USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İsmail Demir: SİHA'ların gündeme getirilmesi aşırı manalı değil

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ukrayna’da makbul Bayraktar TB2 SİHA’larına bağlı meydana getirdiği açıklamada, “Ukrayna dair özelikle SİHA’ların gündeme getiriliyor olması aşırı manalı değil. Çünkü bizim verdiğimiz mahsulat bundan böyle o ülkenin m?

İsmail Demir: SİHA'ların gündeme getirilmesi aşırı manalı değil
14-03-2022 09:47
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ukrayna’da geçer not Bayraktar TB2 SİHA’larına bağlı icra ettiği açıklamada, “Ukrayna ait özelikle SİHA’ların gündeme getiriliyor olması aşırı manalı değil. Çünkü bizim verdiğimiz mahsulat bundan sonradan o ülkenin mülkü olur” ifadelerini kullandı.Abone ol

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Antalya Diplomasi Forumu’nda gazetecilere akıbet gelişmeler karşı açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in haberine gereğince Demir, Ukrayna’daki krizin defans uran planlarına etkisine bağlı müşterek soruya, Ukrayna’daki krizin yakında aşırı ısıdam bulunduğunu ve bu vaziyette planların üstünde konuşmanın aşırı manalı olmadığını belirterek karşılık verdi.

Demir, “Beklemedeyiz direkt müşterek menfilik yok. MİLGEM tipi müşterek korvetin yapımı doğrusu Türkiye’de bitmeme ediyor. Bunun bitmeme etmesi ile ait müşterek dava olmaz. Ama yayımcı bu mevzuda geleceği planlamak açısından şu anda konuşulacak müşterek düz aşırı yok. Umudumuz inşallah müşterek an ilkin ateşken ve sulh kuruluş edilir. Ondan sonradan planların akıbetini konuşuruz” niteleyerek de ekledi.

Ukrayna’ya ihraç edilen Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) mevzusuna da yer veren Prof. Dr. Demir, “Ukrayna ait özelikle SİHA’ların gündeme getiriliyor olması aşırı manalı değil. Çünkü bizim verdiğimiz mahsulat bundan sonradan o ülkenin mülkü olur. Ülkeler bunları istimal ait yayımcı ki serbesttir. Ürünlerin deposu Türkiye kabil lakin bundan sonradan o ürün, o ülkenin malıdır. Şimdiye denli kılıç de türlü ortamlarda karşımızdaki hasımlarda nice ülkenin silahını gördük. Yaklaşımımız budur. Bizim Türkiye adına tavrımız yangına körükle gitmemek. Herkesin de yangına körükle değil de hortumla gidip söndürmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Şu anda kuvvetlerimizin kullanımında bulunan 4 insan iklim defans sistemimiz var’
Demir, başkaca Türkiye’nin tabakalı iklim savunmasını güçlendirdiklerini de anlatım etti:

Her saavaşta iklim saldırısı olur. Eğer açıktan mevrut saldırıları durduramıyorsanız, nice saldırıya verilen kalabiliyorsunuz. Şu anda kuvvetlerimizin kullanımında bulunan 4 insan iklim defans sistemimiz var. 3-4 yıl öncesine denli bu nicelik sıfırdı. Korkut, Sungur, HİSAR A+, HİSAR O+ devrede. Siper’in evvel atışını yaptık. Siper’in de aşırı endamsız sürede özlük zarfında evrimleşeceği müşterek süreci yaşayacağız. Çeşitli menzil, yetenek ve arayıcı dolambaç modellerinde ürünlerimiz tekerlek tekerlek sahaya çıkacak. Hava defans ehemmiyetli müşterek konu. Tabi Türkiye şu anda denli açıktan saldırıyı uçaklarla tevkif yönünde kullanırken, demin madun katmanda iyice ehemmiyetli yetenekler edindi. S-400’ü de boşlama etmemek geçişsiz dünyanın en dobra iklim defans sistemlerinden biri. O da iklim defans ait iri müşterek üstünlük elde edecektir niteleyerek düşünüyorum.

‘Altay düşüncesince Güney Kore’den motosiklet geldi’
Altay Ana Muharebe Tankı’nın motosiklet tedariki ait da etraflıca zamandır geçerli ambargolardan ötürü müşterek rötar yaşanıyor. Türkiye’nin Altay tankı düşüncesince Güney Kore ile motosiklet tedariki görüşmelerine değgin açıklamada mevcut Demir, “(Güney Kore’den) Motor geldi. Motorun çelim sistemlerinin şu anda testleri yapılıyor. Mayıs’ı bekliyoruz. Altay Tankı’nın prototipini o motorla göreceğiz. O denklemde müşterek tedenni yok” dedi.

‘Patriot defterini kapattık’
İsmail Demir, Amerika ile yürütelen F-35 alımı ve F-16 harp uçağı modernizasyonu sürecine değgin ise “Görüşme trafiği başladı. Konuşulmayan müşterek süreç. Karşılıklı dinleme derk ve noktasında adımlar atıldı. Talep ne çözümün adımları ne kabil bunların konuşmasına sürdürmek yerinde değişmeyen alırız düşünmek düşüncesince erken. Diyaloğun başlaması müspet müşterek konu. F-35 mevzusunun kapandığını ve kılıç özlük göbeğimizi kendimiz kesmemiz icap ettiğini düşünüyoruz. Milli Muharip Uçak (MMU), HÜRJET üzere projelerimizde türlü madun yetenekleri oluşturacak son günümüzle yetiştirmek durumundayız. F-16 modernizasyonu ait kararlıyız ve kılıç bunu yaparız” değerlendirmelerini yaptı.

Demir, ABD’den Patriot iklim defans sistemi tedariki olup olamayacağını değgin ise, ”Patriotlarla ait masada şu anda müşterek istem yok. Savunma sanayisinin göz açısına gereğince kılıç o defteri kapattık. Bu bap defans başkanlığından çıkmıştır. Akıntıya kürek tefriş buyurmak de akıllıca değil. Zaten muhatap adına alınmayacağımıza gereğince o bap Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan çıktı. Gündemimizde değil” dedi.

‘Bedava mahsul yağdırsalar da istemiyoruz’
Türkiye akıbet devirde Körfez devletleri ve İsrail’le de ilişkileri normalleştirme sürecinde bulunuyor. Bu devletlere defans uran ihracatı olasılığını da değerlendiren Demir, şunları söyledi:

Bu mevzuda bahsetmek düşüncesince aşırı erken. Türkiye’nin yaklaşımı müspet ilgiler ihdas kılmak yönünde. Eskisi üzere ithal eden, bağımlı değiliz. Bu İsrail düşüncesince de makbul bambaşka devletler zarfında yalan konusu. Bizim özelikle izlemsel ürünlerde bağımlılığı sıfıra inzal ait kararlıyız. Bu mevzuda hayattaki halis muhlis kapılar açılsa, emeksiz mahsul yağdırsalar da istemiyoruz. (Körfez ülkeleriyle) Bir gizil taşımış bulunduğu muhakkak. İlişkilerin bozulması ve ya gerilimi ait Türkiye on paralık müşterek devir gerilimi gerçekleştiren yan olmadı. Türkiye’nin mahsul ve kabiliyetlerinin ne ölçüde bulunduğu bundan sonradan aşina ve ölçüm gören müşterek konu. Gelişmeler bekliyoruz. Günü vardığında göreceğiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler