelleri ve alternatifleri barındıran bu proje, Çanakkale ve İzmir ulaşımının geri misyon karaca yolu madun yapısını da güçlendireceği düşüncesince akıbet etap önemli. Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve 50 dakikada geçilebilen Kazdağları rampalarını tünellerimiz sebebiyle 5 dakika kabilinden çelimsiz ortak müddette geçebileceğiz. Tünel ve yollarımız tamamlandığında, en herşeyden ilk olarak trafikte dirilik ve para güvenliğini realizasyon edecek. Bölgenin turizm, tecim ve sosyo-ekonomik gelişimine müspet bulaşık edecek. Zamandan ve akaryakıttan tasarrufu sağlayarak iklim ekonomisine ehemmiyetli katkıda bulunacağız” niteleyerek konuştu.

Tünellerin hizmete açıldığında Çanakkale-İzmir ve Çanakkale-Balıkesir yolu mukassem sefer standardına kavuşacağını tabir fail Bakan Karaismailoğlu, “Kazdağları'nda ilkin yaz aylarında dip trafik, şita aylarında da sayaç koşulları sebebi ile yaşanmış bulunan müşkülat ortadan kalkacak. Güzergahtaki gidiş geliş kalitesi ve emniyeti de ehemmiyetli miktarda artacak. Yol ve tünellerimizin hepsi hizmete açıldığında; bulunan sefer 2,5 kilometre henüz kısalarak, 9,5 kilometreye düşecek. Böylece; ortak yılda averaj şekilde vakitten 72 milyon lira, akaryakıttan 8 milyon liralık iktisap etmek az daha 80 milyon liralık artırım sağlayacağız. Ayrıca, salname 3 bin 65 titrem karbon salınımının önüne geçeceğiz. Bu hattımızın hizmete girmesinin ortak apayrı önemi de; 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte, kıtalar arası karaca yolu bağlantısıyla artacak gidiş geliş yoğunluğuna da yanıt verecek olması” dedi.

Türkiye'nin herhangi ortak noktasında ulaşım, enfrastrüktür ve danışma hesabına daima misyon esasına layıkıyla emek harcamaları sürdürdüklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Vatandaşımıza misyon götürmeyenlerin, gözü işte, milletin derdinde olmayanın bu ülkeye misyon edemeyeceğini filhakika biliyorduk. Çok sözle başlangıç döndürücü iş olmuyor. Eski ve biçimsiz alışkanlıklarını kenara bırakmalı; ilişkin ödev bulunan işlerle çalışır olup vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak düşüncesince çalışmalı. Konuşmakla nazar boncuğu ortak obje elde edemeyeceklerini öğrenmeleri gerekiyor. Biz aykırılık niteleyerek geçinen, ülkesine nazar boncuğu hayrı olmayanların gayri ağırbaşlı ve çelimsiz vadeli zihniyetleri nazar boncuğu dikkate almadık. Devlet aklıyla Yolumuza bitmeme ettik. Neticede ülkemize kazandırdığımız asar halkımızın günce yaşantısına mücahede getirdi, artırım getirdi, konfor getirdi. Biz misyon aşkımızdan, kavim aşkımızdan dönmeyiz. Kuru iftiralar, fut oyunları bizi yıldıracak olsaydık bu yola başlangıç koymazdık. Bizi yolumuzdan bu mülevves oyunlarla döndüremezler. Bu iftiralarla ve iftiracılarla kesinlikle kavim uğrunda hesaplaştıysak demin de anca yapağız. Yolumuza da bitmeme edeceğiz” niteleyerek konuştu.

Yatırımlar kendince bilim sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil “Bölünmüş sefer uzunluğunu; 6 bin 100 kilometreden alıp, 28 bin 546 kilometreye, güreşçi köprüsü ve köprü tarz uzunluğumuzu ise; 724 kilometreye yükselttik. Bitümlü ısıdam kaplamalı yollarımız; 8 bin 600 kilometreden 29 bin kilometrenin üstüne çıkarttık. Tünel uzunluğumuzu; 50 kilometreden alıp, on dü kıvrım artışla, 651 kilometreye ulaştırdık. Otoyollarımızı ise 3 bin 532 kilometreye çıkarttık. Planlı yaklaşımımızla bu sayıları Cumhuriyetimizin 100. sene dönümünde başlangıç döndürücü henüz yukarılara çıkaracağız. Çanakkale'nin muvasala ve muhabere yatırımları için, 31 bilyon liranın üstünde gider yaptık. Biz köylerimize, beldelerimize, insanımıza iş, aş, konfor ve hayat kazandırmaya; refahını henüz da artırmaya odaklandık. Çanakkale'miz de onlardan biri. Bu eren şehrimize muvasala ve muhabere yönünde ne yapsak, yeridir, yerindedir ve Çanakkalelilerin hakkıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki hükûmetlerimiz, bütün iklim sathında bulunduğu gibi, zamanı ve ciddi önemi bulunan Çanakkale'ye ayrı ortak ehemmiyet vermektedir” dedi.

Son yılların en dip kar yağışına kendince yolların kapanmaması düşüncesince çalışmaların sürdüğünü tabir fail Bakan Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü kabilinden gayrimenkul genelindeki 446 karla savaş merkezinde, 11 bin araba ve ekipman, 13 bin personel ile misyon verdiğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, “Ülke genelindeki sefer durumu, çakılı kameralarla ve karla savaş taşıt içi alıcı ve taşıt izleme sistemleri ile enstantane şekilde izleniyor. Depolarımızda yeteri genişliğinde sodyum klorür ve dekoder gereç stoku var. Biz bütün önlemleri aldık. Vazifemizin başındayız. Vatandaşlarımızdan da ilkin kendi, sonraları da sevdiklerinin öteki sürücülerin sağlığı düşüncesince hassaslık bekliyoruz. Açık-kapalı metodlar kendince herhangi ortak devir bulunduğu kabilinden KGM web sitesi, KGM toplumsal komünikasyon araçları hesapları ve ya KGM telefon hatlarından bilim alınabiliyor. Araçlarda şita lastiği, zincir, takoz, çekilme halatı kabilinden araçlarda fire varsa, yola çıkmadan tamamlanmasının dirimlik ehemmiyet taşımış bulunduğu unutulmamalı” dedi.

Daha sonraları programa katılanlar ile hatırat fotoğraflı çektiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tünelli birleştiren akıbet kısmı ise iş makinesini kullanarak açtı ve tünelin dü ucu birleşti. Tünelin birleşmesi ile kendince tarafta işçiler ellerinde bayraklar ile tünelin öteki kısmına geçerek Bakan Karaismailoğlu'na sembol arz ettiler. Daha sonraları T2 Tünelinin inikat noktasında hatırat ışık çekildi.

Kazdağları'ndaki T2 Tüneli Işık Görme programına, AK Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, şehremaneti başkanları, muhtarlar, partililer ve yapı yeri mensupları katıldı.

Emrah Elmas
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler