USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kalbi kaleminde atan hemşire: ‘Mehtap Pelin Demirci’

On dü senedir hemşire adına vazifesini sürdüren Mehtap Pelin Demirci, istekle meydana getirdiği mesleğinin yanında uğraşı adına başladığı gösterici sanatında enine boyuna ilerledi ve evvela sergisini oluşturdu. Hemşire Demirci, müşterek müddet evvela kaybetmiş olduğu ve aş?

Kalbi kaleminde atan hemşire: ‘Mehtap Pelin Demirci’
04-10-2021 15:15

On dü senedir hemşirelik işleyen ve bunun yanı esna küçüklükten bu yana bayıla bayıla uğraştığı foto sanatını uğraşı şekilde sürdüren Mehtap Pelin Demirci, Ankara kent Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi'nde çalışıyor. Kalp Damar ve Cerrahi bölümünde atlaya zıplaya ve bayıla bayıla çalıştığını dile getiren hemşire Demirci, kalpten yola çıkarak nice foto çizdi. Çizdiği resimlerden mini nezdinde de işporta gerçekleştiren Demirci, foto sanatı ile acemi şekilde uğraştığını, fakat meraklı biçimde de yetişek kabul etmek istediğini kaydetti. Hemşire Mehtap Pelin Demirci, “Çocukluğumdan bu yana foto yapmayı değme daim baş döndürücü sevmiştim. İlkokulda da değme daim hakeza hususi nezdinde düzlük ayırırdı öğretmenlerim. Çok dirayetli olduğumu düşünmüyorum. Ama foto yapmanın köle baş döndürücü hususi nezdinde noktayı mevcut ve benim düşüncesince tedavi gibi. O vakitten bu yana çiziyorum, baş döndürücü güç gider ediyorum. Eğitim almadım gücün sonsuz çalışıyorum, videolar izliyorum ve acemi nezdinde biçimde çalışıyorum. Tabi Kalp Damar Hastanesine geçtikten sonradan da kalbin köle ehemmiyetli nezdinde noktayı vardı. Bununla baş başa mesleğim ve yaptığım sanatı kombinasyon şansım oldu” halinde konuştu.,

“Organlara nezdinde de apayrı çeşitli beslemek anlamına geliyor”
Hemşirelik mesleğini baş döndürücü sevdiğini tamlayan Pelin Demirci, mavera taraftan foto çizmekten de baş döndürücü hoşlandığını vurgulayarak, “Benim düşüncesince yaşamın ağır çeşidinden kaçış gibi. Organlara nezdinde de apayrı çeşitli beslemek anlamına geliyor. Saatlerce uğraşabiliyorum. Ben şöyleki düşünüyorum her insanın özlük içre keşfedilmemiş nezdinde yanı vardır. Mutlaka bunu bulmaları ve odaklanmalarını kaynak ediyorum herkese. Benim ki de çizim yapmak. Çok dobra şeyleri çizdiğimi kanıt etmiyorum. Ama bunu yapmayı baş döndürücü seviyorum” diyerek konuştu.

“Bir çizimimde nezdinde derinti boya ve nezdinde derinti beceri uygulayabiliyorum”
Resimlerini çizerken çabucak baş döndürücü beceri denediğini tamlayan Demirci, “Aslında değme tekniği deniyorum. Her çeşitli boyayı kullanabiliyorum. Bir çizimimde nezdinde derinti boya ve nezdinde derinti beceri uygulayabiliyorum. Kendi sevdiğim şeyi yapmayı yeğleme ediyorum. Çizerken kurala ilişkin olmayı sevmiyorum. Aslında bu benim kurallardan kaçtığım da nezdinde melce diyebilirim. Resim dair profesyonelleşmeyi baş döndürücü istiyorum. Öncelikle eğitimini kabul etmek ve henüz baş döndürücü yetiştirmek istiyorum. Ama mesleğim ile birleştirerek bitmeme yol açmak de tercihim yayımcı ki. Dün hasbelkader nezdinde grafikerin yorumunu aldım beni baş döndürücü bahtiyar etti. Daha hakeza sanatla uğraşan kişilerden aldığım art bildirimler beni bahtiyar ediyor. Ekip dostlarım esen olsunlar değme devir beni motive ettiler. Bu mevzuda dayanak noktası oldular bana. Bu da baş döndürücü mutu etti beni” dedi.

“Onun anısına, ona ithafen gerçekleştirmek istedim bu sergiyi”
Sergisini levent boylu seneler baş başa çalışmış olduğu ve namına ‘kalbi kaleminde atan kız' diyerek seslenen, benzeyen nezdinde müddet evvela kaybetmiş olduğu arkadaşı Gündem Yıldız'a atfettiğini tamlayan Demirci, “Meslek hayatıma başladığım geçmiş zamanlarda hususi sektörde baş başa çalıştığım dostum vardı Gündem Yıldız. Onunla baş başa bire nezdinde anda mutluluk kurumuna atanmıştık. İkimiz de Kalp Damar Cerrahi Hemşiresi peyda etmek istiyorduk. Ama levent boylu seneler apayrı nezdinde klinikte düzentileme yerinde kaldık. Son 3 senedir baş başa Kalp Damar Hastanesindeydik. Ama maatteessüf arkadaşımızı kaybettik. Ben de onun anısına, ona ithafen gerçekleştirmek istedim bu sergiyi. Bir yerlerde bizi duyduğunu ve gördüğünü düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler