USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İş makinesiyle doğuma yetiştirilmişti, bebeğiyle taburcu oldu

Başakşehir'de doğum sancısı tutunca iş makinesiyle hastaneye yetiştirilen 32 yaşındaki Meryem Akça, bebeğini sağ esen dünyaya getirerek taburcu oldu.

İş makinesiyle doğuma yetiştirilmişti, bebeğiyle taburcu oldu
28-01-2022 09:59

İlk bebeklerini kucağına meydan fasile "Hep ülkemizin Doğu'sunda bu janr gelişmeleri görürdük, İstanbul'da bunu yaşayacağımız varmış. O an biçarelik vaziyetini hissettik, onlar bizim kahramanımız. Kendi aramızda nükte yapıyorduk ‘karların süresince doğuracağım herhalde' niteleyerek esas oldu. Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü anlatacağız" dedi.

Başakşehir'de birlikte ilkokulda delalet ve ruhsal müşavirlik öğretmenliği işleyen 32 yaşındaki Meryem Akça'nın bebeğini kucağına almasına eyyam kaldığında 25 Ocak gecesi doğum sancıları tuttu. Aile doğrudan ambulansa bilgi verirken dip kar yağışı zımnında yolların kapanması ve yollara bırakılan vesait hasebiyle cankurtaran Akça ailesinin evine ulaşamadı. Durumun bildirilmesi üzerinde devreye giren Başakşehir Belediyesi, çevrede vazifeli birlikte iş makinesini ailenin evine göndererek ailenin Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesine yetiştirilmesini sağlarken Başkan Yasin Kartoğlu da o anları toplumsal medyadan paylaşmıştı. Zorlu yolculuğun arkası sıra hastaneye vasıl ve esenlikle bebeğini dünyaya getiren ana Akça, önceki bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 2,5 salname evli bulunan hoca koşa kızlarına Rabia adını verirken, hastanedeki sürecin sonra esenlikle taburcu oldu. Akça çifti yaşadıklarını anlatırken, kızlarına sahn boyu anlatacaklarını birlikte anılarının bulunduğunu söyledi.

"Karların süresince doğuracağım herhalde' niteleyerek nükte yapıyorduk esas oldu"

Aile süresince doğumuyla ait şakalaşmalar bulunduğunu gücün hastaneye bu biçimde gitmeyi on paralık düşünmediğini özetleyen 32 yaşındaki Meryem Akça "İlk hamileliğim önceki çocuğum, delil öğretmenim ruhsal danışmanım, Başakşehir'de birlikte ilkokulda çalışıyorum. Biz bugünlerde bekliyorduk yemeden içmeden şahıs aramızda nükte de yapıyorduk ‘karların süresince doğuracağım herhalde' niteleyerek esas oldu. Ambulans filan çağırdık yemeden içmeden gelişigüzel arazi karlar altında kalmış olduğu düşüncesince ambulanslar da anca ahlaksız bizi kepçe kurtardı. Hastaneye gidebilmemize okazyon oldular bozulmamış olsunlar. O an sancıyla da boğuşuyoruz ya evde doğurursam ki bana iane edecek, dışarıya çıksam yürüyemeyeceğim karlarda ya kalırsak, anahtar bulunan ihvan götürelim diyorlar yemeden içmeden güvenemiyorsunuz. Çünkü yolların ıpıssız içler acısı yöntemince birlikte cephe gibiydi kılıç kepçeyle geçe karları yararak geçiyoruz yemeden içmeden yaramayan o denli baş döndürücü isim vardı ki. Burası evimize baş döndürücü ırak değil baş döndürücü şükür, 4 kilometre erişme ümidim oldu. Oh dedim eksiksiz yetişeceğiz herhalde. Eşime kepçe doğacak dedim, elbette bineceğiz bilemedik, eşimde huzursuz beli az buçuk düpedüz yemeden içmeden dedim meydana getirecek birlikte obje yok. Yollar ayrılma edilmiş makine parkı gibiydi doğrusu ve üstlerinde o denli dip kümeli karla mevcut ki metodlar gizli ve kepçe nereden geçecek. O denli farklı metodlar bulup geçti ki şaşırdık. Ne badireler atlattık dedim böylece kucağımda görkemli birlikte neşe beli o an yayımcı karı, kepçeyi düşünmüyorsunuz yalnızca aklınıza evladınız geliyor. Onun bu dünyaya gelişi etkili birlikte bilgi oldu. Kendisinin buraya gelebilmesi düşüncesince nice insanoğlunun seferber bulunduğunu bile bile yetiştirebileceğim birlikte döl olacağını düşünüyorum” dedi.

"Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü baş döndürücü anlatacağız"

Hiç kestirim etmeyecekleri birlikte biçimde hastaneye ulaştıklarını özetleyen 30 yaşlarında Matematik Öğretmeni Ercan Akça, “25 Ocak kabil geceleyin vakit 24.00- 01.00 kabil kılıç ambulansa ulaştık gücün onlar bizlere ulaşamadı. Çünkü metodlar hem araçlarla hem bilindik karla dolmuştu. Belediyenin yönlendirmesiyle birlikte iş makinesi bulunmuş oldu o an, bizimle haberleşme kurdular. Ancak iş makinesiyle hastaneye ulaşabileceğimizi söylediler. Biz de bir vaziyete baktık iş makinesine binmeye değişmeyen verdik. Buraya gelişimiz tahminî sıhhatsiz vakit sürdü yemeden içmeden gelebildik ve bebeğimizi şu anda esenlikle kucağımıza aldık, mutluyuz. Bize baş döndürücü asistan oldular, onlar hakkıyla bizim kahramanımız oldular bu açıdan hepsine farklı baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Evde doğum başlayacaktı birlikte bilgimiz yok. O an yaşadığınız stres, yüklülük size yetiyor birlikte biçarelik vaziyetini hissettik. İstanbul kabil iri birlikte şehirde normalde baştan sona ülkemizin Doğu'sunda bu janr gelişmeleri görürdük, anca izledik. İstanbul kabil birlikte yerde bunu yaşayacağımız varmış, bu da kılıç talih oldu. Çocuk sahibi peyda etmek baş döndürücü hususi birlikte ihtisas inşallah Allah her insana bu duyguyu tattırsın. Rabia'ya dünyaya vürut öyküsünü baş döndürücü anlatacağız zira yayımcı ki alışılagelen birlikte gidişat değil. Çok mutluyum şifahane ortamı baş döndürücü elleme yemeden içmeden evimizde henüz şen edeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

“İlk kat hakeza birlikte obje gördük kılıç de mutluyuz”

Rabia bebeğin özelliğine bağlı mütekellim Çam ve Sakura kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Müge Payaslı ise "Hastamız iklim şartlarından ötürü iş makinesi aracılığıyla hastanemize mevrut olup ana ve bebekte rastgele birlikte dava yaşanmamış deminden de bebeği esenlikle taburcu ediyoruz. enteresan karşıladık yemeden içmeden 112'ye başvurulduğunda doğrusu bu biçimde yönlendirdiğini duyduk döl de oldukça elleme şu anda ehemmiyetli bulunan elleme birlikte biçimde taburcu edebilmemiz. İlk kat hakeza birlikte obje gördük kılıç de mutluyuz” dedi.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

İLGİLİ HABER
Askeri helikopterle kent hastanesine getirilmişti, yaşadıklarını anlattı Askeri helikopterle kent hastanesine getirilmişti, yaşadıklarını anlattı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler