USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul Havalimanı’nda seferler kademeli olarak başladı

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, karla savaşım çalışmalarını durumunda izleme etti. İstanbul Havalimanı'nda icraat için bilgelik sağlayan Aycı, ”Ekiplerimiz saatlerce evlerine bile gitmeden çalıştılar. Yakında kiraladığımız otellere yerleştiğimi

İstanbul Havalimanı’nda seferler kademeli olarak başladı
25-01-2022 23:35

İstanbul Havalimanı'nda emekleri durumunda inceleyici ve yetkililerden bilgelik meydan İlker Aycı, ”Özellikle enli gövdelerimizi kaldırdık ve yolladık. Rotasyonun burada sağlayabilmek düşüncesince başta otopark yeri yerlerini açmamız gerekiyor. Şu anda 1 pistimiz bariz ve onun başlangıcında de-icing yapıyoruz. Uçakları yegâne hiç çıkarttık uçurmaya başladık. Şu an New-York uçağı indi ve New-York uçağı kalktı. TK 01 yolladık. Arkasından Miami, Huston'u kaldırdık. Peşinden Londra, Atlanta uçağı kalktı. Uçaklar nöbetleşe geliyor ve gidiyor. Sabaha derece 60 uçaklık otopark yeri yerini temizleyeceğiz ve açacağız. Hem TGS'miz, hem Türk Hava Yolları Teknik bununla müşterek İGA'nın ekipleri seferber reşit durumdayız ve erte evvela saatte 10 tayyare kaldırıp hâlâ sonraları saate 20 uçaklık kapasiteyle tayyare kaldırmaya başlayacağız. 20 tayyare kaldırıp 20 tayyare indirebildiğimiz, saatte 40 uçaklık kapasiteye ulaştığımız da harekât baş döndürücü aceleci müşterek biçimde akmaya başlayacak. Diğer havalimanlarına divert etmiş uçaklarımız, ekiplerimiz ve yolcularımızı erte kademe kademe buraya almaya başlayacağız. Ve erte baş döndürücü koyu müşterek çağ olacak. Sabaha derece mertlik çalışmalarını sürdüreceğiz. Sabah derece İGA ekipleri de ikinci pisti açacak. 2. yarışlık ve onun etrafındaki de-icing petleri de açılınca harekât baş döndürücü hızlanacak” niteleyerek konuştu.

“Şehir içerisinden servislerle ekiplerimizi getirmeye çalışıyoruz”

Gazetecilere icra ettiği açıklamada kendilerine dayanak noktası sağlayan her insana teşekkürname fail Aycı, ”Önce uçağın altını temizliyoruz. Sonra pushbacklerle uçakları çekiyoruz. Sonra ağız ağıza kepçeler girip çekiyorlar sonraları o bölgeye uçağı çekip operasyona amade bir duruma getiriyoruz. Yine THY Teknik teknisyenlerimiz çeşidinden motorların önündeki karlar ve buzlanmalar temizleniyor. Sabahleyin solüsyonlar da dökülecek. Ve o dökülen solüsyonlarla buzlanmamın önüne eski olacağız. Zira baş döndürücü aceleci buzlanma görüyorsunuz. Aşırı soğuktan dolayı. Açılan yerlerde aceleci buzlanmaları engel olmak düşüncesince solüsyonlar da var. Hem İGA, 36 saattir, 72 saattir uykusuz etkin ekiplerimiz evlerine bile gitmeden çalıştılar. Yakında kiraladığımız otellere yerleştiğimiz teknisyenlerimiz, makinistlerimiz oralardan buraya getirilip götürüyorlar. Bir bölümü havalimanında müşterek bölümü orada dinlendiriliyor. Rotasyonlu müşterek biçimde çalışıyoruz. Rotasyon yapamayan uykusuz etkin ekiplerimiz var.” ifadesini kullandı.

“Hep bu arada bunun altından kalkacağız”

Yarın operasyonun kademe kademe normale döneceğini kail Aycı, ”Böyle müşterek havada, hakeza müşterek vaziyette güçlü ekiplerimiz işlerinin başını aksatmadan geliyorlar. O anlamıyla kâffesi pilotlarımıza, kâffesi kabine çalışanlarımız kabine memurlarımıza kâffesi buradaki arazi hizmetleri çalışanlarıma, THY teknisyenlerime, THY beceri teknisyenlerime, her insana değişik teşekkürname ediyorum. Hep bu arada burada bunun altından kalkıp havalimanımızı bariz yakalayıp operasyonu bitmeme ettirip bizlerden pervaz düşüncesince vaktinin ne işe yaradığını gözleyen kâffesi yolcularımızla iletişimimizi sürdürüp ekiplerimizle iletişimimizi sürdürüp erte operasyonu kademe kademe kademe normalleştireceğiz. Hiç düşkünlük etmesinler. Biraz hâlâ dayanak istiyoruz. Biz sabaha derece mertlik çalışmalarını sonuna derece bitmeme ettireceğiz. Yarın da mertlik emekleri bitmeme edecek. Gece şems çalışıp operasyona bitmeme edeceğiz arkadaşlar. Hiç düşkünlük etmeyin. İşimizin başındayız. çalışmaların başındayız. Tüm ekiplerimizle çalışıyorlar. Yorgunluk nelerdir ezbere burada insanoğlu üstü müşterek gayretle kâffesi takımlar çalışıyorlar. Bize dayanak noktası sağlayan kâffesi büyüklenme ve kuruluşlara müşterek kez hâlâ teşekkürname ediyorum. İnşallah her daim beraberce gayretle her insanın yüzünü güldüreceğiz. Bu afetin de bu iklim şartlarında üstesinden geleceğiz. Ve inşallah hâlâ normale dönmüş müşterek biçimde yola bitmeme edeceğiz. Kar yağışları arada olabilir. Ara ara kesintiler olabilir. Ara ara harekât yavaşlasa güçlü operasyonu sürdüreceğiz arkadaşlar. Hep beraberce izleme edeceğiz. İlerleyen saatlerde ve dakikalarda size dünkü bilgiler vereceğiz. Biz geceleyin süresince burada emekleri sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Tuncer Cengiz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler