USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022'de başlayacak

İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılı başı bakımından başlayacak. 2022'nin en çelimsiz yapabileceğimiz devre içinde de sona erdirilecek." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022'de başlayacak
22-12-2021 15:17
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde planlı "Üniversiteler Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısı"nda icra ettiği konuşmada, facia yönetiminde ehemmiyetli müşterek açıklık alındığını söyledi.

Elazığ ve Malatya depremlerinde, Türkiye Afet Müdahale Planı'nın araya girdiğini anlatım fail Soylu, akıbet zamanlarda yaşanmış olan depremleri, selleri ve orman yangınlarını hatırlattı. Afet anlarında yerlere icra ettiği ziyaretleri ve incelemeleri özetleyen Soylu, etraflıca müddet alanlarda kalarak, yapılması gerekenlerin tamamını planladıklarını, yaşanmış olan endişeyi umuda yöneltmek düşüncesince güç gösterdiklerini dile getirdi.

Köyceğiz'deki orman yangının peşi esna helikopterde bulunmuş olduğu tam Kastamonu Bozkurt'ta canlı ve kendisini tanıdığı olan müşterek bireyin cep telefonuyla arayarak, "Çocuklarımla çatıda kaldık kurtarın bizi" söylediğini aktaran Soylu, elden bu alana gittiğini, gerekenlerin yapıldığını anlattı.

Soylu, Türkiye'nin ayrıksı devletlere de yardımlar yaptığını, Hırvatistan'daki depremin peşi esna müşterek taşımalık site kurulduğunu bildirdi.

"İl Risk Azaltma Planlarını yaptık"

Afet konusunu gündemde tutmaya müteveccih müşterek önsezi sergilediklerini vurgulayan Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"İl Risk Azaltma Planlarını yaptık. Bizim düşüncesince İl Risk Azaltma Planlarının yapılmış zamanı 2024'tü. Biz bunu 2021'e çektik. 2021'in altıncı ayında Kahramanmaraş'la başladık. İyi müşterek eş güdüm ve aranjman kurduk. Şu vakit bakımından İstanbul'da taslağı bitti, toparlanması yapılıyor. 81 ildeki sınai ve tabii afetler engelleme kazanmak az daha etraflı afetlerle ilişik illerin İl Risk Azaltma Planları gerçekleştirildi. Şimdi Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılı başı bakımından başlayacak. Bu hafta pazartesi bakımından adımlar atılacak ama 2022'nin başı bakımından başlayıp 2022'nin en çelimsiz yapabileceğimiz devre içinde de sona erdirilecek."

Soylu, bu projelerin kentin tamamı sistemine bilgili olunmasına ve sefer haritası çıkarılmasına yardım sunacağını belirtti.

Afet dair üniversitelerle meydana getirilen iş birliklerine de yer veren Soylu, revize Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ile Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın da akademisyenlerle gerçekleştirildiğini anlatım etti.

Araştırma ve ihya planlarına sunulan destekleri özetleyen Soylu, akıbet 2 yılda yönetilen facia süreçlerine ehemmiyetli ve ağırbaşlı sınavlar verildiğine vurguladı.

Soylu, afetlerin peşi esna "Allah devletimize gün dikilmesi vermesin" söyleminin dile getirildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu, "Afet riski bakımından Japonya'yız. Afetle mücadele, afete tedarik ve facia bilinci bakımından da Japonya amacında olmalıyız. Çok açıklık aldık ama hala yürüyecek yolumuz var." dedi.

Afet dair koordinasyonu faziletkâr müşterek idare ortaya koymaya gayret gösterdiklerini anlatım fail Soylu, dünkü deri alanları oluşturulduğunu hatırlattı.

Bakan Soylu, afetin müşterek punt olmadığını fakat facia sonrası yapılacakların ise müşterek punt namına değerlendirilmesi icap ettiğini dile getirdi.

Terör ve güvenlik meseleleriyle ilgilenilirken facia mevzusunun da kenara konulacak müşterek bap olmadığını vurgulayan Soylu, afetlerin yanında ayrıksı mevzularla ilişik de icraat yürüttüklerini kaydetti.

Süleyman Soylu, evvel tün saatlerinde hanıma müteveccih hızlı ilişik müşterek derinti yapıldığını, 2022 yılı başlamadan yahut sene başladıktan elden sonraları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının liderliğinde dünkü müşterek perspektifin, 2022'de neler yapılacağının ortaya konulacağını belirtti.

"Macaristan-Romanya kapısına da 25 arkadaşımızı göndereceğiz"

Bakan Soylu, Türk polisinin Macaristan hudut kapılarında fariza yapmasına ilişkin, "Dün akşam ezanı bakımından Macaristan, Romanya ile anlaştı. Macaristan-Romanya kapısına da 25 arkadaşımızı göndereceğiz. İlk operasyonu evvel yaptılar, hem muhacir kaçakçısı hem narkotik yakaladılar. Böyle müşterek etap gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Dünyanın salgın, göç, erke ve konuşu krizle dirlik karşıya kaldığını dile getiren Soylu, bu hastalıkların toptan mesail olduğuna ayraç etti. Süleyman Soylu, yaşanmış olan problemlere dirlik dünyanın toptan hal ve kösemenlik öneremediğini bildirdi.

Bakan Soylu, muhaceret dair ise şunları kaydetti:

"21. yüzyılın aslında itibaren, Afganistan'da oluşan meselenin, etraflı dünyaya kızgın ağırlık ortaya koyacağı muhtemelen değil mi? Belli. Meselenin durumunda çözümüne müteveccih ağırlık ortaya koyabildiler mi, hal ortaya koyabildiler mi? Hayır. Meseleyi, Türkiye-Yunanistan, Türkiye-Suriye, Türkiye-İran sınırında sıkıştırdılar. Göç meselesini müşterek hudut meselesi namına minimize etmeye çalıştılar. Bizden ırak dursun da nite durursa dursun kabil müşterek 'mış' kabil yaparak hal üretmeye çalıştılar. Bana alınıyorlar, Angelina Jolie fotoğrafıyla muhaceret meselesini dünyada çözmeye çalıştılar. Yıllardır söylüyoruz, yeniden söylüyoruz, muhaceret meselesi dünyada dünkü başladı."

Süleyman Soylu, çözümün diyalekt ve devletler arası çelimli ilişkilerden geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin kendisini toptan örgütlere konfirmasyon etmediğini kail Soylu, Türkiye'nin toptan örgütlerin ilgisizliğini kurduğu düet ilişkilerle giderilmiş etmeye etkin müşterek yöntem oluşturduğunu aktardı.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin özen alanlarını ağırlık sahalarına muhavvil müşterek şehir durumuna geldiğini vurguladı.

"Bize Cumhuriyet'in müşterek numara asrını denyo ettiler" diyen Soylu, bu asırda yetişenlerin de Cumhuriyet'in ikinci asrını doğacak nesillere bırakacağını laflarına ekledi.

"Farklı facia türlerine müteveccih emek vermek yapılıyor"

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer de 43 üniversitede 45 araştırı ve infaz merkezinin bulunduğunu, bunun da müşterek bolluk bulunduğunu söyledi.

Birden aşırı afetin bire müşterek anda yaşandığı coğrafyada bulunulduğunu anlatım fail Sezer, hava değişikliğiyle hortum, sıkıntı ve orman yangınlarıyla dirlik karşıya kalındığını vurguladı.

Afetler dair varlıklı müşterek ilmî birikime erbap olunduğunu tamlayan Sezer, Deprem Yönetmeliğinin güncellenmesinde üniversitelerle çalışıldığını bildirdi.

Yunus Sezer, facia riskinin azaltılmasına müteveccih de aşırı sayıda çalıştay düzenlendiğini, araştırı ve infaz merkezlerinde ayrımlı facia türlerine müteveccih icraat yapıldığını laflarına ekledi.

Programa İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bazısı üniversitelerin rektörleri ile araştırı ve infaz merkezleri başkanları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler