USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kamuda etkin sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun Resmi Gazete'de

Kamuda etkin 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 önemli Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamuda etkin sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun Resmi Gazete'de
26-01-2023 06:08
Ankara

Kanuna göre, Diyanet İşleri Başkanlığının dışarlık teşkilatında havadan parlamenter imam-hatip ve parlamenter müezzin-kayyım adına fariza yapanlardan mukteza şartları taşıyanlar, Başkanlıkça duyuru edilecek yerlerde vazifelendirilmek kıl payı imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlı işyar kadrolarına atanabilecek.

Açıktan parlamenter imam-hatip ve parlamenter müezzin-kayyım adına fariza yapanların unvanlı işyar ekibine atanması düşüncesince düzenlemenin yürürlüğe girmiş yer aldığı tarihten itibaren 30 devir içre başvurma etmesi, geçerliliği bitmeme fail Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan tam puanı alması, namzet yahut kılgılı sınavda güzel olması gerekecek.

Memur kadrolarına atananların 4 sene süreyle apayrı amme büyüklenme ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. Yabancı uyrukluların, Milli Eğitim Bakanlığında düzgü kadro sonucunda ortaya çıkan sarıklı ihtiyacının amelî sarıklı istihdamıyla kapatılamaması hallerinde öğretmenlerin, hizmetine bölümsel zamanlı adına gerekseme duyulacakların, Adli Tıp Müessesesi uzmanlarının, talih konservatuvarları sanatkâr tedrisat üyelerinin, İstanbul Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarının, aut kuruluşlarda ve iklim dışı teşkilatlarında belli birtakım hizmetlerde çalıştırılacak personelin de mecburi durumlarda sözleşme ile istihdamları sağlanabilecek.

Sözleşmeli personel seçiminde uygulanacak imtihan ile istisnaları, bunlara ödenebilecek ücretlerin yukarı sınırları ile verilecek iş sonu tazminatı miktarı, kullandırılacak izinler, konuş san ve nitelikleri, sözleşme bozma halleri, pozisyonların iptali, istihdama müteallik hususlar ile iklim dışı teşkilatlarında istihdam edilecek personel düşüncesince başkaca kazanmak kıl payı sözleşme asal ve usuller Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

Yurt dışı teşkilatlarında bu köşe yazısı kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli personelin iş sözleşmesi süreleri, mecburi durumlarda finansal yılla hudutlu olma şartı aranmaksızın Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

Bu halde istihdam edilenler, iş sözleşmesi esaslarına karşıt akıntı etmesi zımnında kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi yahut sözleşme devri içerisinde Cumhurbaşkanı sonucunda ile belirlenen istisnalar dışarı sözleşmeyi yegâne yönlü feshetmeleri şeklinde bozma tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri şeklinde sözleşmenin bitiminden 1 sene geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemeyecek.

Devlet Memurları Kanunu'na yayımcı amme idarelerinde Cumhurbaşkanınca belirlenecek konuş unvanlarında çalıştırılmak kıl payı işin eğreti olması şartı aranmaksızın sözleşmeli personel istihdam edilebilecek. Bu kapsamda istihdam edilen sözleşmeli personelden ayrımsız kurumda 3 salname emek vermek süresini tamamlayanlar, bu sürenin bitiminden itibaren 30 devir içre talepte bulunmaları şeklinde bulundukları yerde ayrımsız unvanlı işyar kadrolarına atacak.

Bulundukları konuş unvanı ile ayrımsız unvanlı işyar ekibi bulunmayanların atanacağı kadrolar Cumhurbaşkanınca belirlenecek. Bu personel dirilik güvenliği ve esenlik nedenleri dışarı kazanmak kıl payı 3 sene süreyle apayrı ortak yere atanamayacak. Memur kadrolarına atananlar, ayrımsız yerde minimum 1 sene elan fariza yapacak.

Bu kapsamda işyar kadrolarına atananların, sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri iş süreleri, tahsil durumlarına layıkıyla yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla müktesep doğruluk maaş aşama ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Memur kadrolarına atananlar, atandıkları kadronun finansal ve içtimai haklarına göreve başladığı zamanı strateji fail ay kökeninden itibaren doğruluk kazanacak ve geçmiş pozisyonlarında aldıkları finansal ve içtimai hukuk üzerine rastgele ortak mahsuplaşma yapılmayacak. Bu kapsamda işyar kadrolarına atananlara iş sonu tazminatı ödenmeyecek.

30 devir içre başvuru, 60 devir içre atama

Yasayla 1 yıldan az süreli, ayın yahut haftanın birtakım günleri ve ya günün belli saatleri kıl payı bölümsel zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim müesseselerinin araştırma-geliştirme planlarında plan süreleriyle hudutlu adına çalışanlar dışarı kazanmak üzere, Devlet Memurları Kanunu'nun 4B ve birtakım kanun ve kanun mesabesinde kararnameler kapsamındaki sözleşmeli personel ile yöresel idarelerde fariza önleyen sözleşmeli personelin, kanunun meriyet tarihinden itibaren 30 devir içre yazılmış adına başvurmaları şeklinde işyar kadrolarına atanmaları gerçekleştirilecek.

Mahalli idarelerde ekibe geçirilen personel, elden yöresel idareler ortada naklen atanabilecek.

4B kapsamındaki sözleşmeli personel ile kurumların hususi mevzuat hükümleri kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personelden işyar kadrolarına atananlar, sözleşmeli personel adına sabık süreler engelleme kazanmak kıl payı 4 sene süreyle apayrı ortak yere atanamayacak. Dört salname sürede, işyar ekibine atanmadan evvela yayımcı oldukları mevzuata layıkıyla arazi tahrif hakkına eş olanların fariza yerleri, bahis konusu mevzuatta arazi meydan süre, kökler ve şartlarla değiştirilebilecek.

28 Kasım 2022'den evvela sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar işyar ekibine geçebilecek.

Devlet Memurları Kanunu'na layıkıyla 4B kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışanlardan birileri pozisyonlarının vizeli yer aldığı örgüt ve birime, birileri ise Cumhurbaşkanınca belirlenen işyar kadrolarına alınacak.

İl hususi idaresi, şehremaneti ve ilişikli kuruluşları ile yöresel yönetim birliklerinde çalışan, umumi şartları taşıyanlar sözleşmeli personel adına çalıştırılmalarına asal tahsil edilen işyar ekibine geçirilecek.

Yazılı adına 30 devir içre başvurusunu yapanlar, bu özellik yürürlüğe girmiş yer aldığı tarihten itibaren 60 devir içre kurumlarınca atanacak.

Kanuna göre, 28 Kasım 2022'de askerlik, doğum, nesil edinme, görevlendirme, parasız müsaade kıl payı nedenlerle görevlerinde bulunmayanlardan ilişik mevzuatına layıkıyla baştan hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar da düzenlemeden yararlanacak. Bu eşhas düşüncesince danışma ve atanmaya ilişikli süreler baştan hizmete alındıkları tarihten itibaren başlayacak.

Sözleşmeli sanatçıların ekibe alınması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde daima fariza önleyen sözleşmeli sanatçılar ile bunlarla ayrımsız yahut benzeşim görevleri namına getiren 4B kapsamında değişik finansal ve içtimai haklara eş adına 1 yıldan az periyodik ve sezonluk hizmetler kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personel de daima fariza önleyen sanatçılarla ayrımsız statüye getiriliyor.

Buna layıkıyla yapılacak atamalarda kurumların gereksiz pozisyonları kullanılacak. Yeterli sayıda gereksiz konuş bulunmaması şeklinde tayin yapılmasıyla baş başa konuş kurma edilmiş sayılacak. Bu halde meydana getirilen atamalar, tayin işlemini strateji fail 1 ay içre unvanı, adedi, teşkilatı ve ünitesi belirtilmek yoluyla Kamu Personel Bilgi Sistemi'nin bulunmuş yer aldığı kuruluşa bildirilecek. Bu maddenin uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Kültür ve Turizm Bakanlığı izinli olacak.

Belediyelerdeki sözleşmeli personelin ataması

Mahalli idarelerde etkin sözleşmeli personelin atanması KPSS ile yapılacak. Buna layıkıyla sözleşmeli personelin işe katılması işyar kadrolarına evvela el alınma usulüne yayımcı olacak. Sözleşmeli personelden 3 salname emek vermek süresini tamamlayanlar talepleri şeklinde sözleşmeli personel adına çalıştırılmalarına asal tahsil edilen işyar kadrolarına atanacak. Bu kapsamda işyar kadrolarına atananların 1 sene süreyle gayri amme büyüklenme ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. Bunların sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri iş süreleri, tahsil durumlarına layıkıyla yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla müktesep doğruluk maaş aşama ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Sağlık Bakanlığı teşkilatında havadan parlamenter oyun ebesi ve şvester adına fariza yapanların ekibe katılması da sağlanıyor. Buna layıkıyla havadan parlamenter oyun ebesi ve şvester adına fariza önleyen ve kanundaki umumi şartları taşıyanlar düzenlemenin yürürlüğe girmiş yer aldığı tarihten itibaren 30 devir içre başvurma etmeleri halinde, Bakanlık çeşidinden oyun ebesi ve şvester kadrolarına atanacaklar. Bu özellik mucibince işyar kadrolarına atananların 4 sene süreyle apayrı amme büyüklenme ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler