USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü. Burada şişman ortak savaş veriliyor." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü
22-10-2021 13:48
Ankara

Soylu, 46. yaşını kutlayan Hak-İş Konfederasyonunun Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Batılı devletleri eleştiren Soylu, "vekaletler savaşı" diyerek tanım edilen toy müşterek harp modeli olduğunu, toptan yıldırı örgütlerinin üretildiğini söyledi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin yaşanmış bulunan karmaşadan kendisini izole buyurmak düşüncesince fer harcadığını belirtti.

Türkiye'nin bulunmuş olduğu coğrafyanın acı çemberine döndürüldüğünü tabir fail Soylu, Batı'nın hepsi sorunları Doğu'ya tahrip politikası yürüttüğünü dile getirdi.

Göç mevzusuna yer veren Soylu, akıbet 5 yılda 2 milyon 350 bin bireyin şarki ve lodos sınırlardan Türkiye'ye girişinin engellendiğini, 1 milyon 150 bin gümrüksüz göçmenin yakalandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin mücadelesinin gümrüksüz göçte iri müşterek caydırıcılık ortaya koyduğunu, barhana dalgasının durabilmesi düşüncesince kaynağında mücadeleye ve iyileştirmeye gerekseme duyulduğunu vurguladı.

Batı'nın müşterek temaşa oynadığını, bu tiyatronun figüranının da Avrupa bulunduğunu kaydeden Soylu, Türkiye'de de "Batı tapınakçılarının", Batı'yı perestiş seçimi durumuna getirenlerin bulunduğunu tabir etti.

"Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü"

Terörle mücadeleye de yer veren Bakan Soylu, "Batı, yıldırı örgütünü destek sunar mi? Sözde desteklemez ancak ABD dahil, Fransa karışma PKK, PYD yıldırı örgütünü binlerce tırlık malzemelerle, kurmuş oldukları karargahlarla, toy verdikleri silahlarla... Son 10 günde dört AT-4 ele geçirdik. Helikopter düşürür, karşıdaki değme çeşitli imhayı sağlayabilir." ifadelerini kullandı.

Tunceli'de icra ettiği ziyaretleri ve incelemeleri özetleyen Bakan Soylu, o alanda 2016'nın böylelikle 570 teröristin bulunduğunu, şu anda bu rakamın 21 bulunduğunu belirtti.

"Şimdi Türkiye'de teröristler 180 sayısının dibine düştü. Burada iri müşterek savaşım veriliyor." diyen Soylu, yıldırı örgütüne bu sene dahil bulunan isim sayısının 46 bulunduğunu bildirdi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin PKK'yı, DEAŞ'ı, FETÖ'yü ehemmiyetli seviyede arama dibine aldığını ve kuvvetsiz bir duruma getirdiğini söyledi.

- "Kimsenin gümrüksüz barhana bekçisi değiliz"

Vefat fail Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın ehemmiyetli adımlar attığını tamlayan Soylu, Türk mühendislerinin kazandırdıklarının Batı'yı çıldırttığını dile getirdi.

Batı'nın barhana mevzusundaki tutumunu eleştiren İçişleri Bakanı Soylu, "Biz kimsenin aritmetik edemediği, aklının ermediği maliyetin sorumlusu değiliz. Biz kimsenin de gümrüksüz barhana bekçisi değiliz. Bu göçmenler Batı'ya ve onların ülkesine değerlendirmek istiyorlar. Onlar nite istemiyorlar?" diyerek konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Yunanistan'ın göçmenlere yaptıklarına Batı'nın ahenk çıkarmadığını, yaşananların tekme ölçün bulunduğunu söyledi.

Batı'nın ve Avrupa'nın yaptığının ahlaksızlık bulunduğunu tabir fail Bakan Soylu, Türkiye'nin emektar Türkiye olmadığını vurguladı.

Bakan Soylu, 10 büyükelçinin vakfedilmiş Osman Kavala'ya bağlı açıklamasını hatırlatarak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hukukun üstünlüğünden bahsedenler, fasıl devir 'Hukuka karışma etmeyin.' diyenler de bizi eleştirenler de bunlar. Siz ne pervasız, edepsizsiniz. Türkiye'ye 10 kıta sefirikebir 'Şu adamı çıkarın, şu adamı şu şekilde yapın.' diyecek. Yarın bizlerden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Yarın 6-8 Ekim olaylarının faili, yönlendiricisi, PKK'nın oyuncağı, alım çalım duyduğu Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmamızı isteyebilirler."

- "FATF, Türkiye'yi boz listeye aldı"

Vize serbestisi dair da açıklamalarda mevcut Bakan Soylu, maruz tek sözün adına getirilmediğinin altını çizdi.

Mali Eylem Görev Gücü'nün Türkiye'yi boz listeye kabul etme kararını eleştiren Soylu, "Bu kararın uygun ve durumunda müşterek değişmeyen olmadığını, hudayinabit siyasal değişmeyen bulunduğunu daim baş başa biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"Dün Paris'te endamsız ismi FATF bulunan Mali Eylem Görev Gücü, terörle mücadelede, kişmiri kredi aklamada, terörizmin finansmanında toprak meydan ve dünyada kendine ilişik müşterek ölçü, kriteri bulunan FATF, Türkiye'yi boz listeye aldı. Yani müşterek sıkılaştırılmış izlem sürecine almaya değişmeyen verdi. Burada henüz önceki 2019'da birtakımı nekais belirleme edilmişti ve Türkiye adına bu başlıklara müteveccih bizim de süresince bulunduğumuz aşırı ağırbaşlı ilaç ve hazırlık aldık, aşama attık. Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında etkinliğin artırılmasına bağlı millî izlem belgesini yürürlüğe aldık. Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun'u, sabık senenin münteha teşrin ayında çıkardık. Yine ayrımsız tarihte Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'u çıkardık, Dernekler Kanunu'nda bu mevzuda birtakımı tebeddülat yaptık."

Bu mevzuda meydana getirilen düzenlemeleri özetleyen Bakan Soylu, polis birimlerinde terörizmin finansmanıyla savaşım yazıhane müdürlüklerinin kurulduğunu, başkaca terörizmin finansmanıyla savaşım departman amirliklerinin oluşturulduğunu bildirdi.

Bakan Soylu, uyuşturucu, terör, kişmiri kredi ibra hikayelerinde nice harekât yapıldığını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin servet varlığını dondurma kararlarının 24 saatten endamsız müddette uygulamaya konulduğunu kaydeden Bakan Soylu, MASAK'ın baştan yapılandırıldığını tabir etti.

İçişleri Bakanı Soylu, "Terörü akçalanmış fail de teröre kuvvet veren, doğrultu sağlayan de Avrupa'dır, Batı'dır. Bunun maliyetini, mücadelesini canlı biziz ancak suçladıkları Türkiye." diyerek konuştu.

FETÖ'yle iltisaklı 205, DEAŞ'la iltisaklı 86, PKK'yla iltisaklı 65 isim ve 12 yapılış ile DHKP-C'yle iltisaklı 9 isim peyda buyurmak kabil mecmu 365 şahıs ve 12 kuruluşun servet varlıklarının donmuş olduğu bilgisini paylaşan Bakan Soylu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına güvenerek 395 şahıs ve 95 kuruluşun servet varlıklarının da dondurulduğunu kaydetti.

- "PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden yönerge almadık"

Kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesi kapsamında da 100 şahıs ve 135 kuruluşun servet varlıklarının dondurulduğunu özetleyen Bakan Soylu, şu şekilde konuştu:

"Bu kararlar, Avrupa'da bu mevzuda tahsil edilen kararların toplamından fazladır. Bir eksiğimiz vardı, Osman Kavala'yı başıboş bırakmadık, Demirtaş'ı başıboş bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden yönerge almadık, onların PKK/PYD'sine Suriye'de okazyon tanımadık. Eksiğimiz bu. Bir de LGBT'yi karı yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa gönderme etmesin, ülkemizin ahlakını bozmasın diyerek engelledik."

Bakan Soylu, Türkiye'nin madun edilebilecek dünya olmaktan çıktığını, 2023'ten sonradan atılacak çelimli adımlardan ve Türkiye'nin elden etrafındaki coğrafyaya değil, dünyaya sözünü geçirebilecek dünya olmasından korkulduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler