USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Katar'ın Ankara Büyükelçisi: İyi günde de biçimsiz günde de Türkiye'nin yanındayız

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Casim Al Sani, dobra günde de biçimsiz günde de Türkiye'nin birlikte olduklarını söyledi.

Katar'ın Ankara Büyükelçisi: İyi günde de biçimsiz günde de Türkiye'nin yanındayız
19-02-2023 02:08
İstanbul

Al Sani, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerleri ziyaretine bağlı AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgelerindeki görüntülerin canevi parçaladığını tamlayan Al Sani, "Ancak Türk hükümetinin müşterilerini enkazdan çıkarmak, iane buyurmak ve arkalamak düşüncesince sarfiyat etmiş bulunduğu iri çabaları da gördüm. Kalpleri ısıtan, rahatlatan laflara tutanak oldum. Toplumsal dayanışmayı ve cihanşümul duyarlılığı gördüm." dedi.

Bu yaranın kapanması düşüncesince vakte gerekseme bulunduğunu vurgulayan Al Sani, "Büyük ortak yara, hepimize dokundu. Bu sebeple depremzedelerin umutlarını yeşertmek, onlara iane buyurmak ve baştan yaşama eğmek düşüncesince evvelkinden aşırı henüz ortak tomar el birliği zarfında olmamız gerekli." diyerek konuştu.

Katar'ın depremin geçmiş saatlerinden itibaren Türkiye'ye arkalamak düşüncesince harekete geçtiğini aktaran Büyükelçi, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani'nin elden Türkiye ile iklim köprüsü kurulması emirini verdiğini ve tonlarca insancasına iane malzemesinin uçaklarla gönderme edilmeye başlandığını anlattı.

Katar Emiri'nin, depremlerin elden ardından, ilkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradığını sonradan şahsen gelip felaketten sonradan Türkiye'yi görüşme fail geçmiş önder namına dayanışmasını açık açık gösterdiğini ekleyen Büyükelçi, "Kardeşlik bunu gerektirir. İyi günde de çirkin günde de Türkiye'nin yanındayız. Türkiye ile biricik ilişkilerimiz var. İki iklim de gelişigüzel zorlukta birbirinin indinde durdu. Ben Türkiye'nin bu ağır zamanın üstesinden istikbaline ve iddialı gösterimi ve projelerini sürdüreceğine eminim." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin yarası bizim yaramızdır"

Katar'ın meydana getirdiği yardımlardan bahseden Büyükelçi, şunları söyledi:

"Türkiye'nin yarası bizim yaramızdır. Burada siyasal düzeyden bahsetmiyorum, halktan bahsediyorum. Katar halkı geçmiş anlardan itibaren iane düşüncesince harekete geçti. Yardım kampanyaları ve ayrışık girişimler başlatıldı. Tüm müfit kurumları bu yolda güç sarfiyat etti. Acil insancasına iane düşüncesince başlatılan kampanyaya Emir Şeyh Temim kısaca 14 milyon dolar bağışladı. Bağışlar 46 milyon dolara ulaştı."

Bunların yanı esna Büyükelçi Al Sani, Katar Kalkınma Fonu'nun, deprem felaketinin geçmiş gününden itibaren alanda çöl hastaneleri kurduğunu, tıbbi malzeme, marazlı ve dip görev yatakları, şita dayanak noktası paketleri ve besin malzemeleri gönderdiğini anlatım ederek, ayrımsız yardımların Suriye'deki depremzedelere de yapıldığını kaydetti.

Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere dayanak noktası düşüncesince açılan insancasına iklim köprüsünün halen çalıştığını anlatım fail Al Sani, Katar İçişleri Bakanlığının, deprem bölgelerine Katar İç Güvenlik Gücü Uluslararası Arama Kurtarma Grubu'nun yanı esna çöl hastanesi, kontrol istirdat faaliyetlerinde kullanılacak olan takım ve teçhizat, insancasına iane malzemesi, deri ve kışlık giysilerin bulunduğu iane kolileri gönderdiğini hatırlattı.

Oluşturulan insancasına iklim köprüsüyle günde 2 ila 3 uçağın depremden etkilenen afetzedelere iane taşıdığına dikkati çekici Al Sani, Katar'ın, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) tahsis etmiş bulunduğu 1020 çadırı, Ürdün'den Türkiye'ye iletmek kabilinden dü tayyare tahsis ettiğini söyledi.

Al Sani, Katar Sağlık Bakanlığı ve Hamed Tıp Kurumunun, tonlarca tıbbi gereç ve deva gönderdiğini, depremzedeler düşüncesince 10 bin taşımalık ev gönderimine başladığını aktardı.

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Casim Al Sani, 15 Şubat'ta Katar İç Güvenlik Gücü Uluslararası Arama Kurtarma Grubu ile baş başa depremden etkilenen Hatay'ı görüşme etmişti.

Al Sani, 17 Şubat'ta da Katar Uluslararası Arama Kurtarma Grubu, Katar Kızılayı ve Katar Hayır Derneği çalışanlarıyla baş başa Türkiye ve Suriye'nin kuzeyindeki deprem bölgelerinde araştırmalarda bulunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler