USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İklim Şurası Konya'da başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca planlı İklim Şurası, Bakan Kurum'un hava elçisi üniversitelilerle müşterek araya geldiği Gençlik Oturumu'yla başladı.

İklim Şurası Konya'da başladı
21-02-2022 13:34
Ankara

"Yeşil dönüşüm" anlayışını delege müşterek halde ortaya çalıştırmak gibi Selçuklu Kongre Merkezi'nde planlı İklim Şurası'nda, moderatörlüğünü natür savunucusu Güven İslamoğlu'nun meydana getirdiği celsede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 209 üniversiteli hava elçisinin sorularını yanıtladı.

Bakan Kurum, gençlere hava değişikliği ile mücadeleye verdikleri önemden ötürü teşekkürname ederek, topu topu dünyanın hava değişikliği karşısında ehemmiyetli müşterek dönemeçten geçtiğini söyledi.

Bakanlık meydana getirdiği müddet süresince Türkiye'de katı baş döndürücü afetin meydana geldiğini, devletin topu topu olanakları ile vatandaşların yaralarını sarmaya çalıştığını kaydeden Kurum, bu felaketlerin olmaması düşüncesince hava değişikliği ile mücadelede dünkü kararlar aldıklarını belirtti.

Net el değmemiş sürüm hedefine iktiran etmek düşüncesince idman durumunda olduklarını anlatım fail Kurum, şunları kaydetti:

"Gençlerimizde gelecekle ait beklentiler var. 10 bin darülfünun öğrencimizle meydana getirilen incelemede yüzdelik 56'sı felaketlerin olacağını öngörüyor fakat hepsinin ümitleri var. İklim değişikliği ile mücadelede çoluk çocuk ön safta toprak kabul etmek istiyorlar. Üniversitelerimizden mevrut tertemiz hava elçileri bu işin öncülüğünü yapacaklar. Gençlerimiz, benden, Bakan Yardımcımızdan, Belediye Başkanımızdan bu rolü elan güzel yapacaklar. 209 hava elçisi, ego de 210'uncu abileri olarak, inşallah hava değişikliği ile mücadelenin öncülüğünü daima baş başa yapacağız. El donanması ile Türkiye'mize, ülkemize ehil çıkacağız."

Erzurum Teknik Üniversitesi İklim Elçisi Meryem Payveren, Gençlik Bildirgesinin 30 yabanlık imla ekibinde fariza aldığını fakat katiyen zorlanmadığını, her insanın baş döndürücü iştahlı olduğunu, bundan ahir süreçte topu topu gençlerin elini taşın dibine çalıştırmak istediğini anlattı.

Bakan Kurum, bunun üzerinde "Söz veriyorum, bundan sonra bu işin müşterek parçası olacaksınız. Bu işi önde götüren, bizi yönlendiren, bizi destekleyen şahıslar olacaksınız. Üniversitenizi bitirseniz bile arkadaşlarınız sizden almış olduğu bayrağı fevk giymek düşüncesince çalışacaklar. El donanması içinde memleketimize ehil çıkacağız. Burada yapacağınız icraat sizi iş hayatınızda öne çıkaracak." niteleyerek konuştu.

Güven İslamoğlu ise genç, devim bilimi müşterek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanının, gençlerle buluşmasının baş döndürücü manalı bulunduğunu belirterek, "Fazla vaktimiz yok, akıbet dönemeçteyiz. Biz anlaşılan müşterek hoşnutluk geldik, gençlerin yaşamı bitmeme ediyor, onların bu mevzulara eğilmesi baş döndürücü önemliydi." dedi.

"Çalışmalarınıza Bakanlığımızca verilebilecek rastgele çeşitli desteği vermeye hazırız"

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden müşterek öğrencinin, arkadaşıyla 750 kilometre çiftteker sürerek, biçim güzergahında belirledikleri okullarda dudak ve diş sağlığına bağlı sunumlar yaptıklarını anlatması üzerinde Bakan Kurum, hem çiftteker sporunda farkındalık oluşturdukları aynı zamanda sahalarına bağlı ferdî müşterek plan geliştirdikleri düşüncesince öğrencileri kutlama etti.

Konya'nın çiftteker şehri bulunduğunu hatırlatan Kurum, "Türkiye'de çiftteker dair evvel kat müşterek master yazı yapıldı. Bu yazı çerçevesinde icap Büyükşehir Belediyemiz, icap kaza belediyelerimiz metodları yapıyorlar. Türkiye'de çiftteker kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz. Buna bağlı Edirne'den mevrut müşterek vatandaşımızın Kars'a derece müşterek çiftteker yolu güzergahında gidebilmesini teminen master yazı çerçevesinde 3 bin kilometre çiftteker yolu inşası düşüncesince müşterek erek koyduk. Bu erek doğrultusunda belediyelerimizle çalışıyoruz.
Bütün gençlerimiz de okullarına, üniversitelerine bisikletle gidebilirler. Hem sağlıkları namına hem farkındalık namına bu emek harcamayı yükseltmek lazım. Ben sizleri kutlama ediyorum. Çalışmalarınıza Bakanlığımızca verilebilecek rastgele çeşitli desteği vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum 210'uncu hava elçisi

Kurum, Ankara Üniversitesi hava elçisi gencin, hava dair hazırladıkları bildirinin Mısır'da düzenlenecek İklim Zirvesi'nde sunulmasına bağlı talebine, "Tabii, olabilir. Sizin anlatım edebileceğiniz rastgele yerde kendinizi anlatım etmenize olanak ve enfrastrüktür sunacağız. Edemediğiniz yerde de görüşlerinizi, 210'uncu elçiniz şekilde ego dile getireceğim. Bundan on paralık duraksama etmeyin." dedi.

"Üniversiteler düşüncesince hava değişikliği rehberi"

İklim elçisi ayrıksı müşterek öğrencinin de "Üniversiteler düşüncesince hava değişikliği rehberi hazırlamayı baş döndürücü isteriz. Böyle müşterek obje gibi müdür?" sorusu üzerinde Kurum, şu halde konuştu:

"Evet mümkündür. Her obje mümkündür. Hemen buradan mütedavil sermaye kebap sermaye dönmez, buradan alacağınız bilgi, buradaki sunumları, dokümanları birleştirebilirsiniz. Biz yeşil üniversite, iklimle ahenkli darülfünun istiyoruz. İklimle iç içe, doğayla iç içe darülfünun istiyoruz. Dolayısıyla bu kararların üniversitelerde uygulanmasına müteveccih müşterek izlemsel planı doğrudan hazırlayabilirsiniz. Biz lazım topu topu geri hizmet desteği veririz ve bu çerçevede ortaya koyacağınız izlemsel plana rastgele çeşitli katkıyı sağlarız."

Kurum, Milli Eğitim Bakanlığının bu mevzuyu önemsediğine dikkati çekerek, "Artık gençlerimiz, çocuklarımız çevreyle alakalı, hava değişikliğiyle ilgili derslerimizi görecekler. O sebepten üniversitede de hakeza müşterek düzentileme yaparız. Hatta YÖK ile konuşup, bu konuların rastgele kısımda öğüt şekilde okutulması noktasında girişimlerimizi de yaparız. Siz kâfi ki o emek harcamayı gerçekleştirmek isteyin." değerlendirmesini yaptı.

Öğrencilerin sorularını cevap veren ve lakırtı fail Bakan Kurum, İklim Elçileri ile hatırat fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler