USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Isparta'daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla savaş emekleri sürüyor

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'daki dip kar dolayısıyla yaşanmış olan elektrik kesintilerinin site merkezinde bu gece, köylerde ise en geç ferda giderileceğini bildirdi.

Isparta'daki elektrik kesintilerinin giderilmesi ve karla savaş emekleri sürüyor
06-02-2022 20:41
Isparta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bilgiç, Isparta'da hesaplı karla uğraş çalışmalarını inceledi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Dönmez, çalışmaların sıkı halde yürütüldüğünü söyledi.

Bilgiç, AFAD Kriz Merkezi'nde meydana getirdiği matbuat toplantısında, etraflıca senelerdir hakeza ortak yağmur görmediklerini, ağır ortak kıyamet yaşandığını belirtti.

İl genelinde elektrik hatlarında buzlanmadan meydana gelen kopmalar, direklerin devrilmesi neredeyse mesail dolayısıyla elektriğin kesildiğini aktaran Bilgiç, "Son etap dip yağan bu kar, tellerde birikmeler yaparak, daha sonra donun da etkisiyle çizgileri taşıyamaz bir vaziyete getirdi, sert direkler de karışma iktisap etmek neredeyse bütünü eğildi, yıkıldı. Böyle ortak afetle erinç karşıya kaldık." dedi.

Ekiplerin perşembe gecesinden itibaren arızaları bertaraf etmek düşüncesince dip çalıştıklarını bildiren Bilgiç, müdahaledeki takım sayısının 10 katına çıkarıldığını kaydetti.

"Şehir merkezindeki dava bu akşam bitirilmiş olacak"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'in de Ukrayna ziyaretinin peşi sıra kente geldiğini ve emekleri yakından strateji ettiğini dile getiren Bilgiç, şöyleki bitmeme etti:

"Sabah yaptığımız eş güdüm toplantısında, 95 köyümüzde elektrik ile ilgilendiren problemin bitmeme ettiği, merkezde de esbak akşam meydana getirilen hasar belirleme emekleri sonucunda 235 noktada hasarların oluştuğunun tespitleri yapıldı. Ekipler ona layıkıyla yapıldı ve şu anda sahada icraat sürüyor. Çalışan ekiplerimizin bilgilendirmelerine göre, inşallah çağ akşam saatlerinde Isparta merkezindeki eksiksiz elektrik kesintilerini ortadan kaldırmış olacağız, köylerdeki çalışmalarımızın da ortak tarafını bugün, başka kalanlarını da en geç ferda sonlandırarak elektriğin verilmesini gerçekleştirme edeceğiz."

Bilgiç, vatandaşların mağduriyetlerini bertaraf etmek düşüncesince umum kurumların devrede bulunduğunu kaydetti.

Yollarla ilgilendiren icraat erinç da bilgelik verici Bilgiç, "Kapalı karye yolumuz yok. kent merkezinde şehremaneti özlük olanaklarıyla emek vermeyi yapıyordu. Koordinasyonla yöre illerden 9 taşıt geldi. Onun haricinde hususi İdare, DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü katkılarıyla 26 taşıt da çalışmalara karışma oldu." niteleyerek konuştu.

Isparta'da mahalleleri dolaştıklarını, durumunda tespitler yaptıklarını özetleyen Bilgiç, umum kurumların seferber bulunduğunu ve çelimsiz müddette site içerisindeki umum sorunların ortadan kaldırılacağını kaydetti.

"Kirli siyaseti kınıyorum"

Bilgiç, kimi siyasal tümen temsilcilerinin karla mücadelede hesaplı dip çabaları görmezden gelmiş şekilde yorumlarda bulunduklarını anlatım ederek, "Tamamen bulaşık siyasa ve nümayiş gayeli meydana getirilen açıklamaları görüyoruz. Böyle hallerde kenetlenmek, baş başa mücadeleyi yapmak, işin ucundan avlamak gerekirken, meydana getirilen bulaşık siyaseti de buradan kınıyorum." dedi.

Bazı siyasal partilerin eş güdüm merkezine çağırma edilmediği anlamında eleştirilerle de erinç karşıya kaldıklarını bildiren Bilgiç, bu işin davetinin olmayacağını, çalışmalara katılarak dayanak verebileceklerini dile getirdi.

"Vatandaşların talepleri gideriliyor"

Bilgiç, sorunların giderilmesi düşüncesince dip ortak güç harcandığını vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Asıl şişman problemimiz, erke kesintisi bulunduğu için, yurttaşlarımızın kombileri çalışmadığı düşüncesince istinas noktasında aşırı şişman ortak mihnet yaşandı. Asıl başağrısı bu. O sebepten dolayı de evde hizmet hastaları olabilir, önemsiz çocukları, hastaları olanlar olabilir. Bunlarla ilgilendiren de yurtları amade ettik. İsteyen vatandaşlarımızı, inanma teşkilatımız gidip, evlerinden alıyorlar, yerleştiriyorlar. Yine hem ısınmaya hem aydınlanmaya araştırma görevlisi olması düşüncesince önemsiz tüplerle, lambalarla dayanak veriliyor, şu anda 7 bine yaklaşan gerçekleştirme edildi. Diğer illerden getirildi, 2 binden dahası vatandaşlara bozulmuş durumda. Telefonlarda inkıta olmasın niteleyerek powerbanklar getirildi. Bunların isteyenlere dağıtımları bitmeme ediyor. Devlet eksiksiz olanaklarıyla seferber ergin durumda, kıyamet anının ortadan kaldırılması ve yurttaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi düşüncesince eksiksiz kuvvetiyle bu emekleri sürdürüyor."

İstanbul, Hatay, Sivas, Sakarya, İzmir ilkin iktisap etmek neredeyse 13 ilden elektrik problemininin giderilmesi düşüncesince dayanak geldiğini tamlayan Bilgiç, yer yandaki belediyelerden de kar kürüme, tuzlama, elektrik üreteci hikayelerinde destek sunar alındığını söyledi.

Okulların dinlence edilmesi

TBMM Başkanvekili Bilgiç, okullarda 5 günce açıklık verilmesine bağlı de kusur anlaşılma bulunduğunu kaydetti. Salı haset yağmurla başlayıp, akşam ezanı saatlerinde yağız dönmesi beklenen ortak yağmur beklendiğini aktaran Bilgiç, şunları kaydetti:

"Bütün sokakların ve kaldırımların da bu proses içre az buçuk hâlâ temizlenmesi, kardan arındırılması, hem ailelere aynı zamanda evlatları çetince halde hasta etmek hesabına 5 günce ortak değişmeyen verildi. Pazartesi ve salı haset telafi eğitimi yapılacak, pazartesi ve salı engin yetişek olmayacak. Daha ahir günlerde okullar açıldıktan sonradan bu pazartesi ve salının dersleriyle ilgilendiren şekilde telafi eğitimleri gelecek haftalarda yapılacak. Çarşamba, perşembe ve cuma namazı ile ilgilendiren engin yetişek kararlarını birazdan açıklayacaklar. Haklarını helal etsinler, doğrusu aşırı üzgünüz. Hiç beklemediğimiz ortak afet. Çok ağır mağduriyetlerin bulunduğunu biliyoruz, doğrusu merkezde nakıs 8'leri gördük, bu koşullarda istinas yapılmaksızın evlerde olmanın ne genişliğinde şişman başağrısı yarattığını biz biliyoruz, haklarını helal etsinler. Ama ortak kıyamet halidir. İnşallah bu süreci en çelimsiz müddet içre atlatmış oluruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler