USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'da kız çocuğunun eşeysel istismarı iddiasına bağlı davada yakalama kararı

İstanbul'da 6 yaşındaki kız çocuğunun eşeysel istismara uğramış olduğu iddialarına bağlı 3 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan ağababa Yusuf Ziya G. ile Kadir İ. karşı tutuklamaya müteveccih yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul'da kız çocuğunun eşeysel istismarı iddiasına bağlı davada yakalama kararı
14-12-2022 19:08
İstanbul

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, yakınan Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve yakınan H.K.G'nin avukatlarının sanıklarla ait tutuklama taleplerini değerlendirdi.

Buna mucibince astronomi Sanıklar Kadir İ. ile Yusuf Ziya G'nin "üzerlerine ertelenmiş suçun mahiyet ve mahiyeti, ertelenmiş suçun CMK'nın 100/3. maddesinde yayınlanan fihrist suçlardan olması, CD çözümünü ihtiva eder uzman raporu, bu kusur düşüncesince kanun öngörülen madun ve fevk sınırları bu yüzden oluşan savuşma şüphesi, bulunan kanıt durumu" dolayısıyla değişik tutuklanmalarına müteveccih haklarında yakalama talimatı çıkartılmasına oy birliğiyle hükmetti.

Heyet, başkaca müştekinin can sağlığının sinirli olup olmadığının tespiti düşüncesince dışa vurum aldırılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

İstanbul'da önemsiz yaşta kız çocuğuna eşeysel istismarda bulunulduğu iddiası üzerinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca anket başlatılmıştı.

Soruşturma kararında hazırlanmakta olan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince onama edilen iddianamede, maznun Kadir İ'nin "nitelikli eşeysel saldırı" ve "çocuğun kalifiye eşeysel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, öbür sanıklar Yusuf Ziya G. ve Fatıma G'nin de "çocuğun kalifiye eşeysel istismara iştirak" suçundan 18 yıldan az olmamak kabilinden hapisle cezalandırılması istenmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla 6 yaşındaki kız çocuğunun eşeysel istismarına müteveccih iddialarla ait 2012'de hukuka karşıt yerine kovuşturmaya toprak olmadığına değgin karar verilmiş olduğu tez edilen cumhuriyet savcısı karşı HSK'ye tetkik izni vermişti.

Bunun üzerinde müddeiumumi karşı HSK Birinci Dairesince tetkik başlatılmış ve denetmen görevlendirilmişti.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 yerine belirlenen murafaa tarihinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının talebi üzerinde 30 Ocak 2023'te yapılmasına karar vermişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler