USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanlığından hurda ve kuvvetsiz vasıtalar düşüncesince genelge

Genelgeye gereğince kişmiri yöntemini kullanıcılarını levent boylu müddet etkileyecek halde otopark edilmiş, bırakma edilmiş yahut hasara tutulmuş taşıt sahiplerine mukteza bildirme yapılacak, kaldırılmayan vesait trafikten men edilecek.

İçişleri Bakanlığından hurda ve kuvvetsiz vasıtalar düşüncesince genelge
28-01-2022 17:45
Ankara

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelgeye bakılırsa yağız alternatifini müşterilerini etraflıca müddet etkileyecek biçimde otopark yeri edilmiş, ayrılma edilmiş yahut hasara yakalanmış anahtar sahiplerinin uyarıya karşın çekmediği araçları trafikten men edilecek.

İçişleri Bakanlığı, gidiş geliş güvenliğini ve amme düzenini tehlikeye atan cadde, çıkmaz ve meydanlardaki, hurda yahut kuvvetsiz vaziyetteki araçlara müteveccih tedbirleri içeren genelgeyi valiliklere gönderdi.

Genelgede, kişi ve anahtar yoğunluğunun artmasına ilişikli kendisine otopark yeri piyasası ihtiyacının arttığı, bu durumun devir hin gidiş geliş güvenliğini ve yoğunluğunu menfi etkilediği belirtildi.

Cadde, sokak, alan neredeyse kamunun eş kullanma sahalarına veya hususi mülkiyete husus bölgelere etraflıca mütemadi bırakılan, ayrılma edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz bir duruma mevrut araçların, oluşturdukları fon ve mekân kirliliğine uyanıklık çekilen genelgede bu vasıtaların patlama ve yanma riski zımnında amme düzeni ve güvenliğini de gözdağı etmiş olduğu vurgulandı.

Ayrıca genelgede, sonuç zamanlarda park, alan neredeyse alanlarla beraberce hususi mülkiyete husus taşınmazlarda bu şekildeki araçlardan kaynaklı problemlerin çözümüne müteveccih yakınma ve taleplerin arttığı da kaydedildi.

Genelgede, bu araçlarla alakadar izlenecek adımlar ve metodlar şöyleki sıralandı:

- 5393 mahdut Belediye Kanunu'nun 15'inci maddesi ve 5216 mahdut Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7'nci maddesi gereğince şehremaneti sınırları bünyesinde belirlenmeyen hurda piyasası var ise yanında an ilk belirlenmesi sağlanacak. Söz konusu vasıtalar niteliklerine bakılırsa (hurda veya ayrılma edilmiş olma özelliğine ilişikli olarak) belediyelerce belirlenen hurda debboy alanları yahut yediemin otoparklarında korunum dibine alınacak.

- Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 174'üncü maddesi kapsamında yağız alternatifini müşterilerini etraflıca müddet etkileyecek biçimde otopark yeri edilmiş, ayrılma edilmiş yahut hasara yakalanmış araçların, gidiş geliş zabıtasıyla beraberce 2918 mahdut Karayolları Trafik Kanunu'nun 6'ncı ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 7 ve 9'uncu maddelerince inanma ve jandarma hizmetleri sınıfındaki öbür personel ve şehremaneti polisi çeşidinden belirleme edilecek ve izin sahiplerine araçlarını kaldırmaları hususunda lazım bildirme yapılacak. Kaldırılmayan vasıtaların gidiş geliş zabıtasınca trafikten men edilmesi sağlanacak.

- 5326 mahdut Kabahatler Kanunu'nun 41/6 maddesi gereğince kullanılamaz bir duruma mevrut motorlu yağız yahut çokluk aktarım araçlarını veya bunların bütünler cüzlerini sokağa yahut kamuya alakadar bölgelere bırakan anahtar sahiplerine kaldırmaları anlamında bildirme yapılacak. Tebliğe karşın araçlarını kaldırmayanlara prosedür yapılarak, bu vasıtaların hurda alanlara kaldırılması sağlanacak. Bunların kaldırılmasına ilişikli masarif ise malikinden öğrenim edilecek.

- Karayolları Trafik Kanunu'nun Ek 14'üncü maddesi kapsamında buluntu olması zımnında yahut bu anayasa hükümleri layıkıyla trafikten men edilerek alıkonulan fakat malikleri çeşidinden 6 ay zarfında teyit alınmayan yahut aranmayan vasıtaların Milli Emlak müdürlükleri yoluyla satılması sağlanacak.

- Valiliklerce yöresel koşullar da dikkate alınarak mevzuya ilişikli hazırlanmakta olan genel komut örneği yayımlanacak.

- Vali/kaymakam başkanlığında planlı vatandaşla telaki yahut kocabaşı toplantıları özellikle iktisap etmek neredeyse benzeşim derinti yahut etkinliklerde manşet birimlerince husus karşı lazım bilgilendirme yapılacak. Vatandaşlardan mevzuya ilişikli mevrut ihbarlar ivedilikle değerlendirilecek.

- Toplumsal farkındalığı bırakmak amacıyla alakadar birimlerce eş güdüm kurularak husus karşı broşürler hazırlanarak dağıtılacak. Sosyal iletişim araçları üstünden bilgilendirme/ bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek.

- Vali çeşidinden görevlendirilecek ilbay yardımcısının koordinesinde kaymakamlıklar, yerli yönetimler, manşet birimleri, alakadar cümle odaları ile amme büyüklenme ve kurumlarının eş çalışmasıyla olan gestalt tespiti yapılacak.

- Kamuya alakadar yerlerde yahut hususi mülkler üstünde ayrılma edilmiş, hurda, atıl, buluntu, hasara uğramış, kullanılamaz bir duruma mevrut yahut uygun sürenin üstünde otopark yeri biçiminde olan araçlara ilişikli envanter emek vermesi yapılacak. Bu biçimde tespiti meydana getirilen vasıtaların hurda debboy sahalarına kaldırılmasına yahut yediemin otoparklarında korunum dibine katılması ilişikli ilerlemeler, üçer maaş dönemler (mart, haziran, eylül, boşluk aylarının sonlarında) biçiminde İçişleri Bakanlığına gönderilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler