USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kanseri yenen eşine konser sürprizi yaptı

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında hastalığa ilgi tefriş etmek şartıyla gerçekleşen etkinlikle, kanseri yenen ve tedavisi devam eden hanımlar “Korkmadan, savaşım edin” mesajı verildi. Etkinlikte sonuç defa radyoterapi alarak kanseri yenen eşine sürpriz özne hanende Volkan

Kanseri yenen eşine konser sürprizi yaptı
23-10-2021 09:23

Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda dünyada ve Türkiye'de hanımlarda en yoğun tanıdık dokunmabana türleri ortada toprak düzlük emcek kanserine uyanıklık döşemek ve er teşhisin öneminin vurgulanması şartıyla Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'nde izlence düzenlendi.

Meme kanserini yenen ve savaşı devam eden baş döndürücü sayıda kadının katılmış bulunduğu etkinlikte Doç Dr. Ebru neşeli de emcek kanseri ve er tanının önemine bağlı sokum yaptı.

Kadınların kendisini kontrol etmesinin önemine uyanıklık çekici Şen, rastgele nezdinde kütle hissedilmesi yerinde keyif kuruluşlarına başvurulması icap ettiğini belirtti. Etkinlikte emcek kanserini yenen ve savaş fail nice kadının duygularını anlattığı videolar da gösterildi.

Kanseri yenen eşine sürpriz yaptı, konseriyle zevk kazandı

Ardından hanımlar düşüncesince dem eğitimi etkinliği yapılırken hanende Volkan Erk, kanseri yenen ve sonuç şua tedavisini düzlük eşine sürpriz yaptı. Elvis Presley'in de kullandığı kostümün benzeriyle salona mevrut Erk, şarkıları karısının kanseri yenmesi ve kanserle savaş fail hanımlar düşüncesince söyledi. Sürpriz karşısında devlet ve şaşkınlığı nezdinde arada canlı Canan Erk ise eşini hayranlıkla izledi.

“Türkiye'de er teşhiste hala gidecek baş döndürücü yolumuz var“

Meme kanserinde görülme yaşlarının düştüğünü ve hanımefendilerin muayenelerini aksatmaması icap ettiğini dile getiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ebru Şen, “Meme kanseri esasen özlük içerisine baktığımızda encam yaşta şimdi yoğun tanıdık yaşla baş başa sıklığı kalan nezdinde dokunmabana fakat buna karşın olguların yüzdelik 10-15'i 40 yaşın altında gözüküyor. Dolayısıyla bu da ehemmiyetli nezdinde oran, bundan hakeza 30'lu yaşların altında üstelik emcek kanseri kişileştirme ettiğimiz hastalar var. Sıklığı da artıyor mu artıyor, rastgele 8 hanımdan birinde emcek kanserinin gelişebildiğini söyleyebiliyoruz. Erken devirde kişileştirme kılmak istiyoruz ki neticeleri şimdi güzel olsun. Yurt dışına kıyasladığımız devir bizdeki dokunmabana olguları şimdi geç devirde geliyor. Türkiye'de er teşhiste hala gidecek baş döndürücü yolumuz var. Biz salname oranlara baktığımız devir tedricen şimdi er oranlarda kanseri kişileştirme ediyoruz. ABD verileriyle kıyaslarsak banko şimdi er kişileştirme düşüncesince gidecek baş döndürücü yolumuz var. Bir kat ilkin hanımlar riziko altında, yaşın ilerlemesi bu riskin çoğaltan nezdinde faktör, östrojen hormonuna maruziyetin şimdi nezdinde tomar bulunduğu kişiler, haricen hormon ilacı kullananlar, kalıtım bilimi adına aileden kimi genlerle de bu maraz taşınabiliyor” biçiminde konuştu.

“Memede bundan hakeza emcek dokusu kalmamış, çürümüş biçiminde mevrut hastalarımız oldu”

Meme kanserinde er teşhisin dirimlik ehemmiyet taşıdığını bazısı hastaların baş döndürücü geç devirde hastaneye başvurduğunu dile getiren Doç. Dr. Şen, “10 hastadan birinde emcek kanserini bu biçimde kalıtım bilimi müteaddi görüyoruz. Özellikle ailede emcek kanseri bulunan eş nezdinde ad var ise onlarda kalıtım bilimi kanserin şimdi nezdinde tomar görüldüğünü biliyoruz. Çok levent boylu müddet bekleyip 15 santimlik nezdinde kitlenin bozulma kararında memede bundan hakeza emcek dokusu kalmamış ağız ağıza tümöral kitleyle meşbu ve o kütle bundan hakeza çürüyerek dökülmeye başlamış, parçalanarak dökülüyor bu noktada mevrut hastalarımız da oldu. Ama orada yapacaklarımız sonuç derce kısıtlanıyor. Kontrollerini derneşik yaptırarak kütle ayırt bedel ayırt etmez ercecik başvurmalarını istiyoruz. Erken kişileştirme sahn kurtarır, kütle ayırt ettikleri devir bu kullanılan niteleyerek beklemesinler” niteleyerek konuştu.

“Böyle nezdinde sürpriz yaptı, onu bağlı olmak beni baş döndürücü heyecanlandırıyor”

Meme kanserine yakalandığını geçtiğimiz açıklık ayında öğrendiğini, doktoru ve ailesinin yardımı ile baş döndürücü değerli nezdinde proses geçirdiğini tabir fail 48 yaşlarında Canan Erk, “2020 Aralık ayında doktora tedricen öğrendim. O anki hissim çabucak kaldım, ölümle koku alma organı buruna olduğumu hissettim. Çok endişelendim, baş döndürücü korktum. Benim başıma gelmeyecek zannettim fakat geldi ve şu anda bitti. Yeni nezdinde yaşama başlıyorum. İnsanların Kendilerini tanıyıp aynada kendilerine bakmalarını, dokunmalarını istiyorum. Bence doktordan korkmamalılar, ego baş döndürücü korkuyordum fakat bundan hakeza korkmuyorum. Eşim bana dayanaklık kılmak amaçla geldi, benim düşüncesince rastgele şeyi yapıyor katışıksız olsun. Bugün de hakeza nezdinde sürpriz yaptı. Diğer arkadaşlara da maneviyat olsun niteleyerek buradayız güzel ki de gelmişiz. Hayat ameliyattan sonraları başladı benim için, Elvis dediği düşüncesince hakeza geldi, bana da yazdığı şarkılar var. Bu şarkıların hepsini baş döndürücü seviyorum onu bağlı olmak beni baş döndürücü heyecanlandırıyor” dedi.

“Eşim bugün sonuç şua tedavisini aldı, onun da nezdinde kutlaması oldu”

Eşine sürpriz yaparken herkesi emcek kanserine gönül rahatlığı uyarıcı hanende Volkan Erk, “Burası dünyanın en güzel, en iri hastanesi harikulade nezdinde toprak burası. Dolayısıyla ilkin eşimin ameliyatını karşılayıcı Doç. Dr. Ebru neşeli hocamıza saygılarımızı sınıyoruz. O bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Eşim bugün sonuç şua tedavisini aldı, onun da nezdinde kutlaması oldu. Buradaki kâffesi hastaların morale gereksinimi vardı, ego de nezdinde nebze olsun maneviyat hasretmek düşüncesince geldim. Erken tanılama baş döndürücü önemli. İlk ilkin yakalarsa bu rahatsızlığı bayanlar on paralık fakat on paralık korkmasınlar. Bu rahatsızlığı yenecek teknolojiye cemaat evren şu anda bizim eksiksiz doktorlarımız baş döndürücü güzel kendilerine inansınlar” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler