USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul’da 3 ferdin ölümü 4 ferdin yaralanmasına bağlı 5 meşkûk tutuklandı

İstanbul'da 3 kişiyi öldürüp 2'si kolluk 4 kişiyi yaralayan Güven G. ile hadiseler esnasında beraberinde mevcut 4 kuşkulu tutuklandı.

İstanbul’da 3 ferdin ölümü 4 ferdin yaralanmasına bağlı 5 meşkûk tutuklandı
22-09-2022 22:01
İstanbul

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından, 19 Eylül'de Başakşehir'de 3 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaraladıktan sonraları Fatih'te etiket uygulaması önleyen 2 kolluk memurunu silahla yaraladığı sebebi öne sürülerek gözaltına tahsil edilen Güven G'nin emniyetteki tabir ve işlemleri tamamlandı.

Fatih'te silahla acı edilen 2 kolluk memuru yaralandı

Zanlılar Güven G. ve görüngü gecesi kullandığı araçtaki öbür şüpheliler N.A, U.U. ve F.T. adliyeye atıf edildi. Olayda Celal M'nin öldürülmesi esnasında evde mevcut O.S. ile 18 yaşından ıvır zıvır yer aldığı sebebi öne sürülerek işlemleri Çocuk Şube Müdürlüğünde meydana getirilen A.Ü'nün de adliyeye getirilmiş yer aldığı öğrenildi.

Küçükçekmece Adliyesine atıf edilen 6 kuşkulu savcılığa tabir verdi.

Şüphelilerden O.S. tabir verdikten sonraları müddeiumumilik çeşidinden başıboş bırakılırken Güven G, N.A, U.U. ve F.T. ile 18 yaşından ıvır zıvır bulunan A.Ü. tutuklanması istemiyle hakimliğe atıf edildi.

Nöbetçi Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Güven G, N.A, U.U. ve F.T. ile A.Ü'nün tutuklanmasına hükmetti.

Güven G. kendini "cinle" savundu

Şüpheli Güven G, müddeiumumilik ifadesinde, maktul Ergül M'nin mahalleden arkadaşı olduğunu, görüngü gecesi sevgi geçirmek düşüncesince eve çağırdığını, normalde narkotik kullandığını fakat arkadaşıyla birlikteyken kullanmadığını ve açıktan sudan konuştuklarını söyledi.

Amcası çeşidinden 3-4 ay evvela silahla vurulduğunu kail kuşkulu Güven G, "O günden sonraları 'Hannas' denilen ecinni kabilesinin reisini görmeye başladım. Bununla ilgili otama de görüyorum. Benim Ergül ile aramda rastgele müşterek düşmanlık yoktu, tartışmadım. Hannas söylediğim bu servet silahı çekti, Ergül'ü vurdu. Neresinden vurduğumu hatırlamıyorum. Silah Ergül'ündü. Silahı Ergül'den merakım ve gitgide görmek düşüncesince istedim, bana verdi. Ardından ego evden çıktım. Arkadaşım Suat'ın evine gittim." ifadelerini kullandı.

Arkadaşının evine gittiğini, o olgun narkotik özellik kullandığını, Ergül'ün öldüğünden hiç kimseye bahsetmediğini, aşkın konuşmadığını, şüphelilerden A.Ü'nün kendisini aradığını ve onu eve çağırma ettiğini özetleyen Güven G, sonrasında Ayhan M'yi görüşme geçirmek istediğini, numarası bulunmadığı düşüncesince arkadaşı bulunan kuşkulu U.U'yu arayarak, Ayhan'ın evine götürmesini istediğini tabir etti.

Güven G, öbür şüpheliler U.U, N.A, F.T. ve A.Ü. ile beraberce Ayhan M'nin evine gittiklerini tabir ederek, şunları söyledi:

"A.Ü. ile henüz içtenlikli olduğum düşüncesince o benimle geldi, diğerlerine 'ben elverişli mi diyerek bakayım' dedim. Kapıyı Ayhan'ın babası Celal M. açtı, A.Ü, Celal M'yi görür görmez aşağıya indi. Celal M. oğlunun evde olmadığını söyledi. O olgun tabanca sesi duydum, Celal'in düştüğünü görür görmez kaçtım. Evde ayrıksı kimesne olup, olmadığını bilmiyorum. Diğerlerinin yanına döndüm. Onlara Ayhan'ın evde olmadığını söyledim. Bayramtepe'ye beni artırmak düşüncesince yola çıktık. O olgun beni mahalleden bir tanesi arayarak polislerin evimizin uğrunda bulunduğunu söyledi. Ben korktuğum düşüncesince amcam Hacı G'nin evine iltica tamir etmek istedim. Amcam vakit geç yer aldığı düşüncesince beni eve onama geçirmek istemedi. Üst katında oturan amcamın kızı Sevim T, kapıyı açtı, cezaevi çağırma etti. Bana vakaları sordu, Adem T. de yanındaydı. Daha sonraları yengem Güllü G. yanımıza geldi. Polislerin niçin geldiğini sordu. Ben de bilmediğimi söyledim. Daha sonraları vakaları mükemmel hatırlamıyorum."

"Hannas" denilen varlığın yengesi Güllü G, amcasının kızı Sevim T. ile Adem T'ye acı ettiğini ve kendisinin etmediğini korumak için çaba sarfeden Güven G, korkusundan kaçtığını, A.Ü'nün namına neler bulunduğunu sorduğunu, "tuhaf şeyler oluyor, beni bekâr bırakma" söylediğini anlattı.

Şüpheli Güven G, öbür kuşkulu A.Ü. ile müşterek derenin kenarına oturduklarını ve sonrasında Aksaray'daki müşterek arkadaşını görüşme geçirmek düşüncesince yola çıktıklarını dile getirerek, "Arkadaşım ile konuşurken, polisler kapatmak istedi. Polis memurlarından bir tanesi bana 'kenara geç' dedi. O esnada Hannas silahı alıp, onlara acı etti. Ben kolluk olduklarını bilsem katiyen hakeza müşterek akıntı yapmazdım. Buna değişmeyen verici Hannas'tır. Benim polislere müteveccih müşterek kinim yoktur. Ardından A.Ü. ile beraberce kaçtık, sonraları onu kaybettim. Taksiye bindim, taksiciye sonsuz sesler geldiğini söyledim. Taksici çevirmeye takılmayınca çabucak üzüldüm ve onu vurmaktan vazgeçtim. Sonra Şahintepe'ye beni bıraktı." halinde konuştu.

Diğer şüphelilerin vakalarla ilgilendiren olmadığını, kimseyi öldürmeyi planlamadığını encam geçindiren Güven G. "Üzerime müeccel suçları onama etmiyorum. Bu cinayetleri müteharrik Hannas denilen varlıktır." dedi.

Detaylar

Yapılan incelemede, Güven G'nin görüngü haset evvela şekilde Ergül M. anlı şanlı arkadaşıyla beraberce narkotik kullandığı, aralarında borç meselesi yer aldığı ve bundan dolayı yaşanmış bulunan irdelemenin arkası sıra Ergül M'yi silahla öldürmüş yer aldığı belirlendi.

Güven G'nin henüz sonraları arkadaşı A.Ü'yü (17) arayarak vakası anlattığı, ikilinin müşterek müddet sonraları beraberce narkotik kullandıkları müşterek adrese gittikleri öğrenildi.

Burada karşılaştıkları N.A, U.U. ve F.T. ile narkotik kullanmaya bitmeme fail ikilinin henüz sonraları bu insanları de yanlarına alarak narkotik temini düşüncesince telefonla bağlantı kurmuş oldukları Ayhan M'nin evine gittikleri belirleme edildi.

A.Ü'yü de yanına alarak habbe kapısına revan Güven G'nin, Ayhan M'nin evde olmadığını kail babası Celal M'yi silahla vurarak öldürdüğü, henüz sonraları gine 3 ferdin bulunmuş yer aldığı vasıtaya binerek amcasının evine gittikleri belirtildi.

Güven G'nin burada da amcasının benzeri Güllü G'yi silahla öldürdüğü, amcasının kızı Sevim G. ve Adem T'yi de silahla yaraladığı belirleme edildi.

Güven G'nin henüz sonraları babasının Yenibosna'da mevcut iş hesabına gidip babasını yıldırma yazar müşterek hacim dünyalık alarak oradan Aksaray'a gittiği öğrenildi.

Olayları göçüm sürücüsüne anlattı

Buradaki müşterek büfede oturdukları olgun ikilinin hareketlerinden şüphelenen ve kendilerine etiket soran güvenlik timi polislerine de acı yazar kaçtıkları belirlendi.

Olayın devamında Güven G'nin, A.Ü. ile ayrımlı yönlere kaçarak müşterek taksiye binip Başakşehir'e gittikleri belirleme edildi. Yolculuk esnasında göçüm sürücüsüne 3 ayrı cinayeti ve polisleri yaraladığı vakaları özetleyen Güven G'nin göçüm sürücüsüne, "Bana dobra davranmasaydın seni de öldürecektim" söylediği öğrenildi.

Taksiden indirilmiş yer aldığı alanda açık şümullü emek vermek başlatan kolluk ekipleri çeşidinden müşterek köprü yol altında gizlendiği olgun yakalanan zanlının üstünden müşterek tabanca ile 74 kurşun ele geçirildi.

Olay

Fatih'te etiket kontrolü gerçekleştirmek talip kolluk memurları Ozan Kurutaç ve hür Karagöz'e silahla acı ederek yaralayan Güven G, henüz sonraları görüngü yerinden kaçmıştı.

Kimliği belirleme edilen zanlının vakadan geçmiş geceleyin Başakşehir'de Ergül M'yi silahla acı ederek öldürmüş yer aldığı belirlenmişti.

Daha sonraları amcasının Güvercintepe Mahallesi'ndeki evine revan saldırganın, kapının açılmaması dair amcasının kızı Sevim G'nin evine gittiği, burada silahla acı yazar amcasının benzeri Güllü G'yi öldürdüğü, amcasının kızı Sevim G. ve Adem T'yi de yaraladığı ortaya çıkmıştı.

İki kişiyi öldürdükten sonraları 2'si kolluk 4 kişiyi henüz yaralayan Güven G, polisin meydana getirdiği operasyonla Başakşehir'de saklandığı viyadüğün altında vakada kullandığı değerlendirilen silahla yakalanmıştı.

Çalışmaların devamında da polislerin yaralandığı görüngü esnasında Güven G'nin indinde mevcut müşterek kuşkulu ile vakayla hevesi yer aldığı değerlendirilen yaşı ıvır zıvır müşterek kuşkulu henüz gözaltına alınmıştı.

Güven G'nin üstünde ele geçirilen ve anket kapsamında incelenen silahın, Küçükçekmece'de bire müşterek güneş Celal M'nin (71) öldürülmesi vakasında kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler