USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye sınırları ortamında biricik birlikte yıldırıcı kalmaması düşüncesince mücadele ediyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim 2023'te Türkiye sınırları süresince birlikte tane birlikte yıldırıcı kalmaması düşüncesince mücadele ettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye sınırları ortamında biricik birlikte yıldırıcı kalmaması düşüncesince mücadele ediyoruz
20-09-2022 01:01
Ankara

19 Eylül Gaziler Günü zımnında Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) çeşidinden Pursaklar'da planlı programa eklenmiş bulunan Soylu, şehitleri ve gazileri katiyen unutmadıklarını, onların emanetine erbap çıktıklarını belirtti.

Soylu, Türk milletini, köklerinden, şehitlik ve yiğitlik anlayışından, ahlakından, fasile yapısından koparmaya çalışanların olduğunu tabir ederek, "Belki bizlerden henüz aşırı paraları, aşırı iri yaymaca bütçeleri var. Terör örgütlerinden LGBT derneklerine denli ihtimal değme ayrışık organizasyonu kullanıyorlar fakat tinsel bariyeri ortak ayrışık aşamıyorlar. Gazilerin ve şehit ailelerinin ortaya koyduğu inancı, imanı aşamıyorlar, Allah'ın izniyle aşamayacaklar." niteleyerek konuştu.

Terör örgütü PKK'nın bundan hakeza "saklanacak hapishane aradığını" dile getiren Soylu, "Sadece akıbet dü ayda Eren Abluka Operasyonu ile az henüz onları sindirmediğimiz, püskürtmediğimiz arazi kalmadı." dedi.

Soylu, teröristlerin mağaralardan çıkamaz bir duruma geldiğini söyleyerek, "Terör örgütünün Türkiye içindeki sayısı 120'nin dibine düştü. Eskisi kabil değme yerde fink atamıyorlar. Bize iklim attıkları Tendürek Dağı'nda ortak yegâne PKK teröristi yok, Tendürek tertemiz." ifadelerini kullandı.

Karadeniz Bölgesi'nde, Mersin'den Hatay'a, Osmaniye'den Gaziantep'e, Kahramanmaraş'tan Adıyaman'a denli Amanos Dağları'nda ortak yegâne yıldırıcı kalmadığını kaydeden Soylu, "Allah baht edecek, 2023 yılı 29 Ekim şu demek oluyor ki Cumhuriyet'imizin 100'üncü senesinde milletimize sözümüzdür, Allah müsaade verecek, kahramanlarımızla bu arada bu ülkenin içinde ortak yegâne yıldırıcı kalmayacak, değme yan arı sili olacak." biçiminde konuştu.

"ABD, terör örgütü PKK ve PYD'ye 2 bilyon dolar iane yapmıştır"

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde defans sanayisi ve düzenlilik güçlerinin profesyonelleşmesi noktasında tahsil edilen mesafeye ayraç ederek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Fakat düşmanlar ve hainler okazyon kollamaktadır. Son 3 yılda ABD, terör örgütü PKK ve PYD'ye 2 bilyon dolar zat bütçelerinden iane yapmışlardır. ABD Senatosundan iane yapmışlardır. Terör örgütünün ABD ve Avrupa çeşidinden en aşırı desteklendiği devir diliminde terör örgütüne en iri darbeyi vurduk. Sadece terör örgütünü yenmiş etmiyoruz, elden terör örgütünün aklıyla, psikolojisiyle onu mahkum etmeye çalışmıyoruz, ayrımsız sürede terör örgütünü destekleyen, bizlere bağlaşık kabil hasıl ABD ve Avrupa'yı da yenmiş ediyoruz, yenmiş etmeye bitmeme edeceğiz."

Soylu, Türkiye'nin bölgesindeki sorumluluğuna dikkati çekerek, "Sorumluluğumuz 780 bin kilometrekarede kalmaz, ABD ve Avrupa'ya Irak'tan da elini incizap enerjisini göstermeliyiz, Suriye'den de elini incizap enerjisini göstermeliyiz, Afganistan'dan da Pakistan'dan da." dedi.

"O politik partinin içindeki göz boncuğu hiç kimseye politika ika hakkı vermezler"

Bakan Soylu, sabık günlerde HDP'li ortak bireyin 15 yaşındaki kız çocuğunu terör örgütü PKK'ya kaçırmaya çalıştığını belirterek, şu biçimde konuştu:

"Dünyanın neresinde, mütekâmil olsun, küçük tefek olsun, ne ülkesinde şayet hakeza ortak tutum olsa o politik partiye değil politika ika hakkı, o politik partinin içinde bulunan göz boncuğu hiç kimseye politika ika hakkı vermezler. Meclis 1 Ekim'de açılacak, o politik partinin personelleri gelecekler, TBMM'de oturacaklar. Terörle mücadelede elimizden geleni yaptığımız için, samimiyetimize inandığınız düşüncesince dirlik karşıya geldiğimizde bugüne denli ne ortak şehit ailesinden ne ortak gaziden en küçük ortak sitem sesi caba duymadık fakat ortak yegâne sitem sesi duyuyorum: 'Bunların Meclis'te ne işi var?' niteleyerek sabahtan akşama denli bu ülkede sitem sesi duyuyorum."

"PKK'nın politik örgütü HDP, Türk siyasetine şantaj yapmaktadır"

Gelecek sene yapılacak seçimlere ayraç fail İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"PKK'nın politik örgütü HDP, Türk siyasetine şantaj yapmaktadır. CHP'ye ve öbür etraflı politik partilere şantaj yapmaktadırlar. Hakaret ediyorlar, kelimesiz kalıyorlar; 'Bizsiz bunu yapamazsınız.' diyorlar, kelimesiz kalıyorlar; 'O koltuklarda oturuyorsanız, o ihaleleri alıyorsanız, nedeni biziz.' diyorlar, kelimesiz kalıyorlar. Türk siyaseti, ABD vesayetinden sonra, Avrupa'nın vesayetinden sonraları geçmiş kere önümüzdeki intihabat düşüncesince PKK vesayetinin altında şu anda inim inim inlemektedir. 2023 seçimlerine giderken, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına giderken, dayanma edilebilmesi muhtemel değildir. TBMM'ye o insanoğlu aşama attığı sürece, o Gazi Meclis'in ruhu cehennem azabı çekmektedir. Onların, oranın çevresine caba gelememesi gerekebilir fakat maatteessüf ellerindeki imkanlar, anne aykırılık karışma iktisap etmek üzere, 'Aman tarzı kazanalım da kimle olursa olsun.' denilen anlayış, ayrımsız sürede büyükelçilerle bu arada oturdukları o anlaşmaların tamamını bu millete ortak şantaj kendisine kullanmaktadırlar."

Süleyman Soylu, Türk milletinin, 2023 seçimlerine giderken PKK ve HDP'nin bu şantajını benimseme etmeyeceğini ve muktezi yanıtı vereceğini söyledi.

"Değil vatanın ortak parçasını, çakıl taşı taşını bile vermedik, vermeyeceğiz"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de Türk askerinin, "ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla cepheden cepheye koştuğunu belirterek, "Üzerinde yaşadığımız topraklar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de şehit kanlarıyla sulanmıştır, şehit kanlarıyla alınmıştır. Onun düşüncesince bu vatanın ortak bedeli yoktur. Değil vatanın ortak parçasını, ortak çakıl taşı taşını bile vermedik, vermeyeceğiz." dedi.

Türkiye'nin akıbet zamanlarda terörün kâffesi unsurlarıyla mücadele ettiğine ve iri muvaffakiyet sağladığına dikkati çekici Destici, "Bu coğrafyada olduğumuz sürece bizlere saldırmaya bitmeme edecekler fakat onlar ne yaparlarsa yapsınlar, tığ de evren mevcut enikonu bu coğrafyada olacağız ve ay bulutsuz al bayrağın altında mutlak ve mutlak biçimde yaşayacağız." biçiminde konuştu.

Programın böylece Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz'ün de aralarında bulunmuş olduğu birtakım iletişim araçları personelleri ödüle müstahak görüldü.

Programa birtakım milletvekilleri, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, TÜGŞAV Genel Başkanı Lokman Aylar ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler