USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İhbar yağıyor! Depremde binası yıkılan müteahhitler kaçıyor, ilaç alın!

KAHRAMANMARAŞ'ta 6 Şubat’ta meydana mevrut ve 10 ili vuran dü iri depremin yıktığı binalarda kontrol istirdat emek harcamaları bitmeme ederken, temelsiz binaların müteahhitleri yurtdışına kaçmaya çalışıyor. Çok sayıda yüklenici düşüncesince "Kaçıyor" suç duyurusu yap?

İhbar yağıyor! Depremde binası yıkılan müteahhitler kaçıyor, ilaç alın!
11-02-2023 09:05
KAHRAMANMARAŞ'ta 6 Şubat’ta meydana mevrut ve 10 ili vuran dü iri depremin yıktığı binalarda kontrol istirdat emekleri bitmeme ederken, batıl binaların müteahhitleri yurtdışına kaçmaya çalışıyor. Çok sayıda yüklenici düşüncesince "Kaçıyor" suç duyurusu yapılırken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'dan çağırma cihazı geldi: "Çok sayıda suç duyurusu geliyor, müteahhitler kaçmaya çalışıyor. Hemen ülke dışı depar belgesi yasağı koyulmalı."Abone ol

10 Şubat Cuma haset sayaç 17.00 bakımından resmi sayılara mucibince 10 ilde hep 11 bin 302 yapılış düşüncesince “yıkıldı” suç duyurusu yapılırken, o binaların müteahhitleri yurtdışına uzaklaşmak düşüncesince harekete geçti. Hatay'da 250 konutlu “Cennetten beraberinde kare” denilerek milyonlarca liraya satılan ve deprem sonrası yıkılan Rönesans Rezidans'ın mimarı Mehmet Yaşar Coşkun ülke dışına uzaklaşmak isterken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan'dan çağırma cihazı geldi: "Çok sayıda suç duyurusu geliyor, müteahhitler kaçmaya çalışıyor. Hemen ülke dışı depar belgesi yasağı koyulmalı."

Yurtdışı yasağı yasağı ve mallarına el konsun

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sağkan, Hatay’da yıkılan 250 daireli Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un Karadağ’a uzaklaşmak üzereyken İstanbul Havalimanı’nda yakalandığını hatırlatarak “Bize müteahhitlerin kaçmaya çalıştığına müteallik aşırı sayıda suç duyurusu geliyor. Sorumluların kaçmaması ve delillerin karartılmaması düşüncesince ilkin ülke dışı depar belgesi yasağı ve servet varlıkların dondurulması edinmek kadar ivedilikle aşama atılmalı” dedi.

10 kentin savcılıklarına duyurma yapıldı

Barolar Birliği namına cemaziyelevvel depremin vurmuş olduğu 10 ilin cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusu mahiyetinde zeval duyurusunda bulunduklarını tamlayan Sağkan, ilkin yıkılan binaların müteahhitleri ve yapılış denetleme şirketi yetkilileri ile hepsi sorumlular karşı ilkin ülke dışı depar belgesi yasağı ve servet varlıklarının dondurulması edinmek kadar hepsi tedbirlerin aceleci namına uygulanmasını istem ettiklerini söyledi.

Adalet Bakanlığı'na çağırma cihazı yaptı

On binlerce yapının ya yıkıldığını yada dokunca gördüğünü, deprem soruşturmaları kapsamında bu binaların sütun ve kirişlerinden numuneler alınması gerektiğini, bu delillerin toplanması ve kaybolmaması düşüncesince aşırı sayıda hukukçuya gereksinimi bulunduğunu, savcıların yegâne başlarına vürut şanslarının olmadığını tamlayan Sağkan, TBB namına on binlerce avukatla baş başa bu sürece göz boncuğu hesaplı beklentileri yapılmaksızın eklenmek istediklerini de Adalet Bakanlığı’na ilettikleri belirtti.