USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu konuşuyor, peşinden büyükelçiler mülakat yapıyor. Organize işler bunlar. Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar.'' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar
20-10-2021 09:18
Diyarbakır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde otelde Muhtarlar Günü zımnında planlı programda, afetlerde ve koronavirüsle savaş sürecinde muhtarların yürüttüğü çalışmaların önemine değindi.

Milletin dertleri ve sıkıntılarının ilk adresi, devletle ilk dek noktasının muhtarlar bulunduğunu dile getiren Soylu, muhtarlara müteveccih meydana getirilen emek harcamaları aktardı.

Dün akşam ezanı yaşadıkları beraberinde gelişimin kendilerine ehemmiyetli beraberinde fotoğrafı gösterdiğini tabir fail Soylu, şu biçimde konuştu:

"Aslında 10 Batılı büyükelçi, bükemedikleri bileği öpmek adına dün bizi zılgıt etmeyi seçtiler, hakeza beraberinde deklerasyon yayınladılar. Tehdidin içinde ne bulunduğu baş döndürücü ehemmiyetli değil. Vız gelir, tırıs gider. Bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunan Batı'yı, bu 10 ülkeyi bu davranışa iten motivasyonun kaynağını görmektir. Batı şu anda Türkiye'ye hakkında beraberinde sinir krizi halindedir. Siz nite Akdeniz'de bizlere sorgusuz sualsiz dolaşırsınız? Siz nite Azerbaycan'da beraberinde arzu ortaya koyarsınız? Siz nite Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile beraberce dü karındaş oturur da Maraş'ı yeniden açarsınız? Siz nite 40 sene envestisman yaptığımız PKK, FETÖ ayrıca DEAŞ yıldırı örgütünü bitirirsiniz? Siz nite PKK'ya yönettirdiğiniz belediyelere bu milletin evlatlarını görevlendirirsiniz de surda fıkdan açtırmazsınız, bu milletin vergileriyle gene bu millete hizmetkar olursunuz?"

"Huzur ve güvenlik, ayrımsız sürede gondol sefası var"

Tunceli'de planlı savaş ile 2016 yılı sonu itibarı ile 570 bulunan yıldırıcı sayısının bugün mecmu 21 olduğuna ayraç fail Soylu, kişilerin grup biçtiğini, sonuç 1,5 yılda Tunceli'nin köylerine dü bin insanoğlunun yerleştiğini bildirdi.

"Allah'a hamdolsun korkmuyorlar, çekinmiyorlar artık. 'Burası bizim köylerimiz, istediğimiz derece geleceğiz, istediğimiz derece yerleşeceğiz.' diyorlar. Bugün itibarı ile Tunceli'de bitmeme fail envestisman miktarı 3 bilyon 699 milyon liradır. Sadece amme yatırımlarımız. Neden? Huzur ve güvenlik, ayrımsız sürede gondol sefası var. Aynı sürede bu yaz otellerinde arazi yok." diyen Soylu, beraberinde devir terörün bilge bulunduğu yerlerde baş döndürücü dobra dinlenme kampı alanları yapıldığını, kişilerin tatillerini geçirdiğini anlattı.

Yaklaşık 3 hafta ilkin Hakkari'de yürürken beraberinde kızın yanına geldiğini, ve üniversiteyi kazandığını ilettiğini aktaran Soylu, "Tıp fakültesini kazandığını söyledi. 2016'da Hakkari'de tababet fakültesini ele geçiren döl sayısı 0. 2017, 2018 ve 2019'da 0, 2020'de 4 ve 2021'de 19. Tayyip Erdoğan'ın icra ettiği bu ülkenin kız çocuklarını okutmak, bu ülkenin annelerini rahat gerçekleştirmek ve bu ülkenin insanlarını birbirine karındaş yapmaktır." niteleyerek konuştu.

Batman'da 2016'da tababet fakültesini ele geçiren insan sayısının 90, şu anda 265 olduğuna dikkati çekici Soylu, alelacayip beraberinde noktaya geldiklerini, aradıkları Türkiye, Doğu ve Güneydoğu, doğacak ve yarınların bu bulunduğunu ve bunu sağlamakla memur olduklarını dile getirdi.

Bakan Soylu, şu biçimde bitmeme etti:

"Gelecek, 12 yaşındaki, 9 yaşındaki kızı takanak dağa götürecek, eline tabanca verecek, onu korkutacak, ürkütecek, galiz galiz işler gerçekleştirecek sonraları kılıç burada oturacağız. Huzur hemen bizim coğrafyamızın hakkı değildir. Huzur bugün uzun uzun beraberinde zamandır kargaşa cenderesi içinde bulunan Suriye'nin de Irak'ın da Afganistan'ın da etrafımızdaki coğrafyanın da hakkıdır. Diyarbakır, Batman, Bitlis, Adıyaman huzuru bulmuş bulunduğu devir beraberinde yandan İdris-i Bitlisi ile beraberinde yandan İsmail Fakirullah ve İbrahim Hakkı Hazretleri ile bu arada Bağdat'a da Şam'a da Irak'ın ve Orta Doğu'nun değme noktasına da huzuru ve barışı getirecek bulunan bu memleketin insanlarıdır. Bizim derdimiz hemen Türkiye'ye huzuru ve barışı gelmek değildir. Allah şahittir, Orta Doğu'ya da etrafımızdaki coğrafyaya da huzur, sulh ve uhuvvet getireceğiz. Dünyaya da bizi sömürme etmesinin bedelini kardeşlikle, huzurla ve medeniyetimizi onlara nakşetmeyle bu arada gerçekleştireceğiz."

Soylu, hemen teröristle savaş etmediklerini belirtti.

"Ne güzel, 10 kıta sefirikebir çıksın bizlere inç sallasın. Geçti o günler. Onlar eskidendi. Acaba bizlere beraberinde nesne söylerlerse, bizim beraberinde şeyimizi kısarlar mı, keserler mi. 10 kıta değil ya 100'ünüz değil, topunuz beraberinde araya gelseniz ne olacak? Türkiye emektar Türkiye değil. Ayakları üstünde duran beraberinde Türkiye'dir. Bir yandan bizlere el erki ve hususiyet dersi verecekler. Bir yandan da yargıya yönerge vermeye kalkacaklar." diyen Soylu, dü yüzlülüklerinin değme sabahleyin akşam bulunduğunu anlattı.

Birkaç devir ilkin anne ihtilaf partisi liderinin zılgıt ettiğini kaydeden Soylu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Hepinizi zılgıt etti, aritmetik soracakmış. Senin soracağın hesaptan ki korkar. Demirden korksak trene binmeyiz. Bu kavim nazar boncuğu şeyden korkmadı şimdiye kadar. 1960'da vuruş yaptılar, 61'de bu ülkenin başbakanını astılar. O resmi bizlere cemi gösterdiler. Bizi gıcıklamak ve oynatmak için. Bir henüz bizlere itaat etmezseniz sizin sonunuz hakeza mümkün niteleyerek bizi gıcıklamak için. Ne oldu? Millet ondan sonraları gene milletin evlatlarını getirdi. 28 Şubat'ı yaptılar. Kimliğimize, kıyafetimize, inancımıza, değerimize hepsine engelleyim koydular. Bizi değiştiremediler. Çünkü bu coğrafyada değiştiremezler."

Dünyaya ilişik sorumluluklarının bulunduğunu kaydeden Soylu, şu biçimde konuştu:

"Bu medeniyeti, insanlığımızı anlatmaya, insanlığını kaybedenlere insanlığını hatırlatmaya, bombalara sırtını dönenlere insanlığını hatırlatmaya ilişik görevlerimiz var. Bunu cemi beraberce gerçekleştirmekle mükellefiz. Oradan anlatım yazıyorlar, 'Ayasofya'yı ne açtınız' diyorlar. Size mi soracağız. Yaraları başka. Peki onlar bu raporları yayınlıyorlar. Kılıçdaroğlu konuşuyor, ardı sıra büyükelçiler mülakat yapıyor. Organize işler bunlar. Türkiye'ye diz çökertebileceklerini zannediyorlar. Onlar bizlere 15 Temmuz'da diz göçürmek istediler, 15 Temmuz'dan sonraları henüz çelimli ve kocaman adımlar attık. Bu milleti tanımıyorlar, bilmiyorlar."

Hafıza Odası sergisi

Geçen devir Diyarbakır'da başta söyleme üstünden beraberinde vaka gerçekleştiğini aktaran Soylu, şu biçimde bitmeme etti:

"Bir Hafıza Odası açtılar. Hafıza Odası'nı açanlara bakarsanız CHP'liler ve HDP'liler taraf yanalar. Bu Hafıza Odası'nda Dürümlü'de katledilenler, türküleriyle yüreklerimizi yakıcı Aybüke öğretmen, beraberinde köydeki 3 aylık, 6 maaş çocuk mevcut mıydı? Neyi temizlemeye çalışıyorsunuz, neyi tasfiye gayreti içerisindesiniz. Burada size tabir kılmak istiyorum. Şuradaki camia mevcut ya, siz değme şeyi gördünüz. Darbe, anarşi, terörizm, Avrupa'dan, Amerika'dan inç sallamak, tezellül gördük, cemi beraberce gördük. Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Akşam yattık, sabahleyin kalktık 5 kıvrım fukaralaştığımızı gördük. Hep bu arada beraberinde nesne yapmalıyız. Siyasi düşüncelerimiz ayrı, fikirlerimiz ayrı olabilir. Ayrı budunsal köklere erbap olabiliriz, ayrı biçimde dünyaya bakabiliriz ancak cemi bu arada beraberinde nesne yapmalıyız. Gelecek nesillerimize bizim gördüklerimizi beraberinde henüz göstermeyelim."

"Çocuklarımıza, gençlerimize altyapısı çelimli beraberinde Türkiye bırakıyoruz, donanımlı beraberinde Türkiye. Etrafındaki coğrafyanın fanatik hayran izlediği beraberinde Türkiye bırakıyoruz. Bakın Irak, Suriye ne derece geriledi. Nasıl toparlanacaklar, birçok seneler süresince toparlanacaklar, neleri kaybettiler? Gelecek nesillerimize beraberinde henüz bu yaşananların yaşanmayacağı beraberinde Türkiye'yi cemi beraberce artırmak durumundayız. Sizin emrinize amadeyiz." diyen Soylu, herkesi rahatlatan adımları cemi beraberce atacaklarını kaydetti.

İddialarının çelimli ve şişman Türkiye oluşturabilmek bulunduğunu dile getiren Soylu, bunu beraberce realizasyon iradesinin de bahis konusu bulunduğunu aktardı.

Soylu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan evvel Türkiye'yi elleme biçimde çözümleme etmiş beraberinde liderdir. Türkiye dâhilen ve haricen saldırılara sabahleyin akşam verilen eskimiş beraberinde ülkedir. İçeriden saldırılara hakkında koyabilme yeteneği bulunmaktadır bu ülkenin ancak haricen saldırılara hakkında çevrim fasıl ağırlık eğmiştir. İçeriden saldırılar ve haricen saldırılar beraberinde araya ulaşınca gücü yetmemektedir. 1960 darbesi anca oldu. 1980, 28 Şubat'ta benzeri ha ancak Tayyip Erdoğan erk olduktan sonraları hile değişti.

Geldiği günden itibaren hem ülkenin içini dayanabilen beraberinde bir duruma getirmeye hem vesayeti likidasyon etmeye hem Türkiye'ye inç sallayanlara hile alanlarını daraltmaya başladı. İçerden hem de haricen şişman beraberinde koza, polat cebe ördü. Hem fiili adına hem de Türkiye'nin kuvvetiyle bu arada ördü. Irak'tan Suriye'ye derece Balkanlar'dan Avrupa'ya derece Kafkaslar'dan Akdeniz'e derece dünyanın diğer ucuna Afrika'ya derece beraberinde kozalak ördü. Yıllardan buyana Türkiye'ye saldırıp hesaplı açıdan, 15 Temmuz vuruş girişimiyle siyasal ve ruh bilimsel manada Türkiye'ye saldırıp da Türkiye'yi ele geçirememelerinin yegâne sebebi Türkiye'nin dışına örgülü kozadır. Türkiye'nin dışına hazırlık meydan ve bu tedbirle şahıs milletinin hakkında karşıya kalabileceği beraberinde sıkıntıyı giderilmiş fail beraberinde felsefinin sahibidir Tayyip Erdoğan."

Bugün gerekseme duyulanın bütünlük ve el birliği bulunduğunu vurgulayan Soylu, bugün ortaya konulacak birliğin gelecekte Türkiye’nin güçlenmesini, Orta Doğu'nun güçlenmesini ve bu kargaşa cenderesinden çıkmasını sağlayacağını aktardı.

Soylu, "Günlük tartışmaları, günce birtakımı tezviratları ve dedikoduları beraberinde tarafa bırakıp, geleceğe akıllıcasına cemi beraberce çelimli adımlar çarpmak bizim bu topraklara ve doğacak nesillerimize ilişik sorumluluğumuzdur." dedi.

Vali Münir Karaloğlu da amme büyüklenme ve kuruluşları, büyükşehir, kaymakamlık belediyeleri, muhtarlarla cemi beraberce Diyarbakır'ın sonuç 6 yılda yakaladığı geçim ve emniyet içre şehrin problemlerini çözmeye, henüz yaşanılacak beraberinde yere tahvil dair kesintisiz çalıştıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler