USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'O zaman siz açığa düşmeyin'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Devletin kayıtlarında mevcut açığa çıkacaktır ama o halde siz açığa düşmeyin” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'O zaman siz açığa düşmeyin'
23-11-2021 07:53

2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 20202 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ile müteallik şirketlerin bütçeleri ile bitmeme etti.

Soylu, milletvekillerinin sorularını cevapladı. Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un ‘İçişleri Bakanı sorularıma yanıt veremeyerek firar etti yalanını buradan twitter hesabından paylaştığını' belirterek, “Tüm medyası da bire müşterek biçimde sundu, ama devir balçıkla sıvanmaz. Biz çağ Türkiye'nin uyuşturucu, yıldırı meselelerini konuşacağımıza herkesin bilmiş bulunduğu bizim esasi yönünde bel kemiği mücadelemiz bulunan yıldırı örgütü ve kabahat çetelerinin direncini kırmaya müteveccih oluşturdukları karacılık hattına TBMM'nin şu salonunun sömürme edilerek yapılması beni üzmüştür. Antalya yangınında neredeydiniz diyerek sorandan, siz niçin Fırat'ın doğusunu tezkereden çıkardınız kadar şu demek oluyor ki söyleyecek dizge bulamıyorum. Artık esassız değil, müşterek sinir krizi ıssız bulunduğunu düşünüyorum. Kendi umumi başkanının itirazını strateji etmeyen müşterek anlayışı ortaya koyuyor. Şimdi şu Fırat'ın batısı bu da doğusu: Burası Barış Pınarı harekatı bölgesi. Şu anda Barış Pınarı harekatı branşında hem askerin hem jandarmanın hem polisin bununla birlikte kaymakamlığımızın bulunduğunu görecekler. Ama gözlerini anca öfke bürümüş ki bizi öldürseler, parça lime doğrasalar gönül tokluğu olmayacaklar. Sizin bu sıralarınızda oturanlar rahmetlik Menderes'e aynısını yaptılar, rahmetlik Demirel'e yaptılar, eşinin iç çamaşırını Türkiye'nin siyasa materyali biçimine getirdiler. Yapanların ayıbıdır. Dünyanın en eksiksiz hanımefendisine yaptılar” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekilleri Bakan Soylu'ya aksülamel gösterdiler ve Bakan Soylu'nun bozukluk dilemesini istediler.
Soylu, şu biçimde konuştu:

“Aynısını rahmetlik Özal, Erbakan, Türkeş'e yaptılar, aynısını Erdoğan'a yaptılar, ihtimal unutmuşsunuzdur Ecevit'i de sömürme ettiler. Ben Türkiye'nin gerçeklerinden bahsediyorum. Kendisinin derk yeteneği olsaydı Fırat'ın doğusu ve batısını anlardı. Sayın Özkoç hala toplumsal iletişim araçları politikası yapmaktadır. Senin ne ayıplar yaptığın ortadadır.”

Bakan Soylu, taşlama etmediğini söyleyerek, meydana getirilen siyaseti eleştirdiğini aktardı. Soylu, Türkiye'ye fariza edenlerin ölüm cezası cezası cezası sehpasına götürüldüğünü kaydederek, “Ne bilirsin cahil. Sen git CHP'nin darbeci politikalarına bak. 15 Temmuz da neler yaptığınıza bak. Bu ülkenin gelişmesini hazmedemeyen HDP'nin destekçisi biçimine getirdiniz CHP'yi. Kılıçdaroğlu, buraya bu kullanıcılarını kışkırtılmış geçirmek düşüncesince burayı çalkalamak düşüncesince göndermiştir” halinde konuştu.

Plan ve bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz oturuma açıklık verdi.
Soylu, CHP Grup Başkanvekili'nin ayrı, CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun ayrı nesne dediğine ayraç fail Soylu, “Senin kafan almaz Sayın Özkoç. CHP'nin nite Türkiye'ye darbelere getirdiğini çocukluğumuzdan buyana izledik, yaşadık” diyerek konuştu.

Soylu, narkotik ile uğraş konusunda, “İlk ilkin FETÖcülerin sonradan düzenli kabahat çetelerinin arkası sıra toplumsal medyada kişi görüşlerini bildirme ettiğini kail kiralık kalemlerin arkası sıra kaldığımız Türkiye'nin narkotik ile mücadeledir. Okul önleri, parklar problemliydi. Zombi kadar dallar milletin önünden geçiyordu. Doğu ve güneydoğuda PKK'ya uyuşturucudan tecim hakkı vermeyen bunu gelişigüzel müşterek narko yıldırıcılık hem kişi gençliğine hamle adına gören Türkiye iri müşterek uğraş verdi. Kimin ayağına bastıysak FETÖ, kimin ayağına bastıysak PKK, kimin ayağına bastıysak bütünü Türkiye'yi maksat almış gene eski zamanlarda bulunduğu kadar Türkiye'yi narko terörle suçlamaktadırlar. Böyle müşterek kanıt Avrupa'da ve dünyada yok. Böyle müşterek iddianın sahibi FETÖ ve düzenli kabahat lideri. Peki Meclis niçin bunun ardına takılır anlamıyorum tekraren yanıt verildi. Binlerce kat yanıt verildi. Geçen yıl 10 Haziran'da bu izah yapıldıktan sonradan bizim Narkotik Daire Başkanlığı videoteyp konuşma ile Kolombiya makamları ile iletişime geçiyor ve kime geliyor, bu kılıç buna karışma edelim diyorlar, adli teavün ikrar edilmiyor” ifadelerini kullandı.

Soylu, ‘Hukuk arkamızdan gelir' söylemi eleştirilerine, şu biçimde yanıt verdi:

“Biz bu ülkede narkotik ile uğraş ederken elimizdeki dört başı mamur enstrümanları kullanmaya çalışıyoruz. Kimi gözaltına alıyorsak, hepsinin ifadelerini, nerede kullandıklarını, ne zaman başladıklarını öğreniyoruz. Sonra bunlarla ilgilendiren analizleri yapıyor. Türkiye'de yüzdelik 48 yöresinde evlerinde narkotik kullanıyor, yüzdelik 28 oranında kullanılmayan binalarda kullanıyor. Biz ev düşüncesince ne yapmalıyız, anneye ulaşmalıyız, kullanılmayan binalarda muhtarlar dedi ki; kullanılmayan binalarda bizlere asistan olun dediler. Bizde kanunun el verdiği seviyede iane ettiğimizi söylüyoruz. 2019'da TBMM'nin almış bulunduğu anayasa değişikliği var. Bir kullanılmayan yapının nite yıkılacağını gösteriyor. Benim onlara dediğim şu; Mülkiyetle ilgilendiren ağız dalaşı ayrıksı müşterek konudur, TBMM'nin oluşturduğu anayasa ayrıksı müşterek konudur. Siz valiye bunu söylediğinizde hususiyet yürür, ama yapının yıkılması Valilik kararıyla yıkılır. Bu mücadelemiz bire müşterek biçimde bitmeme edecektir. Ben burada hukukun üstünlüğünü ortaya koyarsam koyayım siz gene bunu dışarıda bire müşterek biçimde söylemeye bitmeme edeceksiniz.”

Askerlere şehitlik verilmesine müteallik adına Soylu, “İki er var. Bir tanesi ona üstleri biberli et demesine karşın biberli etmediğinden ötürü yaralanan asker, kılıç ona şehitlik verdik. Elbetteki talih ayırarak oradaki lazım sonucu verdi. Bunu burada FETÖ ile yaptığımız mücadeleyi özemek ve bu mevzuda hükümeti ve yaptıklarımızı suçlayıcı müşterek duruma gelmek düşüncesince yaptıklarınız bizim umurumuzda değildir” halinde konuştu.
Kayıp silahlar dair Soylu, yekûn 16 tabanca kaybolduğunu kaydetti.

Sezgin Baran korkmaz dair Soylu, “Kendi grubunuzdaki arkadaşlarınıza soracaksınız. Onunla bu arada iş markajcı arkadaşlarınıza soracaksınız, onunla bu arada geceleyin ezanı sefası önleyen arkadaşlarınıza soracaksınız. Hayatımdaki en alicenap meselesi kabahat örgütleri ile mücadeledir” diyerek konuştu.

On bin dolar dair Soylu, “Devletin kayıtlarında mevcut açığa çıkacaktır. Ama o halde siz açığa düşmeyin” dedi.

Ahmet Umur Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler