USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İletişim Başkanlığından Brüksel'de 'Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği' paneli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlemiş olduğu “Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği” mevzulu panelde, Türkiye'nin anahtar görevi ve teröre dayanak verici ülkelerle ilişik yasal hassasiyetleri ele alındı.

İletişim Başkanlığından Brüksel'de 'Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği' paneli
17-06-2022 20:02
Brüksel

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un videolu mesajıyla süregelen panele, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy ve Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz'in yanında aşırı sayıda Türk ve ecnebi çağrılı katıldı.

Basın Kulübünde Türk-Alman Üniversitesinden Doç. Dr. Enes Bayraklı'nın moderatörlüğünde meydana gelen panelde yalan düzlük Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Birliği Başkanı Richard Milsom, kendini Türkiye'nin DOĞRU dostu namına tanımladı ve Türkiye'nin siyasi, askeri ve iktisadi hedeflerinin katı çoğunu desteklediğini vurguladı.

Milsom, Rusya'nın Ukrayna'da başlatmış olduğu harp nedeniyle, NATO'nun baştan gündeme geldiğini, ABD'nin etraflıca senelerdir Avrupa ülkelerine meydana getirdiği "savunma masraflarını artırma" ikazlarının bu sürede ciddiye alınmaya başlandığını söyledi.

NATO'nun Ukrayna krizi karşısında bütünlük sergilediğini fakat İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine dirlik vakfe gösterilmesinin NATO içerisindeki uyumla ait istifham işaretleri oluşturduğunu korumak için çaba sarfeden Milsom, Türkiye'nin dü diyar ile herkesi gönül tokluğu fail müşterek anlaşmaya varacağından sakıncasız bulunduğunu dile getirdi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Giray Sadık ise Türkiye'nin rastgele devir Avrupa'nın güvenliği ve NATO düşüncesince anahtar önemde bulunduğunu ve aktüel tehditlerin melez özellikte olması dolayısıyla NATO müttefiklerinin rastgele zamankinden hâlâ aşırı birleşmesini gerektirdiğini tabir etti.

NATO içerisindeki yahut ittifaka acemi engelleme kazanmak talip devletlerin birbirlerine dirlik yaptırımları içeren söylemler kullanmasının hata bulunduğunu tamlayan Sadık, İsveç ve Finlandiya'nın bu anlayıştan sıyrılmasının pozitif diyalog düşüncesince müşterek baş yapılanma edebileceğini söyledi.

Brüksel hür Üniversitesinden (VUB) Dr. Koert Debeuf de Avrupa'nın esasen Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamadığını, meseleyi "Türkiye'nin NATO'nun genişlemesine dava çıkarması" biçiminde okuduğunu belirterek, Türkiye'nin PKK ve FETÖ terörü dolayısıyla görmüş olduğu şişman zararın hâlâ dobra haberleşme ve diyalogla anlaşılması icap ettiğini aktardı.

Medipol Üniversitesinden Doç. Dr. Hüseyin Alptekin de NATO üyeliğinin rastgele ülkeye maruf cihanşümul müşterek adalet namına anlaşılmaması gerektiği ve NATO'nun muhtemelen şerait karşılığında üyelerine ayrıcalıklar sunan müşterek anlaşma bulunduğunun altını çizerek, bunlardan en önemlisinin üyelerin düzenlilik endişeleri ve değerlendirmelerine ahenkli işlem bulunduğunu anlattı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yıldırı örgütü PKK'nın propagandasının yapılmasına müteallik görsellerin, bahsini etmiş olduğu bir hale karşıt bulunduğunu vurgulayan Alptekin, Türkiye'nin, bu çeşit eylemlerden duyduğu rahatsızlığın İsveç gözetiminde anlaşılması ve ona mucibince etap atılmasından mevki duyulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı heyetinin temasları

İletişim Başkanlığı heyeti, Brüksel ziyareti kapsamında Belçika'nın diyalekt ve federal parlamentolarında fariza önleyen Türk siyasetçilerle de müşterek araya geldi.

Heyet, bire müşterek sürede ülkenin önde mevrut fikir kuruluşlarından Avrupa Politikalar Merkezi yetkilileri Ricardo Borges de Castro ve Amanda Paul ile görüştü.

Ardından heyet, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir ve Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy’un katılımıyla basınla telaki etkinliğine katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler