USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu: 'Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını öneriyoruz'

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, “İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile daima bağlantı halindeyiz. Bu mücadeleyi yapacağız ama bu manada da hepimize fariza düşüyor. Biz, bu akşamdan itibaren, aşırı fazla mecburi olmadıkça ilkin ciddi taşıtların traf

Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu: 'Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını öneriyoruz'
21-01-2022 19:12

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü derin kar yağışı uyarısının arkası sıra meydana gelen ‘Kar Mücadele Toplantısı' üzerine İHA'ya bilgilendirmelerde bulundu. Yaklaşık 12 bin personel ile Türkiye'nin değme noktasında 7/24 uyanıklık şeklinde olduklarını tamlayan Uraloğlu, sürücülerin derin kar yağışına mücehhez olmaları gerektiği dair uyarılarda bulundu. “Kar lastiği değil şita lastiği” niteleyerek şita lastiği kullanımının ince ehemmiyetli olduğuna özen çekici Uraloğlu, sonuç günlerde yağan derin kar yağışı sonrası kapanan yollarda mertlik çalışmalarının tamamlandığını, şuanda Türkiye geneline anne atardamar yerine boğunuk ortak yol olmadığını söyledi.

“Ege ve Akdeniz sahilleri dış edinmek kıl payı yurdun tamamında çarpıcı olacak ortak kar yağışı var”

Genel Müdür Uraloğlu, dünya genelinde dü gündür çarpıcı bulunan kar yağışının 6 çağ henüz çarpıcı olacağını dile getirerek, “Ciddi manada onun hayır olacağını düşünüyoruz. İnşallah Meteoroloji'nin kestirim etmiş bulunduğu kar yağar. Biz de zat hazırlığımızı yaptık. Tabii ki Meteoroloji Genel Müdürümüz ve hepsi bölgelerdeki Meteoroloji Bölge Müdürlükleri ile bağlantı halindeyiz. Onların tahminlerini dikkate alarak, konuşlanmamızı yaptık. O tahminlerde de aşağılık fevk ülkenin tamamını etkileyecek. Ege ve Akdeniz sahilleri dış edinmek kıl payı yurdun tamamında çarpıcı olacak ortak kar yağışı var. Dolayısıyla kılıç de ona uyarınca hazırlığımızı yapmış durumdayız” niteleyerek konuştu.

“Bu akşamdan itibaren, baş döndürücü aşkın mecburi olmadıkça ilkin ciddi taşıtların trafiğe çıkmamasını öneriyoruz”

Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde 18 alanda 446 kıta merkezi bulunduğu bilgisini paylaşarak, şunları söyledi:

“Bu merkezlerimizde, 10 bin 900 araba ve ekipman, 12 bin 600 personel, tuz, mahlul kabilinden değme ayrışık temini yaptık. Bu civardaki halis muhlis araçlarımızla bu arada konuşlandık. Yağacak kara, hem öncesinde yolun tuzlanması, mahlul atılması şeklinde karışma edeceğiz. Hem de kar başladıktan sonradan da kar küreme işlemlerini yapacağız. Ama bundan öncesinde esasında kılıç İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile sonsuz bağlantı halindeyiz. Bu mücadeleyi yapacağız ama bu manada da hepimize fariza düşüyor. Biz, bu akşamdan itibaren, baş döndürücü aşkın mecburi olmadıkça ilkin ciddi taşıtların trafiğe çıkmamasını öneriyoruz. Valiliklerle de görüşüyoruz. Her ilin ve değme güzergahın zat özelini, valilerimizin koordinasyonunda semt müdürlerimizle itimat ve jandarma yetkilileri ile ne güzergaha elbette uğraş edeceğimizi meydana getirmeye çalışıyoruz. Eğer yolda başağrısı olmadan halis muhlis araçları geçireceğiz. Eğer yolda başağrısı olmaya başlamışsa ilkin treylerlerin kayması kararı halis muhlis gidiş geliş duruyor. Bunlar ciddi araçlar. Biz onları çekmekte zorlanıyoruz. Esasında bizdeki vinçleri de sahaya tedahül ettirdik. Ama ortak tır kaydığı devir bunun sıhhatsiz saatte kurtarılması gır konusu. Ama sıhhatsiz saatte kilometrelerce pöçük oluşması gır konusu. Dolayısıyla bu manada başağrısı yaşıyoruz. Bunu yaşamamak düşüncesince mecburi vaziyetler haricinde dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Çıkmaları takdirde de eleştiri gördüğümüz noktalarda akıllıca ortak yerde onları bekleteceğiz. Yolu rahatlatıncaya denli rastgele ortak arıza olmaması düşüncesince bekleteceğiz.”

“Sabit alıcı ve taşıt içi kameralarla çalışkan ortak aracımızın nerede bulunduğunu görebiliyoruz”

Türkiye genelinde nice yeri çalışkan yerine strateji ettiklerini dile getiren Uraloğlu, ”Sabit alıcı ve taşıt içi kameralarla çalışkan ortak aracımızın nerede bulunduğunu görebiliyoruz. İstediğimiz yere onu yönlendirebiliyoruz. Araçlarımızın tamamında da taşıt strateji sistemi var. Hangi aracımız nerede kılıç onu görüyoruz. Bazen ‘Acaba aksadık mı?' niteleyerek düşündüğümüz noktada vatandaştan mevrut talebi, bizlere yersiz mevzuyu çabucak durum alarak nerede aracımız bulunduğunu arama yazar yönlendirebiliyoruz” dedi.

“Normalde ortak taşıt 50 kilometre yolu baş döndürücü şen turlayabilir ama Bolu Dağı'nda taşıt başına dü kilometre yol düşüyor”

Çalışmaların Ankara-İstanbul Yolu'nda rüçhan yerine yoğunlaştırıldığını dile getiren Uraloğlu, “Özellikle otoban ve Bolu Dağı geçişini koymamız lazım. Bu hafta içinde baş döndürücü da beklemediğimiz Osmaniye Nurdağı Gaziantep istikameti vardı. Mesela oralar eleştiri yol durumuna gelmişti. Ama henüz baş döndürücü İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sıkıntımız oluyor. Mesela şöyleki diyebilirim. Bolu Dağı geçişi bizim düşüncesince en eleştiri bulunan kesimdir. Araç başına dü kilometre yol düşüyor. Normalde ortak taşıt 50 kilometre yolu baş döndürücü şen turlayabilir. Ama Bolu Dağı'nda taşıt başına dü kilometre yol düşüyor. Neredeyse aşama başı taşıt mevcut orada. Onun haricinde Ankara'nın çıkışları; Eskişehir istikameti, Elmadağ-Kırıkkale, Kayseri-Yozgat istikameti kabilinden bölgeler günce on binlerce trafiğin akmış bulunduğu yollar. Dolayısıyla bunlar esasında bizim düşüncesince eleştiri yollar. Biraz döl yatağı şiddetine uyarınca eleştiri görmediğimiz yöntemler eleştiri bir duruma gelebiliyor. Biz değme noktada hazırız” ifadelerine toprak verdi.

“Mutlaka bu sezon kar olsun olmasın şita lastiklerinin takılı olması lazım”

“Kar lastiği yoktur, şita lastiği vardır” diyen Uraloğlu, “Özellikle bunun altını çiziyoruz. Mutlaka bu sezon kar olsun olmasın şita lastiklerinin takılı olması lazım. Ticari araçlarda bu zorunlu. hususi araçlarda mecburi değil ama her insanın canı çoğumuz düşüncesince kıymetli. Öncelikle bunun düşüncesince kesinlikle şita lastiklerini takmış olmalarını kaynak ediyoruz. Sonrasında ilkin ciddi taşıtlar düşüncesince gerektiği devir kullanmaları, bizim yönlendirmemizle zincir yanlarında bulundurmaları, incizap halatı taşımalarını öneriyoruz. Sahada bizim ve manşet güçlerinin yönlendirmelerine uyarınca davranmalarını istiyoruz. O mevzuda bizlere yola bitmeme ika noktasında ısrar eden olmamalarını kaynak ediyoruz. Eğer kılıç tehlikesiz tedahül veremeyeceksek, az buçuk henüz ilerde kıygın olacaklar. Biz onların bizim yönlendirmelerimizi özen almaların kaynak ediyorum” açıklamasında bulundu.

“Türkiye genelinde şu an düşüncesince ehemmiyetli ortak sıkıntımız yok”

Bolu ve Nurdağı'ndaki sonuç vaziyeti değerlendiren Abdulkadir Uraloğlu, “Biz esasında dü çağ ortak kar yağışı olmadı. Bu bizim düşüncesince ortak manada da punt oldu. Çünkü kılıç eş kürüyoruz. Eğer ora faziletli ortak yol kesimiyse o yoldan aşağılık atıyoruz. Ama faziletli ortak toprak değilse o kar orada birikiyor. Bir güreşçi köprüsü ve ya viyadüklerdeyse kar orada birikiyor. İki haset de kılıç o eş temizlemeyle geçirdik. Türkiye genelinde şu an düşüncesince ehemmiyetli ortak sıkıntımız yok. O dü günce ara mevdu olması önümüzdeki 6 güne mücehhez girmemize vesile oldu” niteleyerek konuştu.

Ömer Faruk Karataş - Sadettin Aliusta - Mustafa Cenik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler