USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İzmir'in 'kadın yunusları' geceli gündüzlü görev başında

İzmir Emniyeti Motosikletli Polis Timleri Amirliğinde görev fail kadın yunus polisleri, şehrin dirlik ve güvenliğini bildirmek düşüncesince aralıksız demeden motor üstünde çalışıyor. Erkek personellerle ayrımsız şartlarda kavi yetişek düzlük kadın yunuslar, ilkin KADES ihbar

İzmir'in 'kadın yunusları' geceli gündüzlü görev başında
08-03-2022 16:31

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği içinde görev meydan ve 'Yunus' şekilde da aşina inanma personeli, şehrin dirlik ve güvenliğini gelmek düşüncesince kesintisiz demeden motor üstünde görev yapıyor.

İzmir genelinde 16 kadın personel de ayrımsız diri rolü başarıyla alegori getiriyor. Kentin türlü bölgelerinde güvenlik uygulamalarına eklenmiş bulunan Yunuslar, polat delme ve derinliğine namlulu silahla geçmiş mekân güvenliğini almaktadır peşi sıra da meşkûk araçları ve insanları durduruyor. Araçlarda kontrol özne polisler, şüphelendikleri şahısların yukarı araması ile Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusunu yapıyor. Her gittikleri ihbarda olayın çözümünde toprak meydan kadın personeller, gürültü ihbarlarında ortalığı sakinleştirirken, ilkin İçişleri Bakanlığı çeşidinden geliştirilen KADES uygulaması ihbarlarında, şiddete sunulan artan bayanların tehlikesiz sığınağı durumuna geliyor.

"Kadının elinin değdiği toprak güzelleşiyor"

Motosikletli Polis Timleri Amiri Başkomiser İsmail Özşener, kadın personellerin gittikleri vakalarda güler yüzlerini sahaya yansıttıklarını ve olayların çözümünde çalışan gösteriş aldıklarının altını çizdi. Özşener, "Trafik şehirlerimiz düşüncesince iri birlikte problem. İzmir de Türkiye'nin 3'üncü iri ana kent şehri ve bu da gün içinde anahtar ve piyade trafiğini cıvıl cıvıl duruma getiriyor. Özellikle grup araçlarının bu cıvıl cıvıl içinde ulaşamadığı yerlerde motosikletli kolluk timleri şekilde kılıç devreye giriyoruz. Motosiklet üstüne görev gerçekleştirmek fedakarlık gerektiriyor. Yunus peyda etmek talip kadın arkadaşlarımızın müracaatları başvuruları geliyor. Özellikle mesleğe bulunan bağlılıkları onları yunus olmaya özendiriyor. Biz de bayanların güler yüzünü sahaya yaymak düşüncesince hatun personel görevlendirmesi de yapıyoruz. İlimizde 16 kadın personelimiz yunus polisi şekilde görev yapmakta. Her mevzuda bulunduğu kabil kadının elinin değdiği toprak güzelleşiyor yayıncı ki. Arkadaşlar vakalara gittiklerinde, gürültü da olsa birlikte kadının mevrut olması, kavganın yönlerini yumuşatıyor. Gittikleri yerlerde yurttaşlarımızdan ilkin ölçüm topluyorlar. Özellikle KADES ihbarlarında, kadın vatandaşların karşılarında hemcinslerini görmesi onlara elan da cesaret veriyor. Çünkü birlikte adama anlatamayacakları konuları, kadın personelimize anlatarak elan güvende hissediyorlar" açıklamasında bulundu.

"Babamın motosikleti vardı güçlükle birlikte kat fark elime almadım"

Yunus polisi olmaksızın geçmiş tek motor sürmediğini, fakat buradaki eğitimle bu arada hevesli birlikte motor sürücüsü bulunduğunu kail kolluk memuru Neslihan Gökduman, "Bu vatana fariza düşüncesince en dobra mesleğin siyasal bulunduğunu düşünüyorum. Mesleğimiz ağır güçlükle sevdikten sonraları havadan oluyor. Her çocuğun hayalinde birlikte sistem bulunur benim de çocukken hayalimdeki sistem buydu. Sivil yaşamda benim babamın motosikleti vardı güçlükle birlikte kat fark elime almadım. Motosiklet kullanmayı burada öğrendim" dedi. Yunus polisliği seçmesinin sebeplerini kail Gökduman, "Yunus polislerinin ayrımlı kılan özellikler var. Bunlar motosiklet, üniforma, sokakta çalışmak... Vatandaşlar bizleri karşılarında gördüklerinde elan mevla elan çıkarlarını açıklayabilme potansiyeli erdemli oluyor. Emniyet teşkilatımızın en ehemmiyet verdiği konulardan bir tanesi KADES.. Bu ihbarlara en geç iptidai 6 zaman içinde engelleme etmeye çalışıyoruz. Kadın personel şekilde oraya gittiğimizde, şiddete sunulan artan kadın yurttaş kendini elan güvende ve elan dobra hissediyor. Çünkü karşısında hemcinsi var. Çoğu KADES suç duyurusu da yersiz çıkabiliyor, yurttaşlarımızın az buçuk uygulamayı istimal dair bilinçlenmesi gerekiyor" diyerek konuştu.

"Türk hanımı rastgele işin öncüsü olabilir"

Mustafa Kemal Atatürk'ün hanımlar kendisince dediği sözün üstüne bu mesleği seçtiğini kail kolluk memuru Sevcan Güneş de, "Küçük yaşlardan bu yana ayaklarımın üstünde durmayı bilici çelimli birlikte kadın peyda etmek ve bireylere müfit olabileceğim birlikte sistem temizlemek istiyordum. Ben de polisliği seçtim. Tabi zorlandığımız alanları oluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün birlikte lafının ego de iri birlikte etkisi var. 'Ey yiğit Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın...' Biz burada erkeklerle ayrımsız koşullarda çalışıyoruz; ayrımsız nitelikte motosikletlere biniyoruz. Yaklaşık 250 kilo ağırlığında birlikte motosikleti kullanıyoruz. Aynı vakalara engelleme ediyoruz. Fiziki şekilde zorlanıyoruz güçlükle Türk hanımının rastgele şeyde güzel olabileceğini ve rastgele şeyin öncüsü olabileceğini açıklamak hesabına aşkla ve şevkle bunun üstesinden geliyoruz. Biz görüngü yerlerine gittiğimizde kadın personel şekilde elan kandırma edici ve caydırıcı oluyoruz. Kadın ve füru ilkin hüzünlerini elan şen aktarabiliyorlar" dedi.

Kadın yunus polisleri çeşidinden durdurulan yurttaş Taner Çeitindere ise, "Halkın kendilerine tükenmez hürmet göstermesi lazım; emniyetsiz alıngan işleri. Kadın yunus polislerini gördüğümde birlikte İzmirli şekilde aşırı bahtiyar oluyorum. Dünyanın rastgele durumunda hanımlar rastgele sistem grubunda toprak almalı" açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler