USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Karamollaoğlu'ndan 6'lı masa çıkışı: Eskisi üzere şişman önemi kalmadı!

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın vaktiyle bulunduğu kabil şişman öneminin kalmadığını belirterek, "Seçim kanununda fark yapılınca, doğrusu bu arada olmanın getirmiş bulunduğu ekstradan birlikte üstünlük vardı, o kalktı.

Karamollaoğlu'ndan 6'lı masa çıkışı: Eskisi üzere şişman önemi kalmadı!
15-08-2022 00:02
SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın vaktiyle bulunduğu derece şişman öneminin kalmadığını belirterek, "Seçim kanununda fark yapılınca, kısaca bu arada olmanın getirmiş bulunduğu ekstradan yekta üstünlük vardı, o kalktı.Abone ol

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın vaktiyle bulunduğu derece şişman öneminin kalmadığını belirterek, "Seçim kanununda fark yapılınca, kısaca bu arada olmanın getirmiş bulunduğu ekstradan yekta üstünlük vardı, o kalktı. Ama onun kalkması gerçekte bizi de etkiler. Fakat Bahçeli'yi elan baş döndürücü etkiledi. Yani onun oyları yüzdelik 6'ya endişe mebus çıkaramama ihtimali print ortaya şimdi" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dü günce programı düşüncesince Bursa'ya geldi. İlk yerine Kestel Yeşilvadi Mesire Alanında 'Geleneksel Milli Görüş Buluşması'na eklenen Karamollaoğlu, elan sonraları Nilüfer ilçesindeki Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ne geçti. Burada Mübadele Evi'ni gezen Karamollaoğlu'na topluluk başkanı Ali Korkut ve topluluk üyeleri, müze ile bilgi verdi. Daha sonraları Mübadele Evi'nin tarafındaki Mübadele Kahvesi'ne revan Temel Karamollaoğlu, vatandaşlarla yekta araya geldi. Karamollaoğlu, peşi sıra Bursa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni görüşme etti. Burada hemşerileriyle yekta araya mevrut Karamollaoğlu, topluluk üyeleriyle geveze etti. Ankara'da geçmiş şişman yekta derinti yaptıklarını tamlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Toplantıda 2 bine benzeyen yekta katılma oldu. Bizim düşüncesince bu seçme startı hasretmek derece yekta iş oldu. Her yerde yekta çalışmamız var. Bütün vilayetlerde inşallah az buçuk elan hızlanacak. Biraz elan himmet gösterilecek" dedi.

'6'lı masanın eskisi derece önemi kalmadı'
Dernek üyelerinden birinin 'Koalisyon yerine mı gireceksiniz' sorusuna karşılık verici Temel Karamollaoğlu, "Koalisyon niteleyerek yekta bilinçlilik bulunmayan bundan böyle aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatim bitmeme eder. Ama 6'lı masanın vaktiyle bulunduğu derece şişman yekta önemi kalmadı. Seçim kanununda fark yapılınca kısaca bu arada olmanın getirmiş bulunduğu ekstradan yekta üstünlük vardı, o kalktı. Ama onun kalkması gerçekte bizi de etkiler. Fakat Bahçeli'yi elan baş döndürücü etkiledi. Yani onun oyları yüzdelik 6'ya endişe mebus çıkaramama ihtimali print ortaya şimdi. Ne olacak, bakalım. Acaba güzün yekta seçme kabil mu? Yani yekta insan değişmeyen verecek. Tayyip Bey'in neye layıkıyla değişmeyen vereceğini bilemiyorum" niteleyerek konuştu.

'Cumhurbaşkanına haz AK Partiyle ayrımsız değil'
Ziyaret esnasında gazetecilerin de sorularını cevaplayan Karamollaoğlu, intihabat evveliyat AK Parti'de duraksama ve endişenin bulunduğunu söyleyerek, "Yani görünen o ki AK Parti oylarında ağırbaşlı yekta azalış var. Bu herhangi yekta yerde görülüyor. Ama bu ne açıya geliyor? Ne derece olacak? Ortaya konan resim az buçuk yekta tomar derece gözüküyor düşüşün. Cumhurbaşkanlığında ötekisi derece değil. Yani Tayyip Bey'in şahsına müteveccih, müntehip az buçuk elan düzgün oraya ilişkin derece gözüküyor ancak partiye ulaşınca ayrımsız ölçüde değil destek" ifadelerini kullandı.

'Kendisinin gene sözlü olabilmesi Meclis'in kararıyla olur'
Seçimlere tahminî 10 ay kaldığını tamlayan Temel Karamollaoğlu, "Bir seneden elan endamsız yekta zaman. Ancak seçimlerin ne devir yapılacağı üstüne yekta tane çıkışlı insan Cumhurbaşkanı bulunduğu düşüncesince yekta hesapta mevcut olmak havadan değil. Tayyip Bey şayet seçimlerin elan ilk yapılmasını akıllıca görürse kendisi düşüncesince sonucu alır, kimesne de engel olamaz. Ancak kendisinin gene sözlü olabilmesi Meclis'in kararıyla olur. Bugünkü Anayasa'ya layıkıyla üçüncü çevrim reşit olacak. Bu noktada yekta fikri varmı bilmiyoruz. Yalnız şayet anca yekta fikri mevcut ise kendisi şişman ihtimalle ayrıksı birini de sözlü gösterebilir. Ama ego bunu az buçuk cılız yekta belki niteleyerek görüyorum. Bu noktada muhalefette mevcut şu anda 6 partinin yekta araya gelip bu mevzuları görüşmesi yekta bakıma seçimlere yekta tek tedarik içre olmalarını önemsiyorum. umut ederim ki bu hazırlıklar olumlu yekta istikamette gelişir. Normal kanuncu prosedürün haricinde yekta yola girmez Türkiye. Bundan çevre da bizim kısaca az buçuk elan tetik olmamıza, bu seçimlerin erinç ve sulh içre yapılmasını sağlamaya ihtiyacımız var. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

'Seçim zamanı anlaşılan yapılmaksızın adaylar belirlenemez'
Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi düşüncesince ısrar edildiğine nazarıitibar çekici Karamollaoğlu, "Yani nazar boncuğu yerde seçme zamanı anlaşılan yapılmaksızın adaylar belirlenmez. Bu umumi kuraldır. Onun düşüncesince seçme zamanı belirlendi mi, minimum üç ay mevcut anlama gelir seçime. O devir da çabucak yekta değişmeyen verilir. ve o karara layıkıyla de çalışmalar yapılıyor niteleyerek beklenti ediyorum" dedi.Cumhurbaşkanlığına sözlü olma üstüne niyetinin olup bulunmadığı sorulması üstünde Temel Karamollaoğlu, "Yani ego o mevzuda görüşümü elan başlangıçta söyledim. Takdir her neyse o olur, bakalım. Görelim Mevla'm neyler? Ne eylerse iyi eyler" niteleyerek konuştu.

'Koalisyonlar seçimlerden sonraları yapılır'
6'lı masanın üyelerinden birisinin de Saadet Partisi bulunduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Hasbelkader sonuç derinti bizim ev sahipliğimizde önümüzdeki piyasa haset yapılacak. Yani uzlaşma içre bugüne derece yekta emek hasretmek yapıldı. Bazı mebde kararları alındı. Bundan sonraları da bu çalışmaların ne olacağına müteallik yekta dü adımın elan atılmasına gerekseme mevcut kanaatindeyim. Çünkü ilkin de söylemiştim. Daha önceden, kısaca koalisyonlar seçimden sonraları yapılır. Ama bu kez Cumhurbaşkanlığı tarzı asal bulunduğu düşüncesince Cumhurbaşkanlığından yekta insan desteklenecekse onunla ki sözlü olacaksa yekta anlaşma sağlanması icap eder ki, hacısı hocası o mutabakata layıkıyla politikalarını belirlesin. Onu da önümüzdeki yekta dü ay içerisinde görürüz niteleyerek beklenti ediyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler