USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanlığı kadına şiddete karşı yeni projesi 'Kadına El Kal-ka-maz'ı açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, familya içi ve kadına şiddete karşı “Kadına El Kal-ka-maz” projesini açıklayarak, “Erkek odaklı münteşir ortak bilinçlendirme emek vermesi yapıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı kadına şiddete karşı yeni projesi 'Kadına El Kal-ka-maz'ı açıkladı
05-11-2022 03:55

İçişleri Bakanı Soylu maşeri iletişim araçları hesabında icra ettiği videolu paylaşım ile eş içi ve kadına müteveccih sertliği karşılamak düşüncesince bugüne derece tahsil edilen önlemleri ve önlemlerin etkilerini “Aslında sağlam baş döndürücü problemi evren ile beraberce yaşıyoruz. Terör gidiş geliş kazaları afetler ayrıca en akıbet Covid-19 salgını, fakat müşterek tanesi mevcut ki bizlere katiyen yakışmıyor. 'Cennet annelerin ayakları altındadır', diyen, 'Kadına el kalkmaz' diyen müşterek millete on paralık yakışmıyor. Bir kadına, müşterek çocuğa, müşterek anneye, boşanmak talip eşe, ayrılmış bulunduğu eşine, nişanlıya, şiddet açıklamak büsbütün kadın ve bebek bulunduğu düşüncesince cefa etmek bunlar bizlere yakışmıyor. Bu ne haktır, bu ne insanlıktır, ne de erkekliktir. Dinde de vicdanda da noktayı yoktur. Dünya denli kılıç de eş içi ve kadına hızlı savaş ediyoruz." sanarak konuştu. "21. asrın başlangıcında Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu bölgede devletimizde ihtilal durumunda adımlar atıldı." diyen Bakan Soylu, "Her şeyden ilkin kanun değiştirilerek hanımlara müteveccih artı ayrımcılık yapmayı önceki kat müşterek kanun kuralı biçimine getirdik. Aile içi ve kadına müteveccih sertliği engel peyda etmek düşüncesince seçim yönetmelikler ve icraat yapıldı. Namus cinayetleri ve yol yordam cinayetlerine meydana getirilen ukubet indirimleri ve mahkemedeki dobra çözüm indirimleri de kaldırıldı. Diğer mevzularda bulunduğu denli bu mevzuda da bizim stratejilerimiz var. En yenisi Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Aile Bakanlığı koordinesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet, Sağlık, İçişleri Bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla hazırlanmakta bulunan kadına müteveccih hızlı savaş 2021-2025 4. Ulusal Eylem Planı geçtiğimiz mart ayında yürürlüğe girdi. Buna ek kendisine 2022 yılı süresince değme birinin mesul bulunduğu çalışkanlık planı da yayınlandı. Tüm bu belgelerdeki Bakanlığımıza sakıt görevler çerçevesinde eş içi ve kadına müteveccih sertliği karşılamak düşüncesince sağlam baş döndürücü uygulamayı yaşama geçirdik. Tekliflerimizin müşterek bölümü inhibitör olmaya yönelik” halinde konuştu.

Teknolojiyi kadına müteveccih sertliği karşılamak düşüncesince kullandıklarını vurgulayan Bakan Soylu, şunları kaydetti:
“Öncelikle çağdaş değişen teknolojinin ahali imkanlarını sahaya sürdük. Mesela 2018 senesinde KADES anlı şanlı uygulamayı devreye aldık. Kadınlarımız bunu cep telefonlarına indiriyorlar. Bir ürkü butonu denli çalışıyor. Acil vaziyette yegâne dokunuşla 112 çabuk çağırma cihazı merkezimize suç duyurusu düşüyor ve en yaklaşan kadrosu yönlendiriyoruz. 27 Ekim itibarı ile 4 milyon 105 bin kadın bu uygulamayı telefonuna indirdi. 536 bin suç duyurusu aldık. Ekiplerimiz hepsine gitti. Bunların 318 bini asıl ve zarar içeren ihbarlardı ve hepsine karışma ettik ve ıvır zıvır müşterek derece başarısından ötürü KADES arsıulusal ihsanıhümayun aldı. Fransa ve Belçika'da uygulamayı kalıp aldı. Bir öbür tedbirimiz Bakanlığımız asayiş çabuk boyut merkezimizdeki elektronik bilezik takibat merkezimizle riski faziletli olaylarda duruşma sonucu ile takılan elektronik kelepçeler bu merkezden 7 gündüz 24 zaman izlenmektedir. Aynı anda bin 500 olayı takibat edebiliyoruz. Uzaklaştırma sonucu bulunan eş kadına yaklaştığında cümle uyarıyor ve ekiplerimiz aceleten karışma ediyor. Şu anayasa derece bin 950 olayı izledik halen 747 vakanın izlenmesi bitmeme ediyor. Öte taraftan kadınlarımızın yakınma imkanlarını ve yakınma takibat kapasitemizde ilave zımnında gittik. Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde bin 5 Jandarma Genel Komutanlığı içerisinde 242 peyda etmek kıl payı mecmu bin 247 eş içi ve kadına müteveccih hızlı savaş departman amirliği kurduk. Ve değme ilçede ulaşılabilir olduk. 100 bin nüfusun üstündeki kadın misafir evi kullanılmamış belediyeler misafirhane açmaları dair uyarıldı ve müddet verildi. Ayrıca kollukçu merkezi amirlikleri ve jandarma karakollarındaki emniyet masalarında 3 bin kadın personel görevlendirerek kadınlarımızın çıkarlarını henüz şen anlatım etmelerini sağladık. Öte taraftan il ve ilçelerimizde mevcut açık bap birimlerimizde de bu şikayetlerin alınmasını ve yönlendirilmesini sağladık. Bu kanalları açtıkça tahsil edilen huzursuzluklar tedarik kanalları tabii ki ulaşılabilirlikle arttı. Kadına müteveccih şiddet vakalarında asliye yaklaşımımız inhibitör olmak. Bunun düşüncesince işin riziko analizi boyutuna ayrı müşterek ehemmiyet veriyoruz. Bu maksatla dünyada da makbul riziko çözümleme formlarını ve yöntemlerini kullanıyoruz. Her vakada vakaya hususi müşterek eşya ve riziko yorum formu doldurup çözümleme ediyoruz. Bu formlarımızı sonsuz yeni kriterlerle güncelliyoruz.“

Bakan Soylu, büyümekte bulunan ve yeni makbul projeye ilişkin, “Şimdi de yeni müşterek projeyle bu analizleri sentetik zeka algoritmayla gerçekleştirmek düşüncesince emek vermek başlattık ve şu an sınav aşamasındayız. Çok endamsız müddet içerisinde değme fenomen düşüncesince henüz uygun henüz er ihtar verici ve henüz inhibitör müşterek düzene daima beraberce kavuşmuş olacağız. Her mevzuda bulunduğu denli eş içi ve kadına müteveccih hızlı mücadelede de işin en ehemmiyetli unsuru naşir ki insan, bilirkişi personel ve maşeri farkındalık. Bunun düşüncesince derin müşterek pedagoji bilimi programı izliyoruz. Son üç yılda mecmu 327 bin manşet personelimize bu mevzuda pedagoji bilimi verdik. Ayrıca akıbet dü yılda 38 bin erbaş ve ere, kollukçu akademisi ve jandarma yalı asayiş akademisinde pedagoji bilimi gören tahminî 24 bin öğrenciye, bin 327 mülki yönetim amirine, 18 bin muhatımıza bu mevzuda pedagoji bilimi verdik ve görülmemiş müşterek projeye başladık 'Kadına El Kal-ka-maz' ismini verdiğimiz bu proje ile eş odaklı münteşir müşterek bilinçlendirme emek vermesi yapıyoruz. Şu anayasa derece mükemmel 5 milyon adama ulaşıldı. 100 binden müşterek tomar afiş ve pankart hazırlandı. 1.5 milyondan müşterek tomar risale dağıtıldı. Tüm bu icraat kararında geldiğimiz benek şudur; 2015 senesinde salname maatteessüf 260 kadın cinayeti yaşanmış nüfusunum yüzdelik 7.5 artmasına karşın sabık sene 309'a indirdik. Bu yılda sabık senenin bire müşterek zamanına gereğince yüzdelik 8lik müşterek azalma var. Yani müşterek gerileyiş trendi var. 2015'te şüpheliye müteveccih sunulan inhibitör tedarik sonucu sayısı 295 bin 2021 yılı böylecene bu nüsha 726 bin olmuştur. Bu sene ise halen 608 bindir. Yani devletin halis muhlis organları eş içi ve kadına müteveccih hızlı savaş konuşanda mükemmel müşterek seferberlik halinde.” ifadelerini kullandı.

Dünya devletleri ortada Türkiye'nin eş içi ve kadına şiddet vakalarında yerini yayınlayan Bakan Soylu, “Aile içi ve kadına müteveccih şiddette ahiret yolculuğu orana Türkiye'de milyonda 5 ve hala düşüyorken ABD'de milyonda 22 şu demek oluyor ki 4 katımız, Ukrayna'da milyonda 21, Belçika, Avusturalya ve Romanya'da milyonda 8, İsrail ve Hırvatistan'da milyonda 7, Finlandiya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde milyonda 6, Almanya, Hollanda, İsveç ve Norveç bizimle bire müşterek şu demek oluyor ki milyonda 5. Birçok ülkede bu ahiret yolculuğu vakaları eşi, ayrılmış bulunduğu benzeri ve kız arkadaşı kapsamına karşın eş içi anayasa kız karındaş denli fertleri de kapsıyor tabii müşterek sayısına güçlü tahammülümüz yoktur. Bir eş içi şiddette müşterek kadına şiddete müşterek ölüme bile tahammülüz yoktur, bu sayıların hepsi el değmemiş olana kadar; şiddet sıfır, dirilik kaybı sıfır, yaş el değmemiş olana derece ahali hanımlarımız kendini güvende hissedene derece çalışmaya devam. Aile içi şiddet ve kadına şiddet adamlık dışıdır kadına el kalkamaz” dedi.

Musa Erdoğan

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler