USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Kadın Yunuslar' baştan sona görevinin başında

Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde Asayiş Şube Müdürlüğüne ilişkin Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde memur eş polisler, Başkent'in erinç ve güvenliğini bildirmek düşüncesince geceli gündüzlü görevinin başında.

'Kadın Yunuslar' baştan sona görevinin başında
31-12-2021 10:59

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) içinde Asayiş Şube Müdürlüğüne ilişkin Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde görev fail eş polisler, Başkent'in geçim ve güvenliğini bildirmek düşüncesince tün gündüz, kar kış, rahmet çamur, demeden görevini sürdürüyor.

Öte yandan, yunus kolluk kazanmak talip müşterek kişinin, 28 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Erkeklerde 1.75, hanımlarda ise, 1.70 epope şartı bulunuyor. Motosiklet sürüşü düşüncesince tam fiziki özelliklere ehil olması ve keyif şekilde da rastgele müşterek engelinin bulunmaması gerekiyor.

Tüm bu nitelikleri haiz Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Akademisi mezunları, planlı mülakatları kalburüstü müşterek biçimde geçtikten sonradan 4 maaş müşterek öğrenimden geçerek yunus kolluk olabiliyor.

“Polis kazanmak benim çocukluk hayalimdi”
Yunus kolluk kazanmak düşüncesince aranan koşulları karşılayan şahısların 4 maaş müşterek yetişek sürecinden geçtiğini tamlayan yunus kolluk Canan Göl, “Vatandaşlar kabilinden ‘yunuslar' şekilde da bildik Motosikletli Polis Timler Amirliğinde görev yapıyorum. 14 senedir bu meslekteyim. Mesleğime evvela şekilde da yunuslarda başladım. Çeşitli vilayetlerde ve birimlerde görev yaptıktan sonradan akıbet 4 senedir baştan yunuslarda görevimi sürdürmeye başladım. İlk ilkin filhakika kolluk kazanmak çocukluk hayalimdi benim. Polis olduktan sonradan ‘motosikletli polis' olma düşüncem de motosikleti sevdiğim için. Zaten 14 sene evvela bu sonucu vermiştim. O günden bugüne denli da bu sevgim tek azalmadı. Bu görevi yapmakla da alım çalım duyuyorum. Ben size motosikletli kolluk olmanın şartlarından az buçuk bahsedeyim. evvel fiziki ehliyet imtihanlarından geçiyorsunuz. Kadınlarda 1.70, baylarda 1.75 uzunlukta olmanız bunun düşüncesince tam oluyor. En az 4 haftalık müşterek yetişek sürecinden sonradan kalburüstü olanlar düalist müşterek sınavdan da geçtikten sonradan yunus kolluk olmaya doğruluk kazanıyor. Biz de o şanslılardan biriyiz” ifadelerini kullandı.

“Eğitim bizim düşüncesince tek devir bitmiyor”

Dört maaş eğitiminin hemen sonra sahadaki eğitimin de daima şekilde bitmeme ettiğini vurgulayan Göl, “Bizler kursu bitirdikten sonradan göreve çıkıyoruz. Ama yetişek bizim düşüncesince tek devir bitmiyor. Çeşitli aralıklarla da bu bitmeme ediyor. Gerek alanda olsun, icap de karşımıza çıkan vakalarda olsun bu eğitimler baştan sona bitmeme ediyor. Uygulamalar yapıyoruz, bu uygulamalarda vasıtalar elbette aranır, vatandaşa alın elbette davranmamız gerekiyor bu mevzulara hem özlük bununla birlikte vatandaşların güvenliği açısından muktezi hassasiyeti gösteriyoruz. Narkotik eğitimler alıyoruz” halinde konuştu.

“Mesleğimi gururla yapıyorum ve bu üniformayı gururla taşıyorum”

Şu an 8 yaşlarında müşterek kızının bulunduğunu ve namına imrendiğini, kızını da ilerleyici süreçte bu resmî elbise içinde görmekten alım çalım duyacağını kail Göl, “Ben evvela mesleğe başladığımda bekar şekilde başladım. Bu 14 salname proses içinde evlendim, çocuğum oldu. Eşim de yunuslarda görev yapıyor. 8 yaşlarında müşterek kızım mevcut şuan da. Hem annesini bununla birlikte babasını motor üzerinde, arada sırada noktayı vardığında görevlerde görmüş bulunduğu yıllarda o da alım çalım duyuyor bizimle. Bu yayıncı ki aşırı iyi müşterek şey. Bir ana şekilde çocuğumun benimle alım çalım duyması, benim düşüncesince de alım çalım donör müşterek olay. Her meslekte bulunduğu kabilinden bizim de zorluklarımız olmuyor değil. Özellikle çocuklu müşterek ana iseniz bunun zorluklarını başkaca yaşadığımız ahval oluyor. Bazen uyuduğu devir yanlarında olamıyoruz. Ben motor binmesini hakkıyla aşırı seviyorum. Mesleğimi gururla yapıyorum ve bu üniformayı gururla taşıyorum. İnşallah bundan böyle da taşımaya bitmeme edeceğim. Kızımın da motor sevdası olmasını isterim. Normalde nice ana ata bundan çekinir. Ama hem eşim olsun hem ego olayım kızım bizlerden alışkan bulunduğu düşüncesince aşırı da zorlanacağını zannetmiyorum. Ama bu görevi ona dönmek isterdim” niteleyerek konuştu.

“Bu görev benim hayalimdi”

Polislik mesleğinin müşterek vakitler buyana imgesel bulunduğunu tamlayan yunus kolluk Demet Koç, “2018 senesinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ilişkin Motosikletli Polis Timler Amirliği'nde görevime başladım ve hala burada görevimi sürdürüyorum. Benim hayalimdi ve bu proses evvela şekilde ortaöğretim 2'nci sınıfta başladı. PMYO imtihanlarına girdim ve burada değimsiz olunca üniversiteye gittim. Nevşehir Üniversitesi'nde tutum bölümünden izinli oldum. Üniversite okurken de baştan sona aklımdaydı. Üniversiteden sonradan POMEM sınavına girdim ve kazandım. 4 ay yetişek aldım. Ondan sonradan Ankara'da göreve başladım” açıklamasında bulundu.

“Önceliğimiz özlük güvenliğimiz”

Yunus polislerin görev dallarından da bahseden Koç, “Yunus polisler Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ilişkin bulunduğu düşüncesince engelleyici fariza şekilde görev alıyor. Kalabalık ortamlarda karakol görevlerini yapıyoruz. Sabit noktalarda umuyoruz ve çirkin vasıtalar üstünde infaz yapıyoruz. Genelde pratikte görmüş geçirmiş müşterek personelimiz çirkin görmüş bulunduğu uzlaştırıcı çevirir ve tığ kontrol gerçekleştiriyoruz. Ama önceliğimiz özlük güvenliğimiz. Çevre siper nöbetçisi muktezi düzenlilik önlemlerini aldıktan sonradan tığ uygulamamıza bitmeme ediyoruz” dedi.

“Biz mesleğimizi sevdiğimiz düşüncesince aşırı zorlanmıyoruz”

Yunus üniformasının ve motosikletlerin yurttaşlar kabilinden alaka ile karşılandığını, evlatların motosikletler ile foto kaçınmak istediğini kail Koç, “Normalde yunus üniforması öteki meslektaşlarımızdan ayrımlı bulunduğu düşüncesince aşırı nazarıitibar çekiyor. Bir de hassaten eş yunus kolluk gördükleri devir ilgilerini çekiyor. Ankara'da eş yunus kolluk aşırı nadirdir. Yüzde 2 kabilinden müşterek dilimi oluşturuyoruz. Genelde evlatların ve eş vatandaşların beğenisini çekiyoruz. Nasıl yunus olduğumuzu soruyorlar. Gelip foto kaçınmak arzu edenler oluyor. Aslında yunus kolluk çelim mucip müşterek meslek. Çünkü motor üzerindeyiz ve muhtemelen müşterek çelim gerektiriyor. O sebepten dolayı hanımlar düşüncesince zahmetli müşterek meslek. Ama tığ mesleğimizi sevdiğimiz düşüncesince aşırı zorlanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Utku Şimşek - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler