USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği şehit ağabeyi Gümren konuştu

Bingöl'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın küfür ettiği şehit ağabeyi Tahir Gümren, “Evet hakkıyla bana hakaret, küfürler fail ayrımsız o şahıs, alttan da bana tepik vurdu” dedi.

İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği şehit ağabeyi Gümren konuştu
05-11-2021 22:53

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak kol tetkik ve ziyaretlerde mevcut olmak neredeyse Bingöl'e geldi. Akşener'in gelmesiyle baş başa ortak şehit ağabeyi Tahir Gürmen, “Bu avrat beni mahkemeye verdi, ego ukubet almışım. Şu an cezaevine gireceğim” sanarak reaksiyon gösterdi. Daha sonraları düzenlilik güçlerince bölgeden uzaklaştıran Gürmen'in yanına revan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, küfür ve taşlama etti.
Yaşanan olayın peşi sıra Gürmen, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gümren, “Galiba yaşadığımız herhalde fotomontajdır yahut ego yemlik mi almışım, birisi beni mi göndermiş onu ego anlayamadım. Biz onlar kabil değiliz. Onlar kabil paralarımız yok. Kimse bizi göndersin de bunu yapsın da ego onu bilmiyorum. 1997'den buyana canlı ortak biberli var. Parçalanmış ortak karındaş canı var. Hele o Lütfü erkeğe sorun, onun kardeşi parçalandı mı, çuvallarla topladılar mı? Onu ortak öğrensin önce. O Meral kadına da şurası söyleyin, sizlerin de ortak kardeşiniz hakeza parçalansaydı, sen toplasaydın anlaşılan bunu yapmazdınız. Meclise giderken başka, Şırnak'a giderken başka, Hakkari'ye giderken başka. Eğer ora Kürdistan bura Kürdistan'sa, nerede yaşadığımızı da ego bilmiyorum” dedi.

“Terörle oturup koruyucu insanlarsınız”

Yıllardır zarfında bulunan ortak acının bulunduğunu aktaran Gümren, “Benim senelerce içimde bulunan ortak acıydı. Bingöl'e doğacak sanarak duydum. Emindim ki yanına gidip ortak bilinçlilik diyeceğim yada ortak istida vereceğim, fakat buna kimesne müsaade vermeyecekti emindim. Ben de ne yaptım, sesim de gürdü en iyisi bağırarak ortak bilinçlilik söyleyeyim ve söyledim de. Çünkü nite sen Hakkari'ye giderken farklısın, İstanbul'a giderken farklısın, İzmir'e giderken farklısın. Terörle oturup koruyucu insanlarsınız. Ama ortak de terbiyesizce bizlerden oy isterseniz, onu anlamadım. Eğer şerefin, namusun, haysiyetin var ise ilkin o mebus diyen eş beni temessül fail neymiş var ise eş kabil çıksın desin tallahi ego bu erkeğe taşlama ettim, ego çıkıp dört başı mamur Türkiye'den defo dilerim. Kulağıma dediği o biçimsiz gır benim şerha varmıyor. Zaten tığ diyoruz ya dürüstlük düşüncesince yaşarız, ihtimal ego haykırdım, ihtimal benim yanımda ortak hastalanmış eş söylerdi zorla gır söylenmez. Namus düşüncesince yaşıyoruz, o lafı bana diyemez” halinde konuştu.

“Dizleriyle bana vurdu, hala yarası var”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan üzerine şikayetçi bulunduğunu tamlayan Gümren, “Evet hakkıyla bana hakaret, küfürler fail bire ortak o şahıs alttan da bana tepik vurdu. Dizleriyle bana vurdu, hala yarası var. Bunları çektim bütünü rapordadır. Ve bana bu hareketi fail şahıs ortak de utanmadan, uslanmadan gidip diyor ki bunlar yalandır. Senin kabil ortak insanoğlu olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Sen ne yüzle kişilerin karşısına çıkıp da oy isteyeceksin ve senin başkanın ne yüzle bu teröre dayanaklık etmek vererek oy isteyecek onu da bilmiyorum. Hepinizi Allah'a bırakıyorum. Hani diyorlar ya tığ Türk adaletine güvenmiyorduk, ya güvenmiyorlarsa ego Türk adaletine güveniyorum. Ben ast tabanda ortak vatandaşım, siz ise milletvekilisiniz, bakansınız. Ben sırtımı şehit aileleri derneğine dayadım, benim on paralık kimsem yok. Allah'ım var. Kendi ayağımla gittim kabahat duyurusunda bulundum, az buçuk ilk de gittim belirleme ettim. Aynı şahıs kimdir, hepsini de biliyorum. Hepsini de Allah'a devretme ediyorum, Türk adaletine devretme ediyorum” dedi.

“Türkiye sınırları bünyesinde Kürdistan sanarak ortak yerde yoktur”

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de Lütfü Türkkan'ı istifaya çağırdı. Sözen, “Biz oraya siyasal amaçla gelmiyoruz. Biz sizin HDP ile ilişik söylediğiniz söylemlerden duyduğumuz hastalığı dile getiriyoruz. Ne Siirt ne Bingöl ne de Türkiye'nin rastgele ortak ayrıksı noktayı Kürdistan sanarak ortak semt vatanımızda yoktur. Türkiye sınırları bünyesinde Kürdistan sanarak ortak yerde yoktur. Arkadaşımız bunu tabir etmiş. Lütfü Türkan özrü kabahatinden büyük, bu arkadaşımıza ağza alınmayacak küfründen çevre en herşeyden ilk olarak Türkiye'deki dört başı mamur şehit ailelerinden, gazilerimizden ve Bingöl halkından defo dilemelidir. Bu küfür çağ hemen burada bu kardeşimiz gözetiminde yapılmamıştır, Türkiye'deki dört başı mamur şehit ailelerimize, gazilerimize ve Bingöl halkına yapılmıştır. Biz sağa bakmadan, sola bakmadan lam cim bakmadan Lütfü Türkan'ın biran ilk bu tün ezanı siyaseten istifa etmesi lazım, siyasal sahneden çekilmesi geçişsiz ve çıkıp he ego bu kardeşimize haddimi ve maksadımı aşarak küfür ettim, defo temenni ediyorum demesi lazım. Aksi takdirde bu fenomen siyasetin üzerinde ortak olaydır” ifadelerine toprak verdi.

Şehit ağabeyi bulunan Tahir Gümren'in kardeşi İsa Gümren'in 1997 senesinde Bingöl merkeze ilişkin Gözer yaylasında çobanlık yaparken yıldırı örgütü PKK'nın havan topu topu saldırısında şehit düşmüş olduğu öğrenildi.

Muhammet Ali Çiftçi
 

İLGİLİ HABER
İYİ Partili Lütfü Türkkana tepkiler çığ kabil büyüdü İYİ Partili Lütfü Türkkan’a tepkiler çığ kabil büyüdü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler